Tuesday, February 16, 2010

Jämlikhet ger Sverige rekord i våldtäkter?

Om jag skulle få en krona varje gång en politiker sagt "jämlikhet" så skulle det säker bli några miljoner.

Hur betydelsefullt är deras prat. Hur jämlika är vi när kvinnor i Sverige våldtas 20 gånger oftare än kvinnor i andra jämförbara länder. Hur jämlika är vi i Sverige när FN och Amnesty International skriver rapporter som klagar på att Sverige inte gör något mot kvinnovåldet.

Hur långt har Sverige kommit i kvinnofrågor?

Hur har våra politiker lyckats de senaste 20 åren?

Sverige har Europarekord i antal våldtäkter men ändå så envisas de politiska partierna med att enbart ta upp andra, banala och oviktiga frågor till diskussion. Miljöpolitik och jämlikhet, a-kassa och sjukförsäkring diskuteras i oändlighet. Men de frågorna är helt betydelselösa mot bakgrund av att över 6800 kvinnor och barn våldtogs 2008 och det rekordet förmodligen slogs igen 2009.

Inte en enda politiker har tagit upp det oerhörda problemet trots att det borde ge dagliga rubriker i alla media året runt tills vi fått reda på hur vi fick det rekordet.

Ett annat skrämmande rekord är hur få skyldiga våldtäktsmän som döms i våra domstolar. Runt 200 personer döms för våldtäkt varje år, det blir runt 3 % som döms, och 97 % går fria.

Nästan 7000 skyldiga våldtäktsmän går fria på vara gator vilket borde vara en ofattbart skrämmande siffra.

Från ungefär 1000 våldtäkter om året 1985 till nästan 7000 nu motsvarar en ökning med 500 % på 25 år.

Var är politikerna, var är alla artiklar som borde skrivas om det? Var är alla jämlikhetsivrare och kvinnogrupper? Framför allt var finns alla upprörda känslor, jag har inte märkt någon reaktion från en enda myndighet eller en enda politiker.

Våldtäkt är ett brott där offret knappast väntas demonstrera på gatorna. Därför är det speciellt viktigt att samhället vidtar åtgärder och att någon står på offrens sida.

Någon måste ta itu med våldet, brottsligheten och det förtryck som alla medborgare måste känna av det massiva och ökande grova våldet som finns överallt. Våra politiker har misslyckats, de har inte vidtagit några åtgärder mot brottsligheten, de har inte uttalat några planer på hur de ska göra, de är med andra ord helt inkompetenta, de är farligt inkompetenta och måste väljas bort.

Det värsta är att inte ens media eller organisationer har tagit upp eller diskuterat våldssituationen i Sverige. Man får intrycket att ingen bryr sig om någonting.

Består Sverige bara av apatiska människor, okunnig politiker och förblindad media, är det de faktorerna som gjort Sverige till ett farlig land och för kvinnor ett mycket farligt land? svd

Förortsvåldet gör kvinnor till värdelös våldtäktsboskap, varför ska kvinnor ha det som enda framtidsperspektiv. Läs om fransyskan Samira Bellil.

Statistik på ett begripligt sätt kan hittas här.

3 comments:

 1. Detta är så bra att du borde ringa upp radioprogrammet Ring P1 och läsa upp hela inlägget. Om inte annat kan jag åta mig att göra det.

  Jag har ett annat inlägg förberett till det programmet, grundat på en vederhäftig blogg. Det gäller bara att komma fram, som sagt. Tel: 099-51010 Vardagar 9.20-10-00. Lova att ringa!

  Vi måste börja göra oss hörda i etermedia. Vi kan inte stillatigande sitta och se på hur landet faller i spillror!

  Hälsningar, Cavatus

  ReplyDelete
 2. Ja, du får gärna ringa in med mina inlägg. Anytime.

  ReplyDelete
 3. Tack! Då ska jag försöka komma fram. I växeln får man försöka ange ett neutralt ämne, för att ta sig in på deras pk-minerade mark, för att sedan styra in på det man egentligen ringde för. Har prövat förr, nämligen, och det är det enda som funkar!

  cavatus.wordpress.com

  ReplyDelete