Tuesday, January 31, 2012

Svenska politiker har storhetsvansinne, de vill frälsa resten av världen.

Svenska politiker vill göra halva jordens befolkning mer jämställda eftersom fattiga länder inte är lika "kloka" som oss.

Anders Borg (m) och Gunilla Carlsson (m) anser att de kommer att vara nyckelpartners i Världsbankens jämställdhetsarbete runtom i världen.

Man kan fråga sig varför svenska politiker gärna jobbar för andra länder och andra nationaliteter när vi själv har tillräckligt stora problem för att sysselsätta varje politiker mer än 24 timmar om dygnet.

Det måste kännas underbart att vara politiker när de har så lite att göra att de har tid att jobba åt andra länder samtidigt som skattebetalarna och väljarna i Sverige betalar deras löner och skattefria förmåner. Politiker är snabba att reagera och stressar som ettriga ekorrar med att införa nya regler om FN eller andra länder visslar, men stora inhemska folkopinioner ignoreras alltid.

Svenska politiker har haft storhetsvansinne sedan Olof Palmes dagar, han var storhetsvansinnets fader.

Palme på sin tid försökte med sina rådgivare lära det nya landet Zimbabwe hur de borde beskatta sina medborgare.  Inte ens afrikanerna tyckte våra skatteplaner var humana, de ignorerades. Men vi hjälpte dem gå "rätt väg" eftersom vi är så otroligt kloka. Inom några år hade medellivslängden halverats, ett par miljoner människor dog av svält, sjukdomar och politiska utrensningar. Ytterliga ett par miljoner flydde landet som innan sossarnas kamrater tog makten där var Afrikas kornbod.

Svenska politiker borde fokusera sig på Sverige. Om de hellre vill jobba åt andra länder borde de flytta dit och sluta lura skattebetalarna på de löner de tar ut.

Det är inte bara Ljugholt som lurar skattebetalarna, Moderater och sossar ingen större skillnad, de känner sig heliga och osårbara eftersom media bara väljer ut ett offer, en politiker om året som ska förföljas med ett drev, motiverat eller inte. De andra sitter säkert oavsett vad de gör.    exp

1 comment:

  1. Utifrån sett ser det ut som här: de flesta svenska politiker (och tjänstemän) anser att det finns en liten svensk innerst inne i varje världens människa. Bara man diskuterar och resonerar lite grann så inser t.ex. en analfabet afgansk islamist att "Sverige är bäst". Allt annat är ofattbart för era politiker. O.Palme lär ha sagt att "politik är att vilja" vilket tycks betyda att fakta skapas genom önsketänkandet...

    ReplyDelete