Tuesday, October 12, 2010

"Dimbanken" Reinfeldt omskakad i debatt med SD.

Debatten i Publicistklubbens regi ikväll skulle ha blivit en typisk PK-soppa om inte SD varit närvarande.

Mattias Karlsson (sd) blev ett irriterande inslag för Reinfeldt trots att Karlsson knappt fick yttra sig. Det visade han tydligt när han pratades omkull av SDs Mattias Karlsson. Reinfeldt som är en skicklig debattör, erfaren och kunnig skulle ändå aldrig klara en riktig debatt med Mattias eller någon annan från SD. Han är tillräcklig smart att veta det och vägrade därför ta debatt mot SD under valkampanjen.

I slutet skulle partiledarna visa upp en rubrik de önskade fanns med i valdebatten. Reinfeldts rubrik hävade att allmänhetens förtroende för politikerna ökar, vilket är löjligt önsketänkande. Tvärtom, politikerföraktet är större än någonsin.

Rubriken som SDs Mattias Karlsson visade upp påminner oss om vad Reinfeldt sade i samband med mordförsöket på en SD politiker. Reinfeldt sade i stort sett att de som utsattes för politiskt våld får skylla sig själva, "de borde räkna med sånt".

Reinfeldt fick inte tillfälle svara på det vilket han någon gång måste förklara.

För Reinfeldt blev det en pinsam avslutning på debatten med SDs rubrik om Reinfeldts acceptans för våld hängande över honom.

Reinfeldt hade under debatten försökt säga att SD vill framstå som martyrer. Han gjorde därmed bort sig stort eftersom SD faktiskt har blivit utsatta som inga andra. Våldet och mötessabotagen mot SD har påhejats och inspirerats främst av media men även av många politiker från andra partier.

Reinfeldt vann inga poäng på det så han lämnade studion rasande med mer rök pysande ur öronen än mitt ångstrykjärn. Hans nya smeknamn efter att han försvann i sitt dimmoln efter PK debatten bli "Dimbanken Reinfeldt", eller Dhimmifeldt.

(Bilden: Alliansen lägger ner försvaret under de kommande dagarna eftersom de nu kan använda Reinfeldt för att lägga ut förvirrande dimbankar om fienden skulle gå till angrepp.)

Det blev ingen debatt om politik därför blev programmet utslätad med utbytet mellan Mattias Karlsson (sd) och Reinfeldt som enda ljuspunkt. Karlsson hade den bästa rubriken. Reinfeldt hade den värsta, en pinsam rubrik med tanke på att just han själv inspirerat till våld med sitt buskap att, "de får räkna med politiskt våld" i form av mordförsök, hot, terror mm.

Dimbanken får gärna höra av sig hit och föklara varför vi måste förvänta oss politiskt våld, alla är nyfikna. Vill varna för att tapeter brukar lossna vid alltför kraftig dimbildning, plugga öronen Fredrik och ta mod till dig och förklara vad du menar. dn svd svd exp exp dn svd svd dn

Nästa politiska mord

Sverige står, som jag ser det, på randen till liknande händelser. Man ska inte underskatta styrkan i det hat som alltid riktas mot budbärare av obehagliga budskap. Under antiken stenades de som kom med icke önskvärda nyheter. Det är ett hat som kan löpa amok i ett politiskt klimat där landets styrande inte vill eller förmår sätta gränser för hat, hets och galopperande grupprocesser. Jag blir inte förvånad om offret för nästa politikermord är en Sverigedemokrat. I så fall kommer han eller hon av media att få sin liksvepning kantad med en banderoll med texten ”Skyll dig själv”.

Tyligen misshandlades av politiska skäl den syrianske kristne SD-politikern Issa Issa, 31, i Göteborg av ett 40-tal män sedan han fått sina fönster krossade av kastade stenar.

