Saturday, December 26, 2009

Nästan alla svenskar är emot massinvandringen.

Undersökningar som antyder något annat kan helt enkelt inte stämma överens med verkligheten. Det snabbaste sättet att undersöka opinien är att göra en snabbpoll online. Men de kommer ganska sällan och görs oftast för icke-politiska frågor.

De allra flesta svenskar erkänner att Sverige fått oerhört stora problem tack vare massinvandringen och vill att de problemen tas upp i media som hittills helt struntat i det.

Knappt någon litar på media.

En fråga om invandringen borde redovisas bättre än vad man gjort i tidningarna, men har inte ens en länk till SIFO undersökningen. När det handlar om den största per capita massinvandring som något land skådat och gjort att landet imploderat med massvåld så borde premisserna för frågan redovisas. dn svd

Har massinvandringen varit bra eller skadlig for Sverige?
Mycket bra.
Bra
Varken bra eller skadlig.
Skadlig.
Oerhort skadlig.
Jag vet ingenting!
pollcode.com free polls

7 comments:

 1. Efter 127 röster säger 67 % att det har varit skadligt (25 %) , eller oerhört skadligt (43 %) för Sverige. En minoritet, 27 % säger att det har varit bra (9 %) eller mycket bra (18 %) för Sverige. Varför vill inte tidningarna ha en öppen poll av det slaget, beror det på att de kan förutse resultatet och inte vill visa upp det? Det är mest sannorlikt eftersom man skulle kunna sätta upp ett obegränsat antal poller varje dag om man ville pejla folkopinionen.

  ReplyDelete
 2. Tycker inte direkt att er undersökning säger så mycket.

  Det är min åsikt att problemen med invandringen har varit hanteringen av integrationen av invandrarna, inte invandringen i sig.

  Jag skulle istället vilja ha en folkomröstning om hur vi ska lösa problemet istället för att älta samma problem om och om igen.

  /Erica, Upptakt

  ReplyDelete
 3. Lite konstigt å dra slutsatsen om alla svenskar över en kant, innan ni har genomfört er undersökning...

  Trovärdigheten om SIFO's undersökning ifrågasätts och den har 1000 intervjuer - ni har 167 röstare.

  ReplyDelete
 4. Internetundersökningar av detta slaget är helt värdelösa för att få insikt i hur opinionen ser ut. Om ni hade haft någon som helst kunskap i ämnet hade ni förstått detta. En omröstning på tex Dagens Nyheters hemsida kan ha mångt fler röster än både era 135 och sifos 1000, men underlaget blir helt skevt, då Dagens nyheters läsare knappast representerar den typiska fördelningen av sveriges befolkning. Gör om, gör rätt.

  ReplyDelete
 5. Här är en undersökning som kanske passar 'campkent' och 'Erica' bättre. Den är gjord i en tidning med starka multikulti-sympatier och dessutom mest vänster-sympatisörer som läsare. Kan det duga???
  www.nsd.se/omrostning/Default.aspx?PollId=5086642

  Janne

  ReplyDelete
 6. Okunnigt, tyvärr. En undersökning om folkopinionen måste genomföras seriöst, dvs med ett representativt urval och tydliga frågeställningar.

  Och så en liten "detalj" - Sverige varken har eller har haft någon massinvandring.

  ReplyDelete
 7. Jag håller med föregående skribent.

  För att jag skall kunna medverka i en omröstning vill jag ha klarare besked i vad som skrivs. Definera uttrycket "bra för Sverige". Som det står nu kan det tolkas hur som helst. Bra för ekonomin? För samhällsetiken att hjälpa utomstående? För den Globala utvecklingen?

  Klassificeringen av invandringen är också för abstrakt. Vad som sällan skrivs är att delar av invandringen består av svenskar som "flyttar hem", andra är arbetande, anställda av företag.

  Jag misstänker att de flesta undersökningar av ovanstående slag handlar om de invandrare som kommer till sverige som flyktingar. Så som det ser ut nu i vissa förorter har jag svårt att tro att svenska folket tycker att utvecklingen har varit positiv i dessa områden. Men som jag tidigare skrivit anser jag att det beror på att de inte integrerats i samhället.

  /Erica

  ReplyDelete