Saturday, February 13, 2010

Det är tänkandet som tillhör medeltiden.


Ett medeltida tänkande, ett medeltida sätt att leva ha förflyttat sig till Europa. Det är en ny erfarenhet som vi håller på att lära oss mer om.

Vi har ingen aning om hur muslimerna som kommer till Europa tänker. De flesta kommer hit för att förbättra sin ekonomiska status och levnadsstandard. Ibland kallar de sig flyktingar, andra tar sig in i Europa utan att ens försöka få legal status.

Självklart tar de med sig sitt sätt att tänka och en muslimsk grundsyn som vi i Europa knappt vet något om. Burkan är ett fängelse och ett budskap till omgivningen. Det säger till oss att dessa kvinnor saknar rättigheter, är förtryckta och ska göra som mannen säger. De är nästan inlåsta i hemmet och har en löplina mellan köket and sängen.

Det är svårt att acceptera burkan eftersom kvinnorna lever i ett parallellt samhälle som förtryckta kvinnor. Den jämlikhet alla politiker pratar om gäller uppenbarligen inte dem.

Slutsatsen måste vara att de muslimska reglerna inte ska accepteras i Europa eftersom man isåfall skulle acceptera att en del personer lever som förtryckta. Det kan vi inte acceptera i en demokrati.

Det är ju inte bara burkan det handlar om, burkan är det enda synliga beviset på förtrycket. Det är hela levnadsättet som förtrycker kvinnorna. Det ska inte tolereras. Reinfeldt säger att han ogillar förtrycket. Men som statsminister accepterar han burkan och förtrycket, det är att ge vissa invandrarkategorier i Sverige rätt att förtrycka, det är fel. Han ger oss helt fel signaler, men sin tolerans för intoleransen så säger han att muslimska regler ska accepteras i Sverige. Det är fel budskap. Vi måste göra klart för invandrade kulturer att de i första hand ska anpassa sig till våra regler, lagar och levnadsnormer. Även om vi ger dem det budskapet så kommer många att strunta i det och fortsätta som de alltid gjort. De som inte kan anpassa sig till demokrati och tolerans måste skickas tillbaka till sina hemländer.

Ett burkaförbud är bara början. Är inte islam egentligen en förtryckarmentalitet i grunden? Hela förtryckarmentaliteten måste stoppas och de som inte kan acceptera det måste skickas hem.

Enligt det som Andre' Gerin har lärt sig, enligt SvD, så skapar islam nya imamer som förr eller senare ger uttryck för islamistsympatier och börjar predika sina radikala terrorsympatiserande tankar i sina församlingar. Hur ska ett värdland hålla koll på det som predikas i alla moskeer och hem? Ofta så predikas det på deras egna språk som vi inte förstår. Är det verkligen vår roll att acceptera islam och sedan tvingas ha koll på varje ord som sägs så att muslimerna inte utgör ett hot och en fara att radikaliseras?

Det potentiella problemet med muslimer är deras antal. Om de är få så har de såvitt jag vet inte ställt till mycket problem. Men när de är många, tusentals så kan samhällen explodera för ett minsta problem. En rolig teckning kan göra att hotfulla grupper tar till förstörelse, våld, strejker osv. Ett lagförslag eller lustiga teckningar som muslimer ogiller kan mötas med nationella oroligheter och internationella hot om terror. Det beror delvis oftast på att de invandrade muslimerna i väst ofta är fattiga och lever på värdsamhället. De har ingen meningsfull sysselsättning och de har ingen personlig investering i samhället där de bor. De har m.a.o. inget att förlora om deras barn bränner ned samhällen som tex. Rosengård och Tensta.

Problemet med den medeltida verklighet som muslimer tar med sig till väst blir mer svårlöst ju längre man väntar med att kräva anpassning. En enkel lösning vore att återinföra en invandringspolitik. Sverige har inte haft det på länge. En invandringspolitik borde ha klara begränsningar och regler som gör att Sverige inte tar emot fler människor än vi ha kan integrera, ha koll på och har råd att ta hand om.

Vi borde vara klokare. En begränsad invandring skulle minska de problem som vi nu upplever i Sverige. Vi har en otroligt hög våldsbrottslighet, en ekonomisk kris och ett socialt förfall i nästan hela landet. Det hade vi sluppit om vi haft en "invandringspolitik". Men själva ordet har förbjudits i all debatt. Politikerna använder avsiktligt enbart ordet "integrering". De vill visa att "invandring" inte ska diskuteras eller regleras, invandringen ska enbart accepteras av oss oavsett hur farlig den är, oavsett hur kostsam den är och oavsett hur stor den är. Politikerna vill inte att vi påminns om vad grundproblemet är. Grundproblemet är det som de inte vågar prata om, "invandringspolitiken". Att börja prata om den vore ett steg mot att inse vad som måste göras. svd

Dansk-somalier klädd i burka begår massmord i Somalia, fyra ministrar bland de 20 mördade offren. dn

Bin Ladens son hotar väst med med våld från muslimer. dn

1 comment:

  1. Fantastisk hemsida, bra underlag och sakligt synsätt. Ska sprida den vidare till alla jag känner! Riktigt bra gjort!!!

    ReplyDelete