Saturday, February 27, 2010

1000 platser till nya flyktingar har skapats, ny moske och SD ökar i styrka, hur ska det sluta?

Flera nyheter som hänger ihop rapporteras idag. 800 - 1000 platser till nyankommna flyktingar har skapats runtom i landet. En ny moske ska byggas i Rinkeby efter att riksdagspartierna kommer överens om att göra tillfälligt boende muslimska flyktingar till permanent boende i Sverige. Sverigedemokraterna ökar markant i flera undersökningar.

Tobias Billström (m) säger att det kommer att krävas en systemförändring i Sverige. "Det gamla systemet har spelat ut sin roll". Alla svenskar håller med om det men Billström menar en helt annan systemförändring.

Han säger att man "löst platsproblematiken temporärt".

Antalet unga flyktingmän i tonåren (som även kallas barn och tonåringar om vartannat i artikeln) väntas tiodubblas i år jämfört med några år tidigare säger Migrationsverket.

Läget har blivit alltmer akut i takt med att tillströmmningen ökar, säger Jonas Doll på Migrationsverket. Det han inte sagt är att de tusen platserna som man skaffat fylls upp på 3 dagar, eftersom Sverige tar in nära 300 flyktingar om dagen, det blir 100 000 årligen. Vad kostar det och vad kosta den utslitne pensionärens kaffetår som dras in nu? Varför förnedra de gamla som lade grunden för den svenska valfärden med fysiskt arbete? Dagens politiker har ingen repekt för de som byggde landet, för väljarna eller för folkopinionen.

Vilken systemförändring Billström syftar på då vet jag inte, ska han rösta på Sverigedemokraterna. Det är det enda kvarvarande "systemförändrande" alternativet.

Björn Eriksson, landshövding och regeringens koordinator, försöker få kommunerna att se på barnen som en tillgång, istället för som ofta hittills ett problem och en ekonomisk belastning.

Debatten om flyktingbarnen blossade upp i Vellinge när Moderaterna ville tvinga kommunen att ta emot fler invandrare trots att befolkningen är helt emot det.

Snart efteråt beslutade Socialdemokraterna om ett lagförslag som ska göra samma sak som Moderaterna. "Lex Vellinge" ska tvinga kommunerna att ta emot fler flyktingar eftersom många kommuner har blivit proppfulla med asylsökande. De vill sprida ut fler flyktingar i hela landet så att fler kommuner fylls upp. Politikerna vill att alla kommuner ska dela på bördan, alla kommuner ska fyllas upp och de ska tvingas till det oavsett om befolkningen är emot det. Hur de gör efteråt har de inte förklarat, jag ser framför mig bilden av svenskar som desperat försöker slåss med oförstående flyktingar om de få bostäder som finns.

SVD skriver i en "faktaruta":

"Att bereda plats för ett asylsökande barn kostar inte kommunerna något eftersom staten står för kostnaderna."

Det stämmer inte med verkligheten. En politiker som undersökt kostnaderna kom fram till att varje flyktingman i tonåren kostar Sverige runt 1.3 miljoner kronor det första året, det är långt ifrån gratis. De utlovade statliga bidragen brukar i verkligheten bara räcka till en liten del av kostnaderna, bidraget är dessutom tidsbegränsat. De bidragsberoende är här för all framtid som det ser ut nu. Det handlade uppenbarligen aldrig om tillfälligt boende flyktingar. Det handlar om att göra boendet permanent efttersom politikerna bygger moskeer och andra permanenta institutioner till dem. Det visste nog ingen svensk när projektet startade, och vi som trodde Moderaterna skulle göra upp med sossarnas flyktingpolitiska problem fick se motsatsen efter att de valdes 2006. Nu finns det bara en sak att göra, nu när alla riksdagspartier lurat Sverige. Gissa vad?

Fler kommuner tvingas ta fler flyktingar. svd

Tusentals unga flyktingar väntas komma till Sverige nu när de vet att vi skapar fler platser. svd

Läs om bloggaren paow, en ung tjej som blir angripen nästan dagligen av invandrare som förnedrar henne.

Mona Sahlin hyllar Reepalu som låtsas var okunnig om att han ökar judehatet i Malmö. svd svd svd svd dn

8 comments:

 1. SD får min röst för att INGA andra partier tror att det är problem att ta in 100 000 invandrare per år. Varför ska Sverige vara "bäst" alltid? Grannländerna hånar oss med våra problem och bla Australien ser oss som ett skräckexempel i invandringspolitiken. Hoppas det blir inbördeskrig och att invandrarna förlorar...stort...

