Wednesday, December 30, 2009

Riksdagspartierna slipper krav på svar, de får inga frågor.

Leif Lewin skriver i en debattartikel i SVD att man ska kräva svar från SD om deras politik. Han antyder att han vill ha en debatt med SD och man ska ta det tillället att ta upp olika frågor med SD och jämföra svaren med de andra partierna.

En bra ide, vi vill ju veta exakt var alla partier står i alla olika frågor. Men varför ska man enbart kräva svar från SD? Varför ska man inte kräva svar från andra partier om hur de står i olika frågor så man kan jämföra olika partier? Varför är det bara SD vi ska "kräva på svar"?

Några frågor som riksdagspartierna borde svara på som de hittills sluppit svara på är:

Hur stor ska massinvandringen tillåtas vara?

Hur mycket får det kosta Sverige maximalt?

Borde vi inte "varudeklarera" en så viktiga sak som förändrar Sverige i grunden. Borde vi inte få reda på folks bakgrund och anpassningsmöjigheter innan vi ger dem tillfälligt uppehälle och betalar oerhörda belopp av våra surt förvärvade skattemedel för det?

Är det en form av u-hjälp som är missriktad eftersom ni politiker vill inkludera fattigdom som flyktingskäl? I stort sett förefaller det att ni vill ta in så många personer som möjligt eftersom ni skapar fler skäl som aldrig fanns förut?

Vad är ert syfte med att ha skapat en ofantlig massinvandring av astronomiska proportioner, ni tar emot över 100 000 flyktingar och anknytningsfall osv om året istället för att ha en "normal" invandringspolitik med runt 1000 personer om året?

Varför försöker ni hemlighålla alla kostnader i samband med massinvandringen?

Varför vill ni tvinga komuner som inte vill ha massinvandring att ta emot ett oändligt stort antal flyktingar som kommunerna inte vill ha? Är inte det ett hot mot demokratin?

Varför har ni aldrig presenterat en plan för återvändande av de som kallas flyktingar. Alla som flyr ska ju återvända när läget tillåter det, men ni har aldrig informerat väljarna om när och hur det ska gå till?

Ni fortsätter att acceptera fler flyktingar från länder som vår migrationsdomstol slagit fast inte ska ha asylstatus längre. Varför är det irrelevant om flyktingar har asylskäl eller inte? Är inte det ett tecken på ett kollapsat asylsystem och total förvirring? Vem är ansvarig när systemet brakar ihop och ingen tar ansvar?

Det finns många fler frågor, men vi ska väl börja någonstans. Jag undrar när nästa artikel kommer som för första gången ställer dessa och liknande frågor till riksdagspartierna, de har ju sluppit dessa frågor i alla år.

Lewin skriver att nu när moderaterna har flyttar sig och blivit mer vänster, mer likt socialdemokraterna, då uppstår ett vacuum på högerkanten som SD kan ta över.

Om M är de "nya socialdemokraterna", så kan SD bli det "nya moderaterna". Kanske det, SDs åsikter genomsyras av "moderation" och traditioner. Det är därför SD får stöd från medlemmar av alla andra partier från V till M. Men det kanske är mer korrekt att beskiva SD som "den nya centern", eftersom Centerpartiet väntas åka ur riksdagen. svd dn svd svd

När alla resurser satsas på de som enligt Migrationsverket inte har asylskäl så går vi miste om möjligheten att hjälpa riktiga flyktingar och de lidande i behov av hjälp. Varför har våra riksdagspartier prioriterat våra resurser så felriktat?

1 comment:

 1. Nu är det nog läge att reda ut en del saker:

  1. Det Leif Lewin skriver om är att debatten med SD inte bara får tas kring partiets flaggfråga. Man måste granska partiet på alla områden och begära svar hur deras politik ska hänga ihop. (Samma sak som man gjorde med MP när de började närma sig 4%.)

  2. Du skriver: "...ofantlig massinvandring av astronomiska proportioner, ni tar emot över 100 000 flyktingar och anknytningsfall osv om året..."
  a) Den totala invandringen är kring 100 000 per år, varav den största gruppen är återinvandrande svenskar (huvudsakligen från Norge). Asylsökande under 2008 var ca 24 000 personer.
  Var lite mer noggrann med fakta, tack.
  b) Detta är inte någon "massinvandring".

  ReplyDelete