Thursday, February 23, 2012

Myten om vår "enorma rikedom" lever, trots att pensionerna dras in.

Vad kan få en politiker som vill ge bort ännu mer av vår välfärd att inse att pengarna tagit slut? Svar: Ingenting.

Om vi får beskedet från högsta ort att 10 år av våra pensionspengar inte kan betalas ut, inte ett öre finns kvar, borde vi inte se det som en varningssignal?

En del människor, som tex Pastor Stefan Swärd tror att vi är "ett mycket rikt land".  Därför anser han att massinvandringen vi haft borde fortsätta och ökas, vi spenderat inte tillräcklig mycket pengar på flyktingarna anser han.

Om han anser det, borde han inte veta vad det kostar, borde han inte minst ställa frågan, "vad kostar detta som jag anser att vi har råd med"?

Verklighetsfrånvända personer behöver inte veta något om ämnet de talar om. Tyvärr får enbart de utrymme i media, de är opinionsbildare, beslutsfattare och folkvalda politiker. De tror att vi är ett rikt land trots att Reinfeldt nyligen kom med det brutala beskedet att alla måste jobba i ytterligare 10 år innan vi kan få den intjänade pensionen. Vår välfärd måste pressas tillbaka till 1800-talet eftersom politikerna spenderat alla pengar. Världens högsta skatter räckte inte.

Politikerna har alltså spenderat alla pengarna som under 10 år skulle ha betalats ut till 1.7 miljoner pensionärer.

Trots beskedet från Reinfeldt så ville han inte tala om vart pengarna gick?
Sveriges "enorma rikedom" är en myt, men beslutsfattarna har våra pengar, de känner att "vi har råd". 

Han ville in heller säga hur mycket pengar vi kommer att få som 75-åringar då vi får "full pension".  Idag får vi mellan 40 % - 50 % av inkomsten under de bästa åren om vi inte har tjänstepension.  Förut var det 70 %- 80 %, vi blir avlurade mer och mer pengar för varje år som går.

Med den minskningstakten kommer vi kanske som 75-åringar se fram emot 10 % - 20 % av inkomsten i pension, och vi ska vara ett "mycket rikt land"?

Myten om vår "rikedom" har nått hela världen, alla i hela världen vill hit eftersom alla får betalt så fort de ankommer som flyktingar eller icke-flyktingar.

Men vi själva vet, eller borde veta att vi ar ett av Europas fattigaste länder, det var vi redan innan politikerna drog in 10 år av våra pensioner och tvingade oss att betala skatt i ytterligare 10 år.

Jag ser i kommentarer att  Moderater anpassat sig till den nya verkligheten, de säger ofta att de vill gärna jobba tills de blir 75 år gamla.  Verkligen, vill ni det, ni vill frivilligt avsäga er rätt till pension?

De saknar uppenbarligen slutledningsförmåga eftersom de inte lyckats räkna ut att det knappt blir någon pension kvar när de ska kräva den rätt de trodde sig ha. Då kanske en ny regering beslutat dra in alla pensioner helt till 85 år.

Knega på ni som tycker att Reinfeldt och politikern sätter ert intresse främst. Jag inser att politikerna bara utnyttjar skattebetalarna, politikerna gör allt de kan för att lura dem på deras egna pengar.  Och dessutom tjänar politikerna bra under de år som de tillåts sitta kvar och dra in alla rättigheter vi trodde vi hade. svd svd svd

Övrigt.
Som syra i såren ska nu svenskar diskrimineras, politiker vill begränsa våra rättigheter och ge nya fördelar, pengar och rättigheter till flyktingar. Avskeda en svensk och anställ en flykting så får arbetsgivare 80 % av lönen mm.

No comments:

Post a Comment