Monday, December 19, 2011

Politiker ljuger om invandringspolitiken.

Tjänar Sverige på massinvandringen som politikerna säger eller ljuger de?

Problem: Varför hemlighåller de isåfall alla kostnader, varför förbjuder partiledningen sina lokalpolitiker från att undersöka kostnaderna?

Sanningen: En politiker undersökte vad ensamkomna flyktingbarn kostar.  Det var en SD politiker, Thoralf Alfsson som ville ha fram sanningen. Trots att de andra partierna motarbetade hans undersöknig fick han fram sanningen: Varje individ kostar skattebetalarna 1.3 miljoner kronor det första året.

Politikerna ljuger om hur mycket invandrare arbetar. De säger att 600.000 invandrare arbetar varje vecka.

Problem 1: Hur kommer det sig att vi har 1.4 miljoner utlandsfödda (15 % av befolkningen) men bara 42 % av dem arbetar?

Problem 2: De säger inte hur de definierar "arbete". Arbete brukade vara 40 timmar per vecka, men pga den enorma sysslolösheten bland invandrare (och för att vilseleda väljarna?) så har man omdefinierat "arbete". Nu räcker det med en timma per vecka, betalt eller obetalt, det klassas som "arbete".

Om sanningen ska fram så arbetar bara 42 % av invandrarna en timma eller mer per vecka. 

Om sanningen ska fram så går 97 % av de nyanlända, de som regeringen lyriskt kallar "nybyggare" på socialbidrag enligt denna DN-artikel.  

Hur kan Sverige tjäna på det Herr Ullenhag?

Inget hindrar att man arbetar en timma per vecka och samtidigt lever på socialbidrag. Därför är politikernas lögner listigt utstuderade.

Politiker hävdar att det är en MYT att skolavslutningar i kyrkan upphör i allt fler orter. Det är ingen MYT, det är sant och det är allmänt känt.

Politikerna vilseleder folk med oklarheter. Ullenhag säger att det är en myt att elever inte serveras fläskkött. Hans förklaring är att de inte finns politiskt beslut om maträtter, vilket är sant. Men han vilseleder oss eftersom många skolorna anspassat maträtterna till muslimska vanor utan att grunda det på politiska beslut. Ullenhag vilseleder oss.

Politikerna säger att det är en MYT att det finns en stark folkopinion mot massinvandringen.  Hur vet han det om det aldrig publicerats någon undersökning om det?  Ullenhag hänvisar till Eurostat, men de har inte undersökt folks åsikter om invandringspolitiken. Ullenhag försöker igen vilsleda med icke-relevanta antydningar. Tvärtom mot Ullenhags påstående så är det sant, en stor majoritet ger regeringen ett stort FAIL i invandringspolitiken. Alla vet av egna erfarenheter att debatten går i alla vardagsrum och fikarum, ingenstans finns det en majoritet för regeringens politik.


Vår egen ovetenskapliga undersökning visar att högst 9 % stöder regeringens politik.


Likaledes visar den oberoende Voters.se poll att 97 % anser att regeringen har fel.

Vem som helst kan räkna ut att arbetslösheten måste vara avsevärt mycket större av vad politikerna säger med den typen av lögner, eller "statistik" som det kallas. Politikerna undanhåller 90 % av sanningen eftersom de vill vilseleda väljarna. Sanningen ska inte få komma fram och media är en allierad partner till politikerna i att tysta ned kritik och debatt.

Politikerna har i många år avsiktligt stoppat användningen av termen invandringspolitik eftersom man inte vågar diskutera den. Istället använder politikerna termen "integrering" eftersom de vill byta samtalsämne, de vill bara prata om integrering, inte om invandring.

En Googlesökning på termerna ger "integrering" 2.26 miljoner träffar, men "invandringspolitik" får bara 289,000 träffar.  De hemsidorna som har termens invandringspolitik är troligen mest politikerkritiska hemsidor.

De skräckslagna politikerna kallar kritiker för "rasister" eller "främlingsfientliga". De gör det eftersom de inte vågar ta debatt, de vågar inte lyssna på analytiska frågor eftersom de skulle förlora varje debatt.

Det är ett kännetecken på en rädd politiker, en som inte klarar en debatt när de använder förnedrade sandlådetermer på meningsmotståndare.

Regeringen lanserar en ny hemsida för att bemöta obekväma sanningar som florerar ibland befolkningen. Regeringen vill inte att privata hemsidor skriver om sanningar som media gjort allt i sin makt för att dölja.

