Saturday, January 21, 2012

Är alla S ledare bedragare eller inkompetenta?

De två sista partiledarna "Toblerone Mona" och "Ljugholt"var bedragare trots att de hade topplön med massor av skattefria förmåner. Behövde de verkligen de extrapengar som de fifflade till sig? Det låter mest som girighet, sånt som de anklagar andra för, de fula kapitalisterna.

Vem kommer att efterträda dessa skojare? 

Frågan borde egentligen ställas så här, vem känner sig motiverad att leda ett tynande parti som har en i alla avseenden en förlegad politik, vars politik som delvis kidnappats av moderaterna?  

Sossarna är överflödiga idag när Moderaterna har tagit "det bästa" från sossarna och låtit sossarna ha kvar det värst av sin egen poltik, nämligen kravet på högre skatter. 

Visserligen behåller Moderaterna sossarna skyhöga skatterna, de bara omfördelar dem så det ser som en liten förbättring. Sanningen är att vi ända har kvar värdens högsta skattetryck. Moderaterna "kräver" inte högre skatter som sossarna otaktiskt gör, de bara förvaltar den politiken.  Moderatern tog över sossarnas prioritet på stor massinvandringen, S har ingen "egen" politik längre. Deras favoritfrågor togs över av de listiga Moderaterna.

Göran Persson var en motvillig partiledare. Han vill egentligen inte leda partiet. Hans erfarenhet som partiledare gjorde att han gav upp all politik när han slutade som partiledare.

Nästa partiledare blev Mona Sahlin. Hon lurade skattebetalarna på 50.000 kronor eller mer i Tobleroneaffären och belönade sig med en skattefinansierad exotisk semester för att vila upp sig efter skandalen. Göran Persson hade sagt att hon inte var särskilt begåvad, snarare tvärtom, därefter blev hon partiledare. Men hon blev kortlivad som partiledare, det blev bara 4 år.

Nästa partiledare, Håkan Julholt, lurade skattebetalarna på 160.000 kronor i hyresbidrag han inte hade rätt till. Hans förklaring: "jag lurade ingen".  När skandalen lagt sig och han kom tillbaka solbränd med laddade batterier så sade han igen att han "inte lurade någon".  Efter att han sagt sig ha fortsatt starkt stöd inom partier avgick han plötsligt idag efter knappt ett år på posten som partiledare. Juholt, eller som han numera kallas i folkmun "Ljugholt" var partiledare mellan Mars 2011 och Januari 2012.

Blir Reinfeldt nästa sosseledare, går partierna ihop nu när M och Reinfledt säger sig vara "de nya" sossarna?

Artiklar.
Reinfeldt tackar Juholt för samarbetet. svd
Journalisten Greider som ofta bedriver häxjakt på meingsmotståndare säger att det var häxjakt från början. svd
Ulvskog: "media föraktar Juholt". Om orsaken säger hon inget.  svd
Juholt har gått under jorden. ab

dn dn dn svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn ab ab

2 comments:

  1. Hehe Greiger är vänster och är man det är det allas andra som gör fel. :)
    Felsäkert läge med andra ord. Det där med inge förtroende har aldrig varit Görans starka sida.

    ReplyDelete
  2. Sossarna har varit vid maktens absoluta topp så pass länge att de som gått med i SSU har sökt sig efter makt och pengar snarare än ideologi. De har varit vana att få göra lite som de vill, se bara på SSU:s uppblåsta medlemssiffror.

    Jag tror att man inte kan hitta en enda sosse i maktposition som inte haft något fuffens för sig, sådan är deras partikultur.

    ReplyDelete