Tuesday, January 3, 2012

Regeringen vilseleder, de varken kan eller vill bromsa den grova brottsligheten.

Regeringen och andra politiker vilseleder och är samtidigt tvetydiga. "Utredningar" är enda svaret. "Geografin" är den officiella orsaken, inte brottslingarna.

Beatrice Ask säger att arbetet mot den grova brottsligheten redan pågår för fullt, men också att fler åtgärder kommer att vidtas. På kort sikt ska till exempel Skånepolisen få ökade resurser som teknisk expertis och annat.

Beatrice Ask säger att hon "fått besked" att Skånemyndigheten får mer resurser. Hon säger dessutom att skärpta påföjlder för vapenbrott "kan" bli aktuellt. Ett förslag kan komma under våren.

Inga skärpta påföljder föreslogs i den tidigare utredningen, säger Ask och antyder "i remissarbetet har kommit många synpunker som vi måste ta intryck av".

"Enbart strängare vapenlagar hjälper inte" säger hon och därefter återgår hon till sitt kaffedrickande.


Med andra ord så gömmer hon sin obeslutsamhet bakom en byråkratisk process som hon inte kan eller vill göra något åt.


Den ledande sossen i Malmö säger att de låga straffsatserna inte avskräcker någon från att gå omkring med skarpladdade vapen. 


"– Beatrice Ask måste göra något snarast. Hon måste ut på arenan och ta kommandot. Det här är hennes viktigaste uppgift som minister. Jag begriper inte vad det är som gör att hon tvekar i en sådan här fråga" säger Reepalu som själv varit orsaken till att brottsligheten nu är utom kontroll. dn exp 

Politikerna skyller på varann. Med andra ord är ingen ansvarig med den grova våldsbrottsligheten har kokat över i våra ghetton.

Reepalu har redan förslagit att kriminella flyktingar ska utvisas även om de fått medborgarskap. Det förslaget tystades ned av sossarna internt eftersom de kunde förlora viktiga röster från kriminella invandrare och nyanlända flyktingar.


Det var en ide som stals fran Sverigedemokraterna (SD), men SD har numera inte ens så långående planer eftersom SD bara vill utvisa grovt kriminella invandrare. 


Väldigt få grovt kriminella döms. Av de få som döms så blir det ofta för en lindrigare brott som inte ens skulle medför utvisning,  inte ens enligt SDs plan. 


Med andra ord finns det inget parti som i realiteten kan minska den grova brottsligheten. 


Invandrare och flyktingar är kraftigt överrepresenterade i grov brottslighet och bara ett parti vill prata öppet om saken. Men inte ens SD vill utvisa samtliga kriminella invandrare,  ett krav om brottsligheten ska minskas. Det gör att problemet inte kan lösas, vi tvingas se den ökande grova brottsligheten öka utan något hopp om en förbättring. 


Det värsta är alla offentligt sponsrade lögner om brottsligheten. I dagens SVD citeras en statlig "kriminolog". Sven Granath säger att den grova beväpnade brottsligheten "kan bero på södra Sveriges närhet till Danmark".  Granath arbetar som man kunde gissa på BRÅ.  BRÅ är det statliga verk vars enda uppgift förefaller vara att ursäkta och minimera alla varningssignaler om grov brottslighet. svd


Enligt Granath är den massiva mordvågen i Malmö lik mordvågen i andra svenska städer. Ett skrämmande avslöjande som även Ask håller med om i en artikel nedan.  


Jag såg mordoffret. svd dn ab ab
Ask: Det är ett nationellt problem. svd
Polisen: Det kan vara en serieskytt. svd
Årets förvillare utses. (Vårt tips: Utse BRÅ) svd
Lekande barn nära mordplatsen. dn
"Mordvåg unikt i svensk historia", säger kriminalreporter Barkman.  (Motsäger Ask och BRÅ i artiklar ovan. Orsaken till allamord sägs vara "geografin".)  dn ab
"Vi ska bära den mördades (15-åringens) kista genom staden som en protest" säger klanens hundratals män som samlats till vaka, kvinnor fick inte närvara enligt muslimsk tradition. ab
Mängder med mord i gangsterstaden, ghetto Malmö. ab

Mångkulturell nyårsfest i Stockholmsförort, bilbränder, stenkastning, biljakt och upplopp. Avpixlat

6 comments:

