Sunday, November 7, 2010

Misstänkt kan ligga bakom 7 av 100 fall.

Den som greps misstänkt för 7 olika skjutningar kanske häktas nästa vecka beroende på hur starka bevis man har. I samtliga 7 fall som den gripne är misstänkt för har skytten inte använt lasersikte. Det är altså inte "lasermannen" som media har pratat om.

Polisuppgifterna har inte släpps ännu men initierade källor anger att den misstänkte verkar vara misstänkt för ett mord mot en svensk och skott mot en skadad person, övriga fall är 4 skadade och resten kan vara begränsat till materiella skador som skott mot fönster.

Det är för tidigt att spekulera om mordet på svensken är baserat på offrets ras vilket media spekulerat vilt om. Polisen har inte sagt om mannen har skägg som den misstänkte lasermannen hade enligt ett vittne.

Den övre bilden visar några av skotten det senaste året. Den undre bilden visar var den gripne misstänks ha varit inblandad. Plats nummer 6 är skottet mot skrädderiet där ett vittne konfronterat skytten som beskrivs som skäggig.

Om den gripne är skyldig till samtliga 7 fall så saknas det "bara" ett femtiotal andra skyttar eller kanske färre om några av skyttarna är skyldiga till fler än ett fall. Sen finns det ytterligare hundratals olösta skottlossningar i Malmö om man går tillbaka i tiden mer än ett år.

Flera grupper med ungdomar cirkulerar kring den misstänktes bostad och okända detonationer hördes mitt i natten vilket oroar Malmöborna. Det är obekant om "laserturken" hittat dit ännu, han har lovat att mörda alla med samma namn och kapa av huvudet på alla misstänkta.

3 comments:

 1. Är det inte osäkert att han skulle vara "svensk"? SvD:s artikel kan tyda på det. Polisen talade om "svensk bakgrund" - se http://www.svd.se/nyheter/inrikes/pappan-det-ar-fruktansvart-jag-hoppas-att-allt-ar-ett-misstag_5641177.svd

  SvD skriver: "Föräldrarna skilde sig och pappan flyttade till utomlands. 38-åringen flyttade efter några år även han utomlands hem till pappan." Där bodde han i drygt tre år och ägnade sig åt hantverk och snickeri. Sedan flyttade han tillbaka till Sverige.

  ReplyDelete
 2. Vi vet inte vilken nationalitet den misstänkte har. En del skvaller antyder att han har invandrar bakgrund.

  ReplyDelete
 3. "lasermannen" är en referens till en tidigare seriemördare som uppträdde på ett liknande sätt.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/John_Ausonius

  ReplyDelete