Wednesday, June 19, 2013

Lagen mot nedskräpning gjorde ingen skillnad

En sorglig syn, det var orsaken man skapade lagen mot nedskräpning. Men det visade sig vara ett misslyckat försök. 
 

Sverige ser ut som en sophög och ingen kan göra något åt det. Böter gjorde ingen skillnad, kanske för att de som får boten inte har någon kreditvärdighet att skydda, eller att man i längden slipper betala av olika skäl.

"Solen gassar över Jesusparken i Malmö. På marken runt papperskorgarna ligger pizzakartonger, kaffemuggar och cigarettpaket slängda.

Fimpar i drivor.
Och ute på gräsmattan hoppar ett par måsar runt i jakt på några plastpåsar som vinden har tagit tag i.
Det har gått två år sedan lagen om nedskräpning skärptes och polisen fick rätt att utfärda böter på 800 kronor på studs till den som kastar ett glasspapper över axeln eller lämnar en engångsgrill i parken.
Fick lagen effekt?
Göran Strand skakar på huvudet.
– Se dig bara omkring. Folk skräpar ner precis lika mycket som förr. Varje morgon vi kommer hit är det likadant."


En vardag i en stockholmsförort ser ut så här.


Personen som tog bilden förklarade att "idioter fattar inte att man blockerar sopnedkastet om man pressar ned stora kartonger. Men det är sällan blockerat i sopnedkastet, det ser ut så har ända även om sopnedkastet fungerar, folk väljer helt enkelt att slänga soporna på hög."

Folk vill tydligen ha råttor omkring sig och en stinkande soptipp utanför fönstret istället för nere i soprummet.    

Man kan lista ut vilka som gör så om man tittar på vilken förort det handlar om. Ett ledtråd är att soporna ligger inom doftavstånd från det parkområde där Moderaterna lovat bygga en pampig moské åt Sverigebrännarna.  
SDS

1 comment:

  1. Kanske muslimerna vill ha råttor runtomkring sig, för de får ju inte ha sex med hundar och de kan ju inte heller äta grisar? ...eller är det helt enkelt vanlig dumhet eller någon slags lathet?

    ReplyDelete