Istället för att bemöta fakta med lögner så borde regeringen istället svara på frågor.   dn svd ab svd svd F T dn

Varje politiker borde kunna svara på dessa fundmentala frågor, men hittills är samtliga frågor obesvarade:  

Hur många asylsökande ska vi ta emot per år och totalt?
Var ska de bo?
Hur mycket ska varje fall få kosta per år och totalt?
Hur många anknytningsfall ska tillåtas?
Vad får varje anknytningsfall kosta?
Var kommer skattemedlen till asylpolitiken ifrån?
Varför redovisar ni aldrig några kostnader?
Var ska anknytningsfallen bo?
Hur ser vi till att farliga och kriminella asylfall inte skadar befolkningen?
När ska flyktingarna sändas hem?
Hur lång tid ska vi i genomsnitt bekosta deras närvaro?
Varför accepteras falska identiteter?
Varför accepteras grovt kriminella som flyktingar?
Varför ger ni asyl om de söks av polis i hemlandet eller av internationella rättsinstanser för terrorism och andra brott?
Varför uppmanar ni asylsökande som nekats asyl att de istället borde söka arbetstillstånd?
Varför får asylsökande betalt från första dagen de ankommer hit?
Hur många olika slags bidrag kan asylfallen få?
Varför gör inte vi som de flesta andra länder, använder flyktingläger för flyktingar?
Varför har ni aldrig någonsin pratat om hur och när flyktingar ska återvända till sina hemländer?
Varför utvisas knappt några kriminella flyktingar när de döms för brott här?
Varför upphör inte bidragen till dömda flyktingar?
Varför bryr ni er inte om en stark folkopinion som är helt emot ert bristande ansvar i invandringspolitiken?
Många politiker har inga argument förutom att de säger att de får nya vänner och recept på nya maträtter pga av invandringspolitiken, är det tillräckligt att basera en politik på?
Är de som inte håller med er, är de rasister, nazister och extremister?
De som har en åsikt om eller vill ha debatt om flyktingpolitiken, är de extremister?
De 98 % som anser att er politik är helt fel, kommer ni någonsin ta hänsyn till vad de tycker eller måste de helt enkelt rösta bort era partier?

Skrivet av en invandrare som gillar Pizza och andra trevliga utländska uppfinningar.  

15 comments:

 1. Vilka värdelösa undersökningar. Det är ju alldeles för få som röstat för att kunna användas som grund för dina åsikter. Märks att du är en amatör och har usel kunskap om politik överlag.

  ReplyDelete
 2. Skriv till media och fråga dem varför de aldrig vågat ställa de frågorna till läsarna. Det finns orsaker till att de inte vill göra en enkel poll ens, sanningen skulle bita dem i baken. Sanningen är det största hotet mot media och politiker.

  ReplyDelete
 3. Det jag tycker var tråkigt med Ullenhags artikel var att den inte gick att kommentera. http://www.dn.se/debatt/myterna-om-invandringen-pa-natet-maste-ifragasattas
  Jag får bara vatten på min kvarn om att det inte är myter. Det här blir som Ullenhag deklarerar vad som är sanning och den inte behöver ifrågasättas. Till Anonymous. I statistik så finns det sats: Studens sats. http://en.wikipedia.org/wiki/Student%27s_t-test.Den beskriver ett samband att standardavikelsen är proportionell mot roten ur populationen. Det säger alltså att man blir inte 10 gånger så säker på resultatet om populationen är 10 ggr så stor utan 3ggr så . Med det vill jag ha sagt att man kan visa trender med även ganska små undersökningar. Problemet är kanske i denna undersökning att de som svarat inte varit representativa för hela befolkningen. Med detta vill jag ha sagt att jag inte håller med dig om att detta skulle vara ett bevis för att denna bloggare har usel kunskap om politik överlag.

  ReplyDelete
 4. Ullenhag går till panikartad motattack när skattebetalarna blir informerade på internet av icke styrd propaganda!

  Att Ullenhag försöker dupera väljarna med att de flesta vill fortsätta med denna vansinniga invandringspolitik, avslöjar att regeringen står handfallen inför problematiken.

  Snart sitter Moderaterna i rävsaxen hos MP med att låta en invasion av fattiga afrikaner invadera vårt sociala system.

  Ullenhag, nu gjorde du bort dig ordentligt, du hade vunnit på att vara tyst.

  Det ska bli roligt att se när alla kastade id-handlingar ska tas upp, och hur väl utbrett det är.

