Saturday, November 14, 2009

Billström säger att asylsystemet kollapsar i December.

I Vellinge vill de styrande Moderaterna inte ha in de aktuella asylfallen som skickas från grannkommunen Malmö.

Partiledningen försöker nu "läxa upp" de lokala moderaterna och helt enkelt tvinga dem att byta åsikt.

Migrationsministern Tobias Billström (m) säger i dagens SVD att han är trött på att diskutera Vellinge. Han säger att "flera kommuner måste teckna avtal om mottagandet av fler flyktingar".

Ordet "MÅSTE" betyder att det inte handlar om något avtal i normal bemärkelse där två parter förhandlar och kommer överens. I Moderaternas fall betyder det att kommunerna inte längre har självbestämmande om de ska tvingas skriva under avtal de inte vill ha. De styrs av regeringen i Stockholm om M får igenom sin vilja. Det i sin tur betyder att de som trodde att de valde lokala kommunpolitiker till styret i kommunen har lurats. Väljarna fick en 08 regering som vill ta bort kommunernas eget beslutsfattande och införa regeringens beslut i kommunerna oavsett vad man tycker om det lokalt.

Det är ett skifte mot en centralstyrd stat när man går ifrån den lokala folkviljan som utrycker sig i val. De som invandrat från öststaterna känner igen sig i M regeringens agerande och ser det som en fara för demokratin och lokalt självbestämmande.

En annan varningssignal är Billströms besked att "det svenska asylsystemet kommer att rasa ihop ungefär i December 2009 med eller utan Vellings hjälp." svd

Han har sagt liknande saker tidigare, "det nuvarande systemet håller på att braka samman." DN

Ur DN:
Kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman (M) beklagar att debatten blivit polariserad, men ångrar inte att han gått ut så hårt. Han haller med Tobias Billström och säger att Malmös agerande är ett uttryck för ett "sammanbrott för svensk flyktingpolitik".
I det interna brevet skriver Schlingmann också att han för Ljungman betonat vikten av att vara aