Tuesday, November 24, 2009

Att sätta falsk varubeteckning i system.


Stockholms borgerliga partier ska göra om servicehus och kalla dem trygghetsboende.

Exakt vad betyder det?

Det låter bra eftersom otryggheten sprider sig till alla områden, då behövs verkligen en ny slags trygghetsboende för gamla. Man väntar sig att byggnaderna förstärks med vakter, skottsäkert glas och brandskyddade fasader. Det behövs nästan överallt.

Varubeteckninger förefaller vara helt vilseledande.

På Tunets servicehus i Råcksta vet de gamla vad som håller på att hända. En av de boende, 88-årige Olle Rangden säger att tryggheten försvinner med omorganisationen. Den hjälp som finns i servicehusen tas bort och ersätts med en telefon så folk kan ringa om de vill ha hjälp. De har samlat in 600 namnunderskifter i protest mot den försämrade servicen.

Falsk bokföring tycker de gamla. Just det, men gamla har inget att säga till om.

De borgerliga lovade att bibehålla servicehusen som har sköterskor på plats, det var ett vallöfte. Nu bryter de sitt löfte, det löftet som för de boende är en viktig del i att kunna känna att de kan få hjälp. Nu tvingas man ringa och vänta på hjälp som kanske inte kommer, hjälp som kanske stoppas på vägen av stenkastning.

Det är lätt att räkna ut att det handlar om pengar, de gamla kostar för mycket. Ingen säger det rent ut, men det "rika" Sverige har inte råd att ge de gamla en trygghetskänsla längre. De har ju betalt sina skatter, varför dra in in på nödvänding hjälp?

Om man ska vara rättvis så händer samma sak i åtskilliga andra kommuner och inte bara i borgerligt styrda kommuner. De skär ned på servicen överallt, oftast får inte de boende reda på något förrän besluten är fattade.

En sak är klar, något har hänt i Sverige som tvingar alla myndigheter att skära ned på servicen. Vad har hänt? Skatteintäkterna är högre än någonsin, vi har som bekant världens högsta skatter. Skatteintäkterna kan inte vara problemet, de är gigantiska.

Då är det bara utgifterna kvar att undersöka. Vart går alla skatteintäkter?

Nästan varje krona redovisas, det är bara att titta i statens och kommunernas budget, eller?

En sak redovisas ingenstans. Det är kostnaderna för den oerhörda massinvandringen, ett par miljoner flyktingar som har bott i Sverige i 10 år, 20 år och nya rekord slås hela tiden i antalet nyankomna. Den kostnadsposten redovisas ingenstans. Det är den enda kostnaden som ingen vill redovisa, den är hemlig.

Vi tvingas därför göra en överslagsberäkning. Räkna ut vad 2 miljoner personer kostar om de ska ha 150 000 kr per person varje år. Så mycket kostar det att leva i Sverige. Vad blir det, 300 miljarder kronor om året? Regeringen, hur var den kalkylen, ligger det nära sanningen? Säj till när ni vill redovisa kostnaden, de gamla som får sin service nedskuren vill veta sanningen, de är inte senila som ni kanske hoppas.

När en nyvald politiker frågar om kostnaderna så fryser de etablerade politikerna ut den personen. Riksdagspartierna har gått så långt att de utfärdat direktiv till sina kommunpolitiker att de SKA motarbeta alla försök till att undersöka kostnaderna.

Ingen kan lista ut varför alla riksdagspartier har en gemensam linje när det handlar om att dölja alla kostnader i samband med massinvandringen. Den totala kostnaden kan handla om 1/4 eller 1/3 av hela statens budget, så visst vill de hålla den hemlig. Om den redovisades så skulle skattebetalarna förstå att de lurats och de ansvariga politikerna skulle försvinna från all politisk verksamhet.

Det är bara en tidsfråga innan fler frågor om kostnaderrna tvingar politikerna att svara och tvingar dem att redovisa kostnaderna och beslutsunderlaget och tala om varför de gjort så.

Lokalpolitikerna och deras åsikter styrs från partiledningen. De tillåts inte vara öppna mot sina väljare. Om de vill redovisa kostnaderna så åker de ur partiet, det har man bestämt i Stockholm.

Det märkte vi i Vellinge när de lokala styrande moderaterna beordrades att ta emot flyktingar trots att de lovat väljarna att inte göra det. Vellinges framtid bestäms inte längre lokalt, de viktiga besluten om kommunen tas i Stockholm av partiledningen. Så går det till i hela landet snart.

Andra partier gör likadant. De ljuger och låtsas att det blir en förbättring, men servicen blir sämre vid en tidpunkt då vi behöver mer tygghet. svd svd svd

No comments:

Post a Comment