Sunday, January 3, 2010

Mördartypen släpptes in i Sverige.

Somaliern som försökte mörda tecknaren Westergaard har samlat in pengar i Sverige till terrorrörelsen al-Shabaab.

al-Shabaab misstänks dessutom vara mottagare av stora penning summor från det svenska "dagisbedrägeriet" Bismilahi i Rinkeby utanför Stockholm där över 70 miljoner kronor stals av den somaliska ägaren och runt 20 miljoner kronor smuggades till utlandet, bland annat till Somalia. Den mest ledande figuren i al-Shabaab var enligt Janes Intelligence Fuad Muhammad Qalaf som drev en moske i Rinkeby.

Enligt danska SÄPO, PET har de bevakat Westergaards baneman en tid men ännu inte kunna utvisa honom. Han har enligt media varit aktiv i olika försök till terrordåd, bla ska han ha försökt bomba hotellet som Hillary Clinton skulle bo på Kenya.

Även den svenska tecknaren Lars Vilks ska ha varit utsatt för hot från somliska terrorister med anknytning till folket runt Rinkeby bedrägeriet.

På nätet cirkulerar förslag om att alla borde sätta upp de komiska teckningarna om muhammed i sina bloggar, hemsidor, i media och på youtubekanaler som ett svar på hetsen mot Westergaard och mordförsöken på teckaren.

Ett bra förslag, varför inte möta de radikala mördarna med humor, hoppas de inser hur sjuka de är när de inte ens klarar lite humor. svd dn

No comments:

Post a Comment