 1. Experterna uttalar sig hela tiden om både det ena och andra, men sanningen är dock den att om inte kriminaliteten ökat så har i alla fall de kriminella ökat stort i antal. Dödsskjutningar, vedergällningar, hot om våld och liknande händelser grundar sig helt enkelt på att det som de kriminella och även polisen ofta kallar dem (råttorna) inte har skött sig tillräckligt bra. Det finns både ärliga och oärliga i den branschen och de som är opålitliga löper flera hundra procents större chans att bli avrättade förr eller senare. De som får ett bra rykte om sig i den undre världen vill helt enkelt bli av med dem till slut. Dessa (råttor) utgör en fara och en risk annars för att de förstör för mycket i krimbranschen. Ofta blir de tjallare, golare och infiltratörer åt polisen och får till och med ersättning för det. De tror ofta att de är skyddade och kan manipulera och lura vem som helst. Ju mera man låter den där branschen avliva folk ju svårare blir det för polisen att avslöja brottsligheten. Ju mer det skjuts av ju tajtare växer de ihop och ju svårare att komma åt. Sedan får experterna säga vad de vill.

  ReplyDelete
 2. Fler poliser på Malmös gator säger mig inte ett dugg om de tänkt ha fler uniformerade eller civila. Fler poliser kommer inte att göra ett dugg skillnad på malmös gator och torg annat än att de möjligtvis tar några fler knarkare. För att minska kriminaliteten måste ett tipssystem införlivas där allmänheten kan välja vara anonyma eller inte. Vidare bör det finnas tipspengar att tjäna. Det bör även finnas möjlighet att besöka ett kontor och få tala i enrum med en polis. Om tipsaren själv är kriminell bör det diskuteras en rabatt på dennes eventuella straff om det finns en anklagelse mot denne. Som det är idag tipsar inte ens privatpersoner polisen i rädsla för inblandning i någonting. Självklart räcker det inte att bara sätta upp en lapp om detta på närmaste polisstation utan det bör göras ordentlig reklam om vad allmänheten kan hjälpa till med.

  ReplyDelete
 3. Efterlev de regler och lagar som redan finns innan man kräver nya. Anledningen med de höjda straffkraven verkar vara att höja straffet för olaga vapeninnehav till en nivå för att ha möjlighet till avlyssning.

  ReplyDelete
 4. Polisen måste få igång ett bättre samarbete med allmänheten. Inte bara volontärer som det står polisvolontär på ryggen på när det är något jippo någonstans på sommaren. De måste helt enkelt få allmänheten att observera. Idag rusar allmänheten mest omkull varandra utan att lägga märke till det minsta och händer det något står de handfallna bara och glor. Jag har sett folk som dör på gatan av påkörda cyklister och bilar och de som fallit ihop av hjärtinfarkt där folk bara stått och stirrat utan att göra det minsta för att hjälpa till. Jag har kört taxi både på dagtid och nätter och sett folk drunknat utan att någon gjort någonting. Jag har sett rån där jag följt efter och polisen kunnat gripa dem och sedan har de lämnat ut min adress så jag har fått bostaden sönderslagen. Jag har slagit ner ett par rånare och troligen räddat livet på ägaren i butiken, samtidigt vittnen anmälde mig för som de tyckte övervåld och där de inte ingrep själva det minsta. Jag har tagit fast våldtäcktsmän mitt i natten där jag fått vänta med denne i ett grepp runt halsen i minst 2 timmar innan polisen kom. När de väl anlände slet sig våldtäcktsmannen loss och sprang ifrån dem. Samtidigt stod det äldre människor som bevinnat allt från sin balkong utan att ha vågat ingripa. Jag har aldrig så mycket som fått ett tack från polisen för allt man gjort så jag slutade att hjälpa till mera. Idag sticker jag hellre därifrån om jag ser någonting.

  ReplyDelete
 5. Har morden med invandringen att göra? Självklart är det så. Krävs väl en politiker eller doktor i kriminologi att säga att det inte har nåt med invandringen/invandringspolitiken att göra. Invandringen skapar fattigdom, segregation, bidragsberoende, arbetslöshet, kulturkrockar, minskad social sammanhållning/identifikation och allting annat som är associerat med kriminalitet. Det duger inte att hänvisa till att det är "en komplex fråga" eller att det handlar om "diskriminering på arbetsmarknanden". När inte välutbildade svenska ungdomar får jobb är inte chansen så där jättestor att afghaner, irakier och somalier som inte talar svenska ska få det. Att lägga pannan i djupa veck och säga att det är en komplex fråga för att sen beskylla SD för att skuldbelägga invandrare är enda Reinfeldt&co kan göra samtidigt som den grova brottsligheten oundvikligen ökar.

  ReplyDelete
 6. Hårfrisörska! Bliv vid din läst!!

  ReplyDelete