Wednesday, June 22, 2011

Myndigheterna får makalöst dåligt betyg, politikerna tycker det är jättebra.

Statskontoret har med hjälp av SOM-institutet undersökt hur folk betygsätter våra myndigheter.

Resultatet är skämmande. Polisen får bäst omdöme, men bara 64 % anser att verksamheten fungerar bra. Bara 56 % är positiva till hur Skatteverket sköter sig. Sedan sjunker siffrorna dramatiskt för andra myndigheter. Bara 21 % respektive 13 % anser att Försäkringskassan respektive Arbetsförmedlingen gör ett bra jobb.

Kommunal verksamhet som räddningstjänst och sjukvård får ett bättre betyg, men är ändå skandalöst dåligt, bara 60 % anser att de gör ett bra jobb. Grundskolan värderas bra av 45 % medan äldreomsorgen värderas bra av 35 % av de tillfrågade.

Dessa siffror borde göra att cheferna för de olika verksamheterna borde avgå i skam, och de ansvariga politikerna borde väljas bort snarast möjligt. Men så går det inte till i Sverige.

I Sverige tillåts politikerna själva vars arbete värderats summera omdömet. Inte nog med det, men politikerna tillåts ljuga utan minsta kritik fram media.

Stefan Attefall, (KD) Civilminister och Yvonne Gustafsson, Generaldirektor pa Statskontoret skriver ett inlägg i DN och menar att "Svenskar har högt förtroende för olika samhälls institutioner,"

Siffrorna visar motsatsen och trenden pekar nedåt.

Politiker och myndigheterna verkar inte visa minsta intresse att försöka förbättra det makalöst dåliga betyg de får av allmänheten. Attefall och Gustafsson menar bara att "det behövs en uppföljning som ser helheten som gör det möjligt att jämföra kvalitet och effektivitet."

Skitprat med andra ord.

Verksamheten behöver förbättras men inget ansvar krävs av "granskande media". Nej, DN ger tvärtom spaltutrymme åt de politiker som de egentligen borde granska kritiskt.

Politikerna tillåts använda media som sina personliga propagandaorgan. När det inte finns minsta anledning att glädjas över allmänhetens betyg så tycker politikerna själva att de får "högt förtroende."

Är det bara ett halvdussin bloggare som reagerar över hur politikerna tillåts ta över media, debatt, och opinionsbildning i Sverige? Vad tycker väljarna om att politikerna alltid slipper besvärande frågor och istället ges spaltutrymme där deras pressreleaser publiceras ordagrant?

Media måste numera betraktas som en myndighet, så vem vågar publicera en undersökning om hur media värderas av allmänheten?

Och vilket betyg får de andra myndigheterna som inte ens nämndes i DN? dn svd svd svd ab

Övriga pinsamheter.
KD vill diskriminera svenskar och ge mikrolån endast till flyktingar. FT

Funktionshindrade får ingen kommunal hjälp. svd

Flyktingar i svenska skolor ska slippa betyg och krav. FT

Vilket betyg ger du de viktigaste myndigheterna.
Mycket bra jobb.
Bra.
Acceptabelt.
Daligt.
Mycket daligt.
Absolut hemskt jobb.
De ar allmanfarliga.
pollcode.com free polls
Se pollen online, här: http://poll.pollcode.com/G5d

Ska media betraktas som en myndighet eftersom de aldrig granskar politiker men hjalper dem med propaganda?
Ja, media far statligt bidrag och granskar bara politikernas kritiker. Det ar en samhallsfara.
Nej, media far visserligen betalt av politikerna, men de granskar alla.
Jag vet inte.
Jag struntar i att vi inte har yttrandefrihet och oberoende media, struntar i er poll.
pollcode.com free polls

Se pollen online här: http://poll.pollcode.com/3Wp2

No comments:

Post a Comment