Monday, January 2, 2012

Tioåring smartare än Reinfeldt.

En tioåring tröttnade på den oerhörda brottsligheten och skrev ett brev till Fredrik Reinfeldt. Tioåringen undrade varför man inte kan häkta misstänkta om det fanns lite bevis.

Frågan som Reinfeldt tydligen inte förstod är lätt att besvara. Om det finns bevis så kan man häkta misstänkta. Frågan kan ha tillkommit eftersom ingen verkar göra något åt den snabbt ökande brottsligheten och den upplevda laglösheten. Om en tioåring upplever att vi inte har ett fungerande rättsväsende så ha vi ett mycket större problem an vi trott.

Problemet med laglöshet och vårt havererade rättsväsende kanske delvis kan förklaras när vi ser  Reinfeldts svar till tioåringen. Reinfeldt svarade:


"Om du inte gjort något brottsligt, eller om polisen inte kan bevisa att du gjort något brottsligt, ska du heller inte fällas för brott". 

Frågan som ställdes var, om det fanns lite bevis varför häktar man inte misstänkta?

Signalen till allmänheten från Statsministern är enligt hans svar till tioåringen att alla är oskyldiga även om det finns bevis.  Reinfeldt inte kanske inte fattat frågan, men oavsett vad Reinfeldt begriper eller inte begriper så har rättssystemet havererat och ingen gör något åt saken.

Vi har tioåringar som är smartare än Statsminstern och det borde vara minst lika skrämmande som den massiva brottsligheten som Regeringen vägrar bekämpa.  Det är en gåta varför statministern låtit offentliggöra sitt klantigt formulerade svar om brottsligheten.  dn

Här i Sweden Confidential finns det oräknerliga exempel på grova brottslingar som slipper straff.

5 comments:

 1. Reinfeldt är en pajas precis som sin farfars farfar som var mulatt, kannibal och bedrev loppcirkus.

  ReplyDelete
 2. Pajas kan man alltid vara!

  ReplyDelete
 3. @Anonymus

  Visst, men inte samtidigt som man är statsminister!

  ReplyDelete
 4. Typiskt politikersvar, nämligen ett icke-svar på varje fråga. Ett svar som är ett pseudosvar som säger något annat än själva svaret på frågan. Har politikerna dålig fattningsförmåga, eller vad handlar det om? Vad är det de vill dölja hela tiden?

  ReplyDelete
 5. Kan det vara så att han har afghaner och somalier som rådgivare eller möjligtvis 5-åringar??
  Så är det förmodligen...

  ReplyDelete