Saturday, February 6, 2010

Roliga teckningar gör städer livsfarliga.


1000 muslimska taxiförare stoppar bilarna i Oslo pga komiska teckningar.

Hur kan Oslo ha 1000 muslimska taxiförare? Ett samhälle som gör sig beroende av en folkgrupp som har humorfobi ligger illa till om komik skulle bryta ut.

I Talibanernas värld så är komik, humor och nöjen inte tillåtna, inte ens bland icketalibanerna.

Har Norge Talibaniserats nu när det är förknippat med hot och demonstrationer när teckningar publiceras.

Vem hade trott att vi måste ta humorfobi på allvar, det är ett ganska tråkigt och farligt samhälle vi går till mötes när den danske tecknaren Kurt Westergaard var nära att mördas och Lars Vilks i Sverige får mordhot pga av sina teckningar, dvs humorfobi.

När kommer det en artikelserie och analytiska TV program om humorfobin i Sverige? Styr hotfulla humorfobiska människor vad som publiceras? Vem är den fega mediapersonen som inte vågar publicera roliga bilder pga hotfulla fobiska idioter?

Jag ser bilden framför mig när SÄPO får ett nytt uppdrag : Jansson, ni ska nu bevaka humorfobiska människor, bevaka deras alla förehavanden och se om de planerar terrordåd på grund av denna teckning som föreställer ett stor svin som heter Muhammed.

Skrattet fastnar i halsen när vi minns hur den Socialdemokratiska regeringen gjorde tvärtom i Sverige. De använde SÄPO för att stoppa Sverigedemokraternas alla hemsidor mitt under förra valkampanjen 2006. Istället för att undersöka de som hotade Sverige pga de roliga teckningarna så tog den svenska regeringen "order" av de radikala muslimerna som hotade Sverige. S regeringen inställde yttrandefriheten. Ett groteskt ingrepp i de demokratiska spelreglerna, speciellt mitt i en valkampanj. svd ab

2 comments:

  1. Tydligen var det där med 1000 kraftigt överdrivet enligt en kommentar av en norrman på en annan blogg. Det var på sin höjd hälften av det om ens det.

    ReplyDelete
  2. Rolig infallsvinkel som får den påstådda islamofobin att te sig synnerligen uppblåst.

    Det är med humor världen ska erövras. De humorbefriade har ofta svårt med sin egen självbild och tar sig själva på alldeles för stort allvar.

    ReplyDelete