Wednesday, February 15, 2012

Svensk uhjälp gick till diktatorernas lyxkonsumtion och vapen.

Hundratals miljarder har betalats ut under 50 års tid. Nästan allt gick till diktatorers lyxkonsumtion, vapen och deras krigföring som skapade miljontals flyktingar runtom i världen.

Sveriges uhjälp kan ha gjort avsevärt mer skada än nytta. På regeringsnivå erkänner man nu att nyttan är tveksam, men allt kommer att fortsätta som förut eftersom politiker är helt handlingsförlamade och inkompetenta.
En afrikansk diktator äger detta flygplan. 
En annan afrikansk diktator äger detta flygplan. 
(Bildreportage av flygplan som ägs av afrikanska diktatorer.)

I Sverige har det vara ett tabubelagt ämne som man inte har tillåtits undersöka eller diskutera i statlig media.

I en avslöjande kommentar nedan från statssekreterare Hanna Hellquvist säger hon att ”Vi kan hitta enskilda exempel på väldigt bra insatser på mikronivån" :
Det var på ett seminarium på Timbro i Stockholm den 12 januari som statssekreterare Hanna Hellquist fick frågan från en person i publiken. ”När man hör dig prata och när man hör vad Gunilla Carlsson har sagt de senaste åren får man intrycket att ni på UD attesterar en budget på 35 miljarder samtidigt som ni inte har någon aning om det gör någon nytta. Stämmer det?”
Svaret från Hellquist var tydligt och rakt: ”Jag skulle kunna nyansera det något, men ja, det stämmer ganska bra.” Sedan la hon till: ”Vi kan hitta enskilda exempel på väldigt bra insatser på mikronivån. Men vi måste också vara ärliga. Regeringen har lagt fram tre skrivelser om biståndets resultat till riksdagen. Och vi har haft väldigt svårt att säga någonting om effekterna av biståndsinsatserna i någon av dem.”Avpixlat. DN


Sonen till en afrikansk diktar köper lyxjakt för 380 miljoner dollar. HuffPost

No comments:

Post a Comment