  ReplyDelete
 2. Tyvärr är det ju så att resten av världen ser med förundran på hur Sverige (miss)sköter sin invandringspolitik och hur vi spenderar skattebetalares pengar på invandrare. Inget annat land i världen beter sig som Sverige i denna frågan och alla vet i Sverige att det fungerar oerhört dåligt, men ändå vågar ingen ta upp diskussionen av rädsla för att kallas rasist. Det är på ren svenska för jävligt.

  ReplyDelete
 3. En annan nyhet idag:

  Besparingarna inom äldreomsorgen i Timrå kommun slår nu mot de äldres kaffestunder. Två koppar kaffe och maximalt tre deciliter mjölk per person och dag är ransonen som nu införs, skriver Sundsvalls Tidning.

  Det nya kostdirektivet har förhandlats fram för en tid sedan och tanken är att personalen ska göra veckobeställningar som även omfattar bland annat bröd och smör till frukost och mellanmål. Hela sortimentet som de äldre kan beställa från ska ses över.

  Personalen har varit kritisk och uttryckt att de skäms när en äldre vill ha lite mer av en ransonerad produkt och det inte går att ordna.

  Har dessa nyheter något samband?

  ReplyDelete
 4. "Fler kommuner får flyktingbarn" - Det kallas för politiskt korrekt nyspråk - 'tvingas' är ju så negativt, då använder staten och det sjuhövdade Riksdagspartiet och deras propagandaorgan, dvs gammalmedia, det nya och trevligare ordet 'får' det låter ju som att man valt något då, istället för att just...tvingas...

  ReplyDelete
 5. Omvandlingen av Sverige verkar gå in i turbofas. Våra? styrande är helt inställda på att fasa ut svenska folket och den svenska kulturen. Man kan ju inte låta bli att undra över hur de tänkt sig att att det nya Sverige ska bli med massivt inflöde av analfabeter från medeltidsliknande kultursfärer? Hur tänker den vanlige svenske väljaren när han går till valurnan 2010? Är han/hon medveten om att han/hon skall slava ihjäl sig resten av sitt liv till förmån för invandrare som inte är anställningsbara och till råga på allt hatar värddjuret och dess kultur?
  Man upphör aldrig att förvånas! Skall Svenne/Svea Banan nånsin få upp ögonen för att han/hon är den mest grundlurade svensken i vår historia nånsin?

  ReplyDelete
 6. @Erik
  "Hur tänker den vanlige svenske väljaren när han går till valurnan 2010?"
  Han tänker och röstar med plånboken! Den ena halvan plånboksröstare låter sig förföras av alliansens skattesänkningar den andra låter sig bli mutade av den Rödgröna Rörans mutor i form av höjda bidrag.
  Så återstår då en liten klick som tänker på vilket samhälle de vill ha: En korrumperad bananrepublik eller ett civiliserat Svea Rike som man slipper skämmas ögonen ur sig för... Om man föredrar det senare röstar man på Sverigedemkraterna.
  Skrämmande att vi enligt senaste Synovate-mätningen bara utgör 5.6 % av befolkningen.
  Politiskt korrekte Svenne/Svea Banan är en lättlurad stackare!

  ReplyDelete
 7. Att det var sånt liv i vellinge var ju för att några invandrar grabbar hade slagit en svensk tjej !
  Media och politikerna tyckte det var rasism.
  Tycker det är så konstigt dom får göra precis som dom vill kalla svenska tjejer för hora,vägra ta kvinnor i hand men det går bra att våldta dom. Så är det svenskarna som är rasister !
  Jag är så less på detta nu. nästa gång ett invandrar gäng spottar på min grabb för att han är svensk så är det synd om dom !

  ReplyDelete
 8. Ensamkommande unga män får livslång skuld till människosmugglare och svårt att försörja föräldrarna i hemlandet skriver SvD i papperstidningen 20100228 om en irakier som finns i Lessebo. Ett klart fall av bedrägeri där uppehållstillstånd erhållits eftersom han enligt artikeln har kommit som ensamkommande. Nu kommer sanningen fram.

  ReplyDelete