  Lycka till stackars Ullenhag, du har kritiska ögon på dig som avslöjar dig om du ljuger!!

  Mikka.

  ReplyDelete
 5. hahaha...här hittade man verkligen "sanningen", byggd bl.a. på "376 votes total"...;-)...det är nog sant att ett medlemskap i SD är liktydigt med en diagnos!

  Jo, Breivik har sina efterföljande små "råttor", små ekon av samma hat och empatisk/medmänsklig inkompetens...

  ReplyDelete
 6. Tror du att alla 1.4 miljoner invandrare är av arbetsförd ålder? Kanske är det så att man har den vanliga fördelningen mamma, pappa och två barn. Då landar antalet arbetare på 50% av 1.4 miljoner d.v.s 700000. Vist är 42% utanför ramen utav den normala arbetslösheten men inte i närheten av dom siffror du försöker påskina.

  Sedan vilseleder inte Ullenhag alls om man besitter normal läsförmåga. Han skriver bl.a. att det är upp till rektorn att beslut om man skall ha avslutningen i kyrkan. Som ateist tycker jag gott man kan skippa det och förstår inte varför man vill tvinga på ungar varken den ena eller den andra religionen.

  Börjar bli trött på tjatet om vad en invandrare kostar också, jag skulle vilja se vad en vanlig svensk snorunge kostar mig som skattebetalare innan han/hon är inne i arbetsvärlden.

  ReplyDelete
 7. Till "anonymos"!
  Det är inte "mamma pappa och två barn" som kommer hit!
  Läs på!
  Det finns perfekt statistik på SCB hur demografin ser ut på dessa som kommer till Sverige!
  Enligt regeringen så tar det "minst sju år" innan en vuxen invandrare är självförsörjd!
  Enligt samma regeringen så är endast 20% självförsörjande inom vissa kulturgrupper, somalier!
  Om Du är intresserad av att försörja invandrare, men gör det då från Din egen plånbok men tvinga inte oss andra till detta!
  Din kommentar "luktar" AFA / Expo lång väg!
  Man undrar när dessa "68 - tomtar och deras ättelägg" skall packa ihop? Deras "store ledare" Kim Jong-Il har just gjort detta!

  ReplyDelete
 8. IntegrationsmästarenDecember 19, 2011 at 9:30 AM

  Jag vill inflika om meningen "En Googlesökning på termerna ger "integrering" 2.26 miljoner träffar, men "invandringspolitik" får bara 289,000 träffar."

  Detta har en logisk förklaring. Ordet invandringspolitik har en väldigt specifik betydelse i det svenska språket medan ordet "integrering" avser ett slags förenande av olika ting. Man kan således integrera fler saker än endast invandrare/flyktingar (integrera två system, integrera tankesätt m.m.). Utöver det är integrering en grundläggande term inom matematiken, som är väldigt användbar inom många områden (exempelvis när man för statistik om invandrare!). Därför är det rätt naturligt att man hittar ordet integrering på fler platser än ordet invandringspolitik.

  Men någon får gärna rätta mig om jag har fel. Svenska är trots allt inte mitt modersmål. Jag är tyvärr en "kulturberikare". Vars enda funktion i Sverige är att bistå med nya matrecept (tack bloggaren för att du redde ut det åt mig!). Det är inte lätt att vara jag :(

  ReplyDelete
 9. " Agenda" avslutades den 18:e dennes med en fråga till tre mediapersoner om vad som var att vänta 2012 som det väsentligaste:Jag uppfattade,att en kille från Timbro-utan att tveka-nämnde invandringsfrågan som måste komma upp till ytan; som det är nu,menade han hanteras ärendet taffligt och alla kommande placeras bara i arbetslöshet...
  Låt oss hoppas, att svenska folket skall bli förelagt fakta här.Ingenting annat !

  ReplyDelete
 10. "Ullenhag vilseleder inte"
  Nej, han bara tolkar fritt.
  Ang. massinvandringen: Statistik om utlandsfödda har väl absolut ingenting med myten att göra? Jag tror inte alla skulle kalla Mustaffa och and hucklefamilj svensk även om de kan säga "bidrag tack" på ren svenska.
  Vad det gäller skolorna så skyller han bara ifrån sig, vilket inte ändrar verkligheten.
  Avslutning i kyrkan har (för mig) enbart vart för att man behöver en stor lokal att vara i - inget religiöst alls.

