Thursday, January 6, 2011

Import av 100 000 personer varje år ger resultat på bostadsmarknaden..

Om regeringen importerar 100 000 personer till Sverige varje år, kan det leda till en artificiellt skapad bostadsbrist och högre boendekostnader.

Självklart.

De 100 000 årligt ankommande flyktingarna och deras stora familjer får bostad och inte kostar dem något. Givetvis drabbar det samtliga skattebetalare men delvis på oanade sätt.

Antalet årliga flyktingar motsvarar tre medelstora svenska städer. Sverige kan inte absorbera ett så stort antal människor utan att det skapar allvarliga konsekvenser inte bara på bostadsmarknaden. Det belastar hela samhället på många sätt.

Det skapar en stor artificiellt skapad bostadsbrist. Det leder till avsevärt höjda hyreskostnader och kraftigt höjda priser på hus och bostadsrätter.

Självklart är den massiva människoimporten orsaken till att vi har världens högsta skatter och avgifter. Vi måste försörja ytterligare 400 000 personer varje mandatperiod som Alliansen sitter vid makten. Politikerna hemlighåller kostnaderna, vi kan bara gissa oss till vad det kostar oss.

Ytterligare konsekvenser som nu föreslås av Folkpartiet är att ta bort den sista skatteförmånen hemägare har. Politikerna vill ta bort avdragen for boräntor.

FPs ekonomiske talesman, Carl B Hamilton är inte den klokaste i politiken men han vill minska kostnadsökningarna på bostäder. Han vill ta bort ränteavdragen utan att ens yppa ett ord om orsaken. Han säger ingenting om det som driver upp boendekostnaderna, de 100 000 nya som hans regeringen tar hit varje år. Om vi tar bort ränteavdragen som Alliansen nu vill och kostnaderna fortsätter att öka, vad blir nästa steg? Vad är plan B när boendekostnaderna ändå går upp? dn dn svd svd svd

Självklart kommer bostadskostnaderna att öka oavsett vad politikern gör. Men det skapar en obalans i samhället. Bara välbetalda kommer att ha råd att fly misären i våra brinnande våldsfyllda ghetton. Medelklassen och låginkomsttagare tvinga bo kvar i allt farligare områden samtidigt som deras skattemedel betalar för allt fler nyankomna vilket fördärvar livskvaliteten överallt.

Politikerna bor långt ifrån kaoset de skapar samtidigt som de åtnjuter vinsten av kraftigt ökande bostadskostnader i de finare orterna där de bor och investerar. Politikerna är en välbetald liten klick som lever en kravlös tillvaro, de allihop tjänar personligen på politiska beslut de fattar.

Panikartade politiska beslut som gör allt dyrare och sänker vår ekonomi mer för varje år är resultatet. Kortsiktiga förslag utan strategi som orsakar permanent skada på landet är allt väljarna ser. Skillnaderna mellan väljarna och de folkvalda är större än någonsin.

5 comments:

  1. Du har fel. Nettoinvandringen är inte 100.000. Det finns en betydande utvandring också. En stor del är anhöriginvandring och en stor del av dessa flyttar in i befintliga bostäder med tillräcklig storlek. Det finns också en del där utlänningar köper bostad och de är inte i konkurrens med de som felaktigt kallas flyktingar. Däremot kan det bli stora effekter i vissa städer med ghettofiering och svenskflykt.

    ReplyDelete
  2. Invandringen är större om man tar med deras barn som föds i Sverige, lägg till 30 000 - 60 000 om året.

    Sedan har vi tidernas största massutvandring av svenskar som tröttnat på allt våld, skatter och massinvandring. Runt 40 000 svenskar utvandrar varje år, vilket gör massinvandringen värre eftersom skillnaden mellan antalet svenskar och flyktingar i Sverige blir större. Sverige ligger mycket illa till.

    ReplyDelete
  3. Sverige är mycket nära att bli en islamisk republik när som helst. Vi har avskaffat vårt försvar så dom kan göra en kupp precis när det passar dem.

    ReplyDelete
  4. Dina slutsatser trotsar all logik. Vad blir ditt nästa scoop? Mängden invandrare leder till matbrist och högre matkostnader?

    ReplyDelete
  5. Vad blir ditt nästa scoop? Mängden invandrare leder till matbrist och högre matkostnader?

    Du har faktiskt rätt. Om man delar befolkningen i två grupper, en icke forsumbar del, som får garanterad obegränsad tillgång till gratis mat och en som måste betala sin mat + skatt på den, uppstår följande situation. Först skjuter priserna på matvaror i höjden, ty så fungerar marknaden. Staten kan motverka det med hjälp av subventioner, ungefär som i vissa uländer. Men det inte fungerar under längre perioder. Sedan uppstår brist på mat och de som råkar sämst ut är de som betalar, ty de andra har tillgång garanterad. Bostäder är inget undantag.

    / free bird

    ReplyDelete