Issa fick 18 knivhugg och kommer att få men för livet. Han lämnar nu partiet. I media har misshandeln tonats ned på ett sätt som inte skulle ske om offret företrädde vilket annat som helst av övriga partier. Vad media inte har berättat är att även Issas gamla mamma misshandlades så svårt att hon förlorade medvetandet.

Grunden för politiska mord är alltid en splittring och uppdelning av befolkningen i olika läger som genom misstro, våld, beskyllningar, uteslutning och förföljelse spelas ut mot varandra.

3 comments:

 1. Numer håller jag vår statsminister för att vara en idiot! Det har jag aldrig gjort tidigare, men hur han betett sig och fått ur sig före och efter valet och senast under debatten hos Publicistklubben har lett fram till att han framstår som en sådan. I mina ögon. Reinfeldt är absolut ingen ledare, någon som Sveriges folk kan känna förtroende för i en akut kris.

  ReplyDelete
 2. Hmm- det där med Issa flurar jag på. Undrar jag hur det kommer sig att just han och inte Åkesson, råkade ut för att bli misshandlad. Kanske helt simpelt är förklaringen att Åkesson har beskydd, vilket uppenbarligen inte Issa och hans mor hade vid tillfället... Det här måste väl innebära att alla SD politiker får beskydd? Kan tänka mig att det är många gangsters där ute som går igång på att det tom är legitimt att misshandla folk så länge man bara ger sig på SD.

  Ja, jag anade att det skulle bli så här redan när islam började bre ut sig här. Det fanns då också forskare och religionsexperter/professorer från andra länder som uttryckte en undran varför man i sverige lät fundamentalisterna slå rot här och fick en fristad i sverige. Det har skett en riktigt proffsig lobbyism från fundamentalisternas sida. De är riktiga proffs och vi riktigt riktigt naiva.

  Om man bortser från alla allah-ballesugare och ser till invandringen i stort så tycker jag fanimig att det är på tiden att man redovisar fakta! Jag vill veta följande:

  HUR många riktiga lediga jobb det finns och matcha de mot andelen arbetslösa, därtill att pensionsåldern höjs till 69 och därtill att man fortsätter ta emot fler invandrare. Jag vill veta hur länge till jag själv ska gå arbetslös!

  DEn RIKTIGA anledningen till att samtliga partier vill ha en generös invandringspolitik, när samtliga partier vet att ännu fler jobb kommer att skrotas pga modernisering/utveckling, exempelvis kommer ju SL-anställda inte behövas då automatiken tar över (inte en dag för tidigt enligt mig- skrota all bevakning också och gör t-banan fri att utnyttja!)

  Det finns ju tydliga siffror här som man väljer att nonchalera! Säg som det är istället-att alla långtidsarbetslösa aldrig mer kommer att få ett jobb! Detta medan man lovar nyanlända en anställning inom 2 år efter ankomsten! Förklara för mig någon hur detta hänger iHOP! Tack!

  ReplyDelete
 3. Anonymous: många som stödjer SD verkar vara arbetslösa. ;)

  Du missar två poänger: det finns alltid ett visst mått av arbetslöshet i en nation. Detta beror på vad man kallar för jobbmatchnings-problematik; det finns inte kompetens för alla lediga jobb, alla arbetslösa kan inte flytta till de jobb som finns etc etc.

  Dessutom är inte antal jobb statiska. Antal lediga jobb ökar när en befolkning ökar. Vill vi skapa jobb måste fler företag finnas, och vilka startar företag i Sverige? Främst invandrare, faktiskt!

  Anledningen till att man hjälper invandrare är väl dels för att SD-anhängare klagar på att de lever på bidrag, dels för att de traditionellt har svårt att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden. Staten utgår väl från att folk som du ska ha det lättare än Ahmed, nykommen från Afghanistan. Jag har vänner med utlänska efternamn som inleder sina CVn med att skriva att de är födda i Sverige för att öht få komma på intervjuer.

  ReplyDelete