Monday, December 13, 2010

Reinfeldt kommer aldrig erkänna att vi måste ha koll på muslimer.


Aftonbladet kallar terroristen "familjekillen" för att ge ett sympatiskt intryck av den misslyckade massmördaren.

Nu börjar media och politikerna med sina vanliga knep, byt ämne, skapa en martyrbild av jihadisterna, visa att de är som folk i allmänhet, dvs helt ofarliga och snälla mot barn.

Politiker och media brukar förklara brott och terror med saker som tex:

”Terrordådet berodde helt av socio- och fritidsgårdsekonomiska orsaker”

”Svenskens rasism har tvingat fram detta”

”Frustrationen i förorten är enorm pga diskrimineringen”

”Var bara ett busstreck”

”Möten mellan människor har förekommit i alla tider”

Justitieministern Beatrice Ask tycker att lösningen är att vi, "arbetar med värderingar", "står upp för demokrati och öppenhet", "vi måste titta på vilka möjligheter polisen har". Hon vet inte vad terroristens motiv var trots att hon lyssnat på ljudbandet. Lyssna på hennes osammanhängande babbel i SVT Play.


En artikel där en klok person säger att muslimerna i Sverige är ett hot. Aftonbladet tycker det är struntprat, vem hade rätt? AB svd svd dn dn dn ab dn ab ab dn dn ab ab ab absvd svd ab svd

11 comments:

 1. Någon som märkt att alla kommentarsfunktioner på alla tidningar är avstängd? Vanliga svenskars åsikter ska alltså strypas i sin linda. Myspysigt värre.

  ReplyDelete
 2. VARFÖR SKRIVER MAN HELA TIDEN ATT DET VAR EN SVENSK MAN??

  ReplyDelete
 3. Inget av det du säger stämmer.

  Det som brukar sägas orsaka terrorism, oavsett om det är islamister eller högerextremister eller vilka det än är som ligger bakom, är inte svensk rasism, eller busstreck, eller "fritidsgårdsekonomiska" (vad farao är det för nåt? Kom du på det alldeles själv!?) orsaker, utan att man utnyttjar unga människors frustration till en svartvit syn på samhället. Man spär på utanförskap och missnöje och utmålar "de andra" som onda. På det sättet har du fått åsikten att alla muslimer är terrorister som ska ta över världen, på samma sätt har den här mannen fått åsikten att alla svenskar är emot islam och att döda "svenskar" kommer att ändra på det.

  Det gör man på båda sidor, precis på samma sätt.

  Har man lite eget självständigt tänkande ser man hur enkelspårigt, men ändå effektivt, det här är.

  Extremism är vår tids fiende, inte islam, kristendom, "rasism" osv.

  De allra flesta muslimer är precis som de allra flesta av oss normaltänkande svenskar - de avskyr terror som sker i "deras" namn och som ger luft under vingarna på sådana som Sverigedemokraterna.

  "Äntligen. Vad var det vi sa". skrev ni på twitter. Totalt IQ-befriat!! Hade ni varit ännu gladare och stått och jublat om han hade lyckats!?

  Helt sjukt!

  ReplyDelete
 4. "fritidsgårdsekonomiska" snodde jag av klok blogkommentar.

  Bara islam skapar terrorism, ingen annan religion gör det och vi kan räkna till 11 000 muslimska dåd förra året. Hur många ligger ateister bakom, kristna, mormoner, buddister?

  ReplyDelete
 5. @Anonymous

  Du har naturligtvis delvis rätt i din analys - det svartvita tänkandet skapar problem.

  Men...

  Islam lämpar sig särskilt väl för det svartvita tänkandet och den fåfänga drömmen om en enkel och slutgiltig lösning på det komplexa problem vi lite slarvigt brukar kalla "verkligheten".
  Likadant är det med andra totalitära ideologier som tex nazism, fascism, kommunism mm.

  Därför bör man ställa sig frågan: Har Sverige blivit bättre och säkrare tack vare massinvandring av muslimer, eller är det "skit samma"?
  Man behöver inte vara Einstein för att förstå att om man importerar hundratusentals människor med den potential inympad som behövs för att utlösa "svartvitt tänkande" (läs islam), så ökar risken markant för att detta tänkande bryter fram och skapar problem. Addera bristen på jobb, analfabetism, ointegrerbarhet, oanställbarhet, segregation, negativ påverkan utifrån (läs tex Saudiarabien och Iran), och vi har skapat en dödlig cocktail av det som en gång var ett relativt säkert och stabilt land.

  Så, nej, du kan aldrig få mig att tro att problemen kan ha en praktiskt chans att lyftas till en högre filosofisk abstrakt nivå där "svartvitt tänkande" skall bekämpas när vi i själva verket skulle få utmärkta resultat bara genom att omedelbart strypa invandringen av muslimer och minska islams inflytande i samhället. Islam skapar dålig kultur eftersom det i grunden är en dålig ideologi. Vi kan inte riskera allt medan vi väntar på att islam skall utvecklas på samma sätt som vår typ av kristendom gjort. Islams utveckling måste ske i de islamska samhällena och den måste ske inifrån muslimerna själva.

