Tuesday, October 27, 2009

Blir invandrare utvisningshotade av kommande konflikter och kaos?


Socialdemokraterna och S facket har i många år pratat om att "vi ska jobba mindre, 30 timmars arbetsvecka" osv.

Nu plötsligt har de bytt åsikt om de främsta arbetsmålen de haft.

Sveriges gamla arbetare och företagare har med hjälp av arbetskraftsinvandrare kämpat fram en välfärd och nått vissa mål. Pension är ett mål vi nått för många år sedan. Vissa timmars arbetsvecka och en viss summa i pension är flexibla mål.

Nu vill socialdemokraterna att vi arbetar längre, minst tre år till. Pension vid 65 är därför inte en realitet längre. Räkna med att jobba till 68 med dagens beräkningar. Om 10 år så måste pensionsåldern kanske revideras till 70 eller 75 år med samma utveckling vi har idag.

Orsaken säjs vara att vi "klarar inte välfärden" annars.

Hur kan svenskarna som har betalt världens högsta skatter i alla år nu plötsligt krävas på att betala ytterligare skatter med flera års ytterligare arbete?

Allvarligt talat så är det helt oacceptabelt. Det låter som slaveri. Är vi endast till för att säkra politikernas kalkyler, är det vår enda nytta? Om vi skulle acceptera det, det skulle ju kräva att det finns arbetstillfällen, vi har ju inga jobb. Vi förtidspensionerar folk pga av arbetsbrist, var ska jobben tas ifrån?

Det kravet kan orsaka att folk gör uppror. Ett offer blir genast invandrare, vi kan sparkas ut utan åtskillnad. Trots att arbetskraftsinvandrare hjälper den svenska ekonomin så kan vi bli utpekade som roten till det onda som tagit välfärden ifrån svenskarna. Jag förutspår mycket allvarliga sociala konfrontationer inom en snar framtid och oskyldiga kommer att drabbas.

Det som suger upp en mycket stor del av välfärden är kostnaderna för de asylsökande, men politikerna skryter alltid om att vi har råd med det. Uppenbarligen så var det aldrig sant.

Matematiken går inte ihop. Världens högsta skatter minus viss social service till medborgarna borde ge ett överskott, men var är pengarna?

Försäkringskassan har räknat fram att skatteintäkterna inte räcker till. Oavsett styre så måste det rimligen bli verklighet att vi arbetar mer, och tvingas betala mer skatt oavett regering?

Sossarna har bestämt sig, de ska kräva att vi jobbar längre, vi har inget val. Den ekonomiska realiteten borde rimligtvis vara samma för de andra partierna men de säger ingenting om detta.

Mona Sahlin säger att vi har en ödesfråga att ta itu med, den åldrande befolkningen.

–Vi måste visa hur välfärdssystemen ska se ut och hur de ska orka bära den förändring i demografin som Sverige står inför.
Hon klargör inte vad hon menar, hon låter det viktigaste hänga kvar i luften outsagt.

Vilken förändring i demografin? De gamla är inte ett problem, de unga är inte ett problem, de som arbetar är inte ett problem, så var är problemet Mona Sahlin?

Hon vägrar tala klarspråk, vi tvingas gissa. Jag gissar att alla hundratusentals asylfall Sverige tagit in kan ha med saken att göra.

Kostnaden kan man få fram med en snabb överslagsberäkning. Myndigheterna har konstigt nog aldrig redovisat några kostnader för flyktingmottagningen. De agerar som om det är gratis, helt oansvarigt. Detta är förmodligen orsaken till att alla måste fördubbla sina ansträngningar, så att flyktingkostnaderna kan klaras.

Demografin är inte ett stort problem oavsett om vi har för många eller för få i vissa åldersgrupper. Det enda som är ett problem enligt normala samhällsekonomiska regler och lagar är om en mycket stor andel av befolkingen måste försörjas av en mycket liten andel arbetande som betalar skatt.

De demografiska förändringar som Sverige har är de ofantligt stora mängder med asylsökande, anknytningsfall mfl. 1 miljon på några år varav en okänd andel arbetar, kanske bara 10- 20 %.

Det är enkelt att räkna ut på ett ungefär vad det kostar.

Om varje arbetande ger staten 100 000 kr i inkomst, och varje asylfall kostar 100 000 så har vi tagit bort skatteintäkten från 1 miljon arbetande från statskassan och omdirigerat pengarna till de asylsökande. Det kan motsvara 20 - 30 % av statskassan som gått förlorad och omdirigerats till asylfallen.

Det är inte konstigt att Socialdemokraterna talar om SD i samband med de nya revolutionerande förslagen om att höja pensionåldern så vi ska tvingas betala mer skatt.

Det är väl deras kärnfrågor som avgjort vår numera hopplösa framtid som politikern gett oss. Det kan man läsa mellan raderna i det som politikerna säger. I Sverige kan politikerna hålla långa tal utan att säga rakt på sak vad problemet är vad de vill tvinga oss att göra och vad det kostar.

Flyktingpolitiken och invandringsfrågan blir de största frågorna till nästa val, och alla invandrare kommer i kläm mellan parterna. Vi som aldrig levt på det sociala förtjänar inte att buntas ihop med hopplösa dyra eviga socialfall som bara kom till Sverige för bidragens skull.

Sverige borde gjort som de flesta andra länder, inrikta sig på riktiga flyktingar. Man kan hjälpa tusentals riktiga flyktingar i deras hemreigon för vad en flykting tjänar i Sverige.

Politikernas skryt om att vi har råd var en stor bluff. Nu tvingas vi arbeta mer, betala ännu mer i skatt, hur gör man det i ett land som har väldens högsta skatter? Politikerna är livsfarliga, de förstör våra liv, ekonomiskt och socialt, hur ska man kunna ha hopp om framtiden med deras brist på ansvar? svd svd

5 comments:

 1. Arbetskraftinvandrare kräver full sysselsättning och det har vi inte haft i det här landet på 20 år.

  ReplyDelete
 2. Vi har brist på arbetskraft inom många områden, även idag. Läkare är en sådan grupp, men vidare kommer det att behövas många som städar, tar hand om åldringar etc. Det är inga jobb som dagens unga svenskar köar för att få utföra!

  ReplyDelete
 3. läkarbrisk har pga läkarförbundet övertygade regeringen att skära ner på antalet platser på högskolan och vårdare och liknande skulle vara mer poppis om de betalade mer än kaffepengar för det, vem fan vill torka skit för strax över akasse-pengar dessutom oftast till olika varianter av deltid. så nån brist på arbeten är enbart en efterhandskonstruktion.

  ReplyDelete
 4. Vilken syn på vårdjobbet det var här då, det finns mängder med unga som vill arbeta i vården och som kan tänka sig att städa och diska. Föraktet mot svenska unga är obegripligt stort i Sverige idag och inte är det svenskar som odlat detta svenskförakt. Vi som idag har unga vuxna ser inte våra unga som föraktfulla kommentatörer här gör.
  Det är bara tragiskt att läsa detta

  Jag hoppas att det inte är bloggens syn på svenska unga av idag, då vet vi vilka som inte ska ha jobben framöver, de unga svenska som lärt sig att arbeta av föräldrar som är skötsamma!

  ReplyDelete
 5. De unga svenska är de som ska ha jobben, inte de föraktfulla invandrarna som odlar myten om de svenska lata människorna....

  ReplyDelete