Thursday, December 15, 2011

Irakier mördar sin norska fru efter tagit ut 1 miljon dollar i livförsäkring på henne.

Norskan Marita Ström gifte sig med en irakier och åkte 2004 på semester till Irak med sin man Osman Omer Osman.

I Irak mördades Marita Ström i ett attentat som Osman Omer Osman planerat redan i Norge.
Marita Strom mördades av en irakier för livförsäkringspengarna. 

Han dömdes till livstids fängelse i Irak för att ha planerat mordet på henne med hjälp av två kamrater Kamal Bata och Aras Ibrahim Hassan. De skulle få 8000 dollar för hjälpen. 

I polisförhöret i Irak förklarade Osman att orsaken till mordet var dels att Marita Ström inte var tillräckligt bra i hushållsgöromålen och dels att hon inte hjälpte honom med hans göromål.  Istället för att skilja sig och förlora bostaden så sade han att han hellre mördade henne så han kunde behålla bostaden. En praktisk lösning,,,,för en irakier kanske. Han sade att han tänkte skylla mordet på terrorister, det skulle vara en rimlig förklaring eftersom hon var utlänning i Irak. Ett av de fem skotten som tog livet av Marita träffade ett av de tre barnen (5 år) som var med i bilen.

Skulle du känna dig trygg i närheten av Osman om du inte kände honom?

Livförsäkringen som var utfärdad på en miljon dollar vill Osman nu lägga beslag på från sin cell i Irak med sitt krav gentemot försäkringsbolaget. Uppenbarligen hade han planerat mordet på den naiva frun, livförsäkringen var motivet att ta livet av henne.

I Oktober bestämde Tingsrätten i Namdal Norge att försäkringspengarna skulle gå till parets tre mindråriga döttrar i Namsos.


Man måste fråga sig hur en karaktär som Osman släpptes in i Norge från början. Varför släppte man in mördaren, har man inga som helst kontroller av asylsökande galningar?

svd dn

SENASTE NYTT 8 Jan, 2012!    Mördaren ska med tio andra farliga kriminella ha rymt från fängelset i Irak via en 80 meter lång tunnel som grävts. Nu är det troligen bara en tidsfråga innan de söker asyl i Sverige. Som bekant ger brottslig bakgrund asylskäl i Sverige. Mordoffrets barn har fått bevakning.  DN Exp NRK VG AftenP

1 comment:

  1. Fy fasen... en sån ruskig historia. Och vad säger det oss normala att tokfan fortsätter sina tokkrav på ersättning? Vad har världen för nytta av en sån där? Nu har ju väst påverkat Irak i en negativ riktning... En sån där ska ha dödsstraff. Aldrig få en chans till att göra barn föräldralösa eller försätta föräldrar i ofattbar sorg... och vilken ekonomisk vinst för samhället! NÄR ska nordiska kvinnor begripa att det ÄR en oacceptabel skillnad mellan européer och utomeuropéer? Redan kulturella skillnader mellan européer kan ju vara ett problem, men nästan aldrig betyda döden om det inte är en riktig galenpanna eller muslim förstås...

    ReplyDelete