  Det är så praktiskt och enkelt man måste se situationen just nu och detta är ingen utopi utan fullt genomförbart, se tex Danmark.

  ReplyDelete
 6. TILL KRÖNIKÖREN TERESE CRISTIANSSON, EXPRESSEN
  Rörande, men utstuderat skickligt och fult av Expressens ledning att ta din en krönika som
  syftar till att beskriva att det är värre i Kabul, men samtidigt att lugnet och friden sänker sig också där... MEN bara tills det nästa timme eller dag smäller igen! Sånt skit ska Sverige inte ha! Begrips?
  http://www.expressen.se/kronikorer/1.2252130/terese-cristiansson-en-annan-dimension-av-ondska

  Gör inga fler jämförelser mellan Afghanistan och Sverige är du snäll! Hur kan du ens komma på tanken? Sverige är ett land som inte haft krig på hundratals år och Afghanistan där har krig och krigsliknande tillstånd förekommit under flera decennier! En intelligent person som du, måste väl i jösse namn inse vart politisk korrekthet leder till om parlament och media undanhåller sanningen för ett lands folk, när islam - som alltid positioneras allt bättre i västliga samhällen av islamister, inte vanliga muslimer - i första rummet må betraktas som en politisk ideologi, en diktatorisk teokrati som ALLTID har samhällsbärande ambitioner och ALDRIG kommer acceptera samexistens i sekulära samhällen! Den som tror annorlunda bär på amhällsfarliga idéer!

  Låt oss tänka på våra barn och barnbarn och att svenskarna har en vilja till fred och samförstånd men "avkristnade", oreligiösa som en majoritet av oss blivit med tiden, gör att vanliga svenskar, sverigefödda, assimilerade/naturaliserade ALDRIG kommer acceptera att någon religion som brer ut sig i samhället igen och ges t o m värre makt än vad f d Svenska Statskyrkan och katekesen
  en gång representerade! Lägg märke till hur svenska kyrkans värsta tokar andas morgonluft och vill åka gratisskjuts på den politiska korrektheten som införts vad gäller muslimer och islam, DET SOM HOTAR våra västerländska demokratier och folkvalda parlament! Där religionen gått in, där har också vettet gått ur...

  Hur fungerar det under fontanellen på folk som suttit eller sitter i regering och riksdag, på mediaredaktioner? Det finns anledning att befara det värsta...

  ReplyDelete
 7. Reinfeldt said that these acts are unacceptable to happen in the Swedish society.
  This is another statement that shows European societies go nowhere.
  Has this person realised there are no borders for violence? In what surreal world does he and his advisors live?
  Of course he has a job to do. To win the Swedish opinion or at least not irritate it.
  If you attack someone you should at least expect a response. A country with a high revenue arms industry, troops in warzones and foreign policy of a certain stance, cannot expect to be invincible. The Swedish society benefits (unless incompetent) from the actions of its State. And these benefits come for a price.
  You do something (right or wrong), you should expect a reaction. Unless you are stupid. Or you are lying.
  Anyway , bottom line is that these attackers have the same judgment and morals of Reinfeldt. They act irresponsibly (criminally), their actions cause suffering to innocent people and do not have the guts or the method to act otherwise and most probably they have their own very personal reasons for their actions.
  And to get things right when we say guts, we mean Reinfeldt should have instead said: The attack might have been triggered by our presence in Afghanistan, or could be a private matter amongst criminals, or the act of an insane person. There is nothing we can do to stop acts like these unless we know the real reason behind them.
  As for the attacker, there is nothing to say for someone without respect for human life, either his or most importantly, of innocent others.

  ReplyDelete
 8. Haha jag har genomskådat dig! Detta är en sarkastisk skriven blogg skapad för att driva med Sverigedemokraterna. Du lyckades lura mig en tag, men nu blev det för uppenbart. Ha en bra dag! ;)

  ReplyDelete
 9. Man vill indoktrinera Svenne Banan till att tro att bombaren var en ensam svensk galning, som pyromanen Ulf Borgström eller Chrille Pettersson. Att ens nämna islam som orsak är däremot strängeligen förbjudet. Så Svenne Banan kan lugnt sova vidare och massinvandringen av mussar fortsätter. Business as usual.

  ReplyDelete
 10. Ni kristna fundamentalister och islamisterna måste lära er att politik och religion inte hör ihop. Anpassa er eller försvinn!

  ReplyDelete
 11. Why did you remove my post? Swedish transparency and free speech?

  Like the 1970's sterilizations and the 1940's no alignment.

  Is this the tolerance you preach about?

  ReplyDelete