Sunday, December 6, 2009

Alla vill att unga brottslingar döms.

Unga kriminella är ett mycket stort hot mot samhället. Det är sällan man hittar äldre som kastar sten på utryckningfordon. Unga mellan 12 år och upp till sena tonåren står för ett stort antal grova samhällsfarliga brott.

Ett av det "nya sveriges" största problem är att vi inte har hittat lösningar på den grova brottsligheten som finns nästan överallt och begås av unga som inte är straffmyndiga.

(Farliga brottslingar gillar Sverige?)

I det "gamla" Sverige utan fjärran komna folkgrupper och kulturer fanns inte de nya kategorierna av brott. 13-åringar våldtog inte vuxna som de gör nu, ingen kastade sten på utryckningsfordon, grova rån utfördes inte av barn, grov misshandel utfördes inte av stora grupper av farliga barn som nu.

Vad ska man göra åt det? Det första man måste göra är att inse vidden av problemet. Men politikerna inser varken vidden eller ens att det är ett problem. Myndigheten vill inte ta det steget, de är bekväva i sina icke-fungerande roller med sina gamla inrutade rutiner där en ung grov brottsling kallas till socialförvaltningen för samtal. Det brukade fungera förr, men inte nu längre. Den nya typen av unga brottslingar reagerar bara på mycket hårda straff och konsekvenser. De säger själva att i hemlandet kapas en hand av om man stjäl, men i Sverige finns inga straff eller konsekvenser inte ens för grova brott om man är ung. Det gör dem mer motiverade att begå allvarliga brott.

Dagens politiker använder inkompetenta så kallade "experter" som ursäkt för att inte göra något. Istället för att lita till sitt eget omdöme och förhoppningsvis sin logiska slutledningsförmåga så sitter de overksamma medan samhället slås sönder av farliga ligister i alla åldrar.

En av de experter de litar på är den inkompetenta Kriminologen Jerzy Sarnecki. Han dyker upp när brottsligheten diskuteras, men han har alltid fel.

Om att döma unga brottslingar tycker han:
Det är märkligt att så fort ett parti närmar sig fyraprocentsspärren i riksdagen så börjar det ta itu med ungdomsbrottsligheten. Förslaget håller inte, och det gör mig sorgsen att en så klok man som Peter Althin lånar sig till något som det här,
Han säger att förslaget om domstolar för unga "saknar vetenskaplig grund". Det måste betyda att alla poliser som vill gripa brottslingar måste kunna hänvisa till en vetenskaplig undersökning innan de kan fatta beslut om att gripa unga? All brottslingar måste, enligt Sarneckis logik, därför gå fria ända tills Sarnecki kunnat med vetenskapliga bevis kunna visa att det är bra för samhället att de skyldig grips?

Mannen är en inkompetent tyckare. Att han tagit på sig titeln "Kriminolog" betyder ingenting annat än att han föröker dölja sin inkompetens bakom en titel. Mannen är en fara för svenskt rättsväsen. Det är en gåta varför han alltid citeras av media när han alltid försöker visa att brottsligheten inte är ett problem medan verkligheten är att Sverige nu har Europas värsta våldsbrottslighet.

Det är mycket i Sverige som är likt Sarnecki. Beslutsfattare litar på inkompetenta råd, de verkar inte ha en egen tankeförmåga. Givetvis måste alla straff skärpas radikalt och unga måste spärras in i något slags bootcamp under en lång tid vid grova brott. Det borde inte ta mer än en sekund att inse det. Men det är bara en början, mycket mer måste göras, men vi kan inte lita på att den nuvarande justitieministern inser det.

Folk som varit politiker hela livet måste bort och ersättas med folk som har erfarenhet från verkligheten i Sverige. Trötta livtidspolitiker som är omringade av inkompetenta "experter" har skapat det "nya" livfarliga Sverige, och vi som ser resultatet av deras förda politik inser att de måste bort så fort som möjligt tillsammans med sina korkade "experter". svd

1 comment:

  1. Men KD:s förslag om en brottsnämnd är ju bara trams. Tvååringen som biter ett annat barn på dagis slutar ju inte att bitas bara för att hamn hamnar inför en brottsnämnd. Nej hugg av armen på all brottslingar, oavsett ålder.

    ReplyDelete