Sunday, December 11, 2011

Fullständigt kaos på klimatkonferensen, rika länder ska dömas betala fattiga.

Klimatkonferens i Durban i Sydafrika håller på att utvecklas till en helt annan slags konferens. Ett stort antal delegater vill inrätta en klimatdomstol där rika länder (och bolag) ska kunna dömas att betala straffpengar för energiförbrukning till fattiga länder. Det skull öppna för oändliga domar med obegränsade kapitalöverföringar.

Många delegater har redan åkt hem i förtid och de som är kvar bråkar om hur en klimatdomstol ska se ut, hur mycket pengar ska överföras från de rika länderna till fattiga länderna och andra världssocialistiska frågor. Fattiga länder leds ofta av socialistdiktatorer. Det är inte en överraskning att de vill ha våra pengar, det tillhör ju socialismens ideologi att ta alla rikedomar och utjämna inkomsterna så alla blir lika fattiga.


Det farliga med den här typen av avtal är att ingen begriper det finstilta och resultet blir konflikter. Man är nära att lyckas med att via lagstiftning i internationella domstolar införa tvingande lagar och regler som naiva nationer kan luras att acceptera att lyda under.  Inom en snar framtid kanske vi får se internationella domstolar tillsatta av marxistdiktatorer utfärda domar på löpande band mot rika länder och stora bolag att skeppa över allt kapital de har till korrupta bananrepubliker och diktaturer.

Det vore ett domedagsscenario, men inte alls orimligt. De flesta ser efter sitt eget bästa utom lättlurade naiva politiker i väst som skriver under avtal som låter bra men som har finstilt text som ger bort en stor del av vara tillgångar.  Det är ett hot som i framtiden kan utvecklas till en konflikt kanske en väpnad konflikt mellan syd och nord, den konflikt som förutspås av domedagsprofeter.

Frågan måste återgå till att handla om klimatet. Socialistdiktaturer ska inte få bestämma över demokratier. Naiva politiska ledare ska inte låta sig luras och av "tolerans" eller "i en anda av flexibilitet" skiva under avtal gör hela världens länder till jämställda utfattiga bananrepubliker.

Några deltagare hoppas att Kyotoavtalet ska förlängas, men bara ett fåtal länder, EU t.ex. som sammanlagt bara släpper ut 15 % av världens föroreningar väntas skriva under en förlängning.

Hur den kaotiska konferensen avslutas återstår att se. dn dn svd svd dn dn dn svd dn exp exp ab svd

No comments:

Post a Comment