Saturday, October 9, 2010

Utanförskapet för varje individ kostar 13-15 miljoner.

I en statlig rapport (SOU 2010:55) om zignerares utanförskap avslöjar regeringen på en av de sista sidorna i en nästan 600 sidor lång rapport hur mycket varje individ i utanförskap beräknas kosta samhället. Det rapporteras under rubriken KONSEKVENSER. Kostnaden för varje individ blir enligt regeringen mellan 13 - 15 miljoner kronor.

I fallet med zigenare som beräknas vara 50 000 i Sverige så blir hela gruppens totala utanförskapskostnader för samhället 560 miljarder kronor (Sidan 547).

Rapporten säger att analysen ska ses som en indikation på att kostnaderna för en så stor grupp har vuxit sig oacceptabla.

Delegationen menar att samhället inte har råd ur mänsklig eller samhällsekonomisk synvinkel att bibehålla den situationen.

Den beräknade utanförskapskostnaden för zigenare kan till viss del jämföras med andra utanförskapsgrupper.

Om de 400 000 asylfallen och anhöriga som kommit till Sverige under de senaste 4 åren kostar lika mycket som zigenare så blir kostnaden för de 400 000 totalt under deras beräknade uppehållstid i Sverige den fantastiska summan

4 480 miljarder kronor.

Såvitt vi vet finns det ingen rapport som säger att flyktingar och invandrare i utanförskap bär en kostnad som är oacceptabel. Tvärtom så säger politikerna alltid att vi har råd. Samtidigt som de vägrar tala om kostnaderna och säger att vi har råd så inser fler att de ljuger, att de i själva verket inte vet ett dugg.

Nästa gång en politiker säger att vi har råd, fråga var vi ska ta de 4 480 miljarderna ifrån, och vilken skattebetalare som godkänt den kostnaden.

Den kostnaden dubblas vart fjärde år. De som kräver att få en redovising och ett stopp på den överförseln av vår välfärd har bara 20 platser i Riksdagen. De som valde de vanliga riksdagspartierna har inte godkänt den kostnaden, de är bara oinformerade, det vet ingenting. Fria Tider

2 comments:

 1. Så mycket kostar de dock inte, då även de får jobb så småningom, då det är en rejält överdriven summa pengar.
  I romernas fall kan de stämma, men det har inte något med att det finns för många romer som vi inte kan ''ta hand'' om, de har genom hela historien diskriminerats i Sverige (och övriga världen) vilket den här utredningen nu granskar och i sin tur ska motarbeta bort.

  För om romernas utanförskap kan hävas, så kommer de in i arbete.

  Förövrigt så har runt 80% av alla invandrare jobb, alltså blir den faktiska kostnaden (inte 4 480 miljarder) mycket lägre, eftersom endast 20% av dessa miljarder kostar oss skattebetalare pengar och låt oss nu inte heller glömma att dessa invandrare betalar skatt ( de 80% eftersom man har som var sagt kommit fram till att de har ett jobb genom att de betalar skatt.) vilket gör den faktiska kostnaden ÄNNU lägre.

  Läs på lite bättre snälla du.

  ReplyDelete
 2. Det talas om de i utanförskap, Anonym, inte de som anpassat sej. Verkar som du själv behöver läsa lite noggrannare.

  ReplyDelete