Friday, November 11, 2011

Norska Expo dömdes att återbetala 10 miljoner kr de fick i bidrag.

Den norska motsvarigheten till svenska Expo, SOS Rasisme dömdes att återbetala 9.7 miljoner norska kronor de fått i bidrag från den norska staten.

Norska Dagbladet avslöjar att gruppen SOS Rasime har ljugit om antalet medlemmer de har och därmed har de kunnat kvittera ut stora miljonbidrag från den norska staten som de inte haft rätt till.

De har hävdat att de haft 40 000 medlemmar medan sanningen är att bara haft en bråkdel,  maximum 5000 medlemmar.  En överdrift med nära 1000 %.

Domstolen säger att gruppen varit fullt medvetna om bedrägeriet och att de även överdrivit antalet kontor de har för att lura staten på pengar.

SOS Rasisme dömdes även att betala rättegångskostnaderna på 819 000 kronor.

Domstolen påpekar gruppens odemokratiska sammansättning, en liten klick i toppen har dragit all nytta av pengarna och gruppens frivilliga medlemmar som lurats och varken fått inflytande eller insyn över hur miljonerna har spenderats.

Som svar på domen säger SOS Rasisme att de är utsatta för en häxjakt som bedrivs av nazister. Det är en naturlig reaktion om man ar paranoida sociopater.  De ser "nazister" överallt och de ser sin brottsliga verksamhet som helt legitim.
(Här syns de dömda SOS aktivisterna efter domen.  Larsen är bl.a. ledare i kommunistpartiet Tjen Folket och Fuglernsmo styr gruppen Revolutionär kommunistisk ungdom.) 

Med kronofogdens hjälp beslagtogs värden upp till 9.7 miljoner. Bl.a. beslagtogs ett fastighetsbolag, Property AS och aktier. SOS Rasisme har fått statligt stöd under 26 år.

Efter att ha dömts för bedrägeri och återbetalning och beslag av deras tillgångar så är det säkerligen slutet för den vänsterradikala extremistgruppen SOS Rasime.

Bedrägeriet påminner om hur SSU lurade den svenska staten på miljonbelopp i bidrag några år sedan. Även SSU lurade skattebetalarna när de överdrev sitt medlemsantal till över 20.000 när de bara hade några tusen medlemmar. Även lokala SSU grupper har åtalats för samma slags bedrägerier. SSU SR Blekinge SSU Kalmar ljög ihop 4200 när det bara var 303 medlemmar. En sökning ger massor med artiklar om SSU bedrägerier.

Det svenska Expo består som deras norska motpart av en liten sekt som bara har ett par offentliga personer. Allt annat är hemligt, deras adress är hemlig, ingen har insyn i hur de arbetar eller vad deras mål är trots att att miljonbelopp betalas ut till dem från skattebetalarna och facken. När ska Expo undersökas.  Läs Mer om Expos blodrypande historia och deras nära kontakter med våldsvänstern här. 

Dagbladet Domen mot SOS Rasime. 

No comments:

Post a Comment