  ReplyDelete
 11. Mina tankar går till svensken som blev dödad av afrikaner för några dagar sedan. Ännu ett offer för invandrings politiken. Om dessa invandrare hade stannat i sina länder så hade mannen troligen levat.

  Varför tar inte svenska politiker ansvar för förödelsen de skapar. Återvändare program nu för våra gäster tack.

  Sverige är svenskarna land. Rösta bort lands och folkförädar partierna.

  ReplyDelete
 12. @Anonymous 19 December, 2011 8:32 AM:
  Du som uppenbarligen tycker om att att läsa kanske även har läst dessa alster:
  DN:[http://tinyurl.com/39v4ljh], SvD:[http://tinyurl.com/6mdt7ah], PDF-rapporter:[http://tinyurl.com/2uxupja], [http://tinyurl.com/7tjv657]?

  Invandringen har varit en minuspost för Sverige de senaste åren. En alltför liberal invandringspolitik och övergången från en önskvärd, mer eller mindre renodlad, arbetskraftsinvandring till en mer utpräglad flykting- och anhöriginvandring, kombinerat med lägre sysselsättningstal i de aktuella grupperna har lett till de negativa socioekonomiska konsekvenser som manifesterar sig i Sverige idag.

  Sverige har helt enkelt inte kapaciteten att sysselsätta och integrera de invandrare som kommer hit i en godtagbar grad. Det finns t.ex. inte tillräckligt med jobb som motsvarar kompetensnivån för en stor del av de invandrargrupper som kommer hit idag. Dessutom så tar det både tid och stora resurser från den offentliga sektorn att utbilda folk med outvecklade läs-, räkne- och skrivkunskaper. Till detta tillkommer tand- och övriga sjukvårdskostnader, som kan vara betydande om de aktuella vårdtagarna kommer från U-länder med eftersatt vård.

  Invandringen, men de sysselsättningsnivåer vi har idag, ÄR en minuspost i den offentliga budgeten. Jag börjar bli hjärtligt trött på tjatet att man inte får ifrågasätta den förda invandringspolitiken och dess socioekonomiska följder trots att vi ska spara och ifrågasätta allt annat. Jag är dock inte motståndare till invandring som företeelse, utan skulle personligen vilja ha en mer reglerad och behovsprövad invandring liknande den i Kanada och Danmark.

  Angående din fråga vad en vanlig svensk unge kostar så är i alla fall den privata insatsen ca 1,2 miljoner kronor fram tills ungen fyller 19 enligt Swedbank:[http://tinyurl.com/6c9apo4]. Din frågeställning om hur mycket skattebetalarna måste bidra med till ex. vård, skola etc. har jag jag dock inte svaret på i nuläget. Någon annan kanske kan bidra med det?

  /Skeptisk

  ReplyDelete
 13. Fördomar måste alltid bemötas... http://www.hesperus.nu/?p=1133

  ReplyDelete
 14. Till Thomas:

  Jo jag har faktiskt tittat en del på SCB statistik så jag vet att det är en stor spridning mellan åldersgrupper och etniciteter. Det gör att jag t.ex. vet att somalierna som du tar som exempel inte utgör en särskilt stor del av invandrarskaran.

  Nu sitter jag inte hemma där jag har dessa siffror i en databas där jag kan göra lite mer exakta utdrag och korrelationer så jag tänker inte gå in på detlajfall.

  Till Anonymous:

  Nu har jag inte haft tid att sätta mig in i rapporten (jag har trotts allt ett heltidsarbete) men man verkar vilja dra slutsatsen att ta in mer folk för att lösa problemet med en åldrande befolkning inte hjälper. Att lösa det problemet med att lägga till mer människor oavsett om dom är invandrare eller svenskar borde vara uppenbart omöjligt.

  Man talar mycket om att man inte går plus på invandringen och att det tar över 9 år för att få in en invandrare på arbetsmarknaden.

  En svensk tar ca 18 år på sig från att han är född tills han är inne på arbetsmarknaden och generera skattepengar. Att man då ersätter invandrare med svenskar borde inte lösa problemet. Nu skall inte detta tolkas som om jag föreslår att man skall sluta skaffa barn utan bara förstå att allting i samhället kostar något som SD verkar glömma bort.

  Att Swedbank har slagit fast att man lägger 1,2 miljoner privat på ett barn säger inte mycket. Det skulle ju vara som att fråga vad invandrare lägger på sig själva och inte vad de kostar, lite som att jämföra äpplen och ångvältar.

  ReplyDelete
 15. Tack för ett bra inlägg!

  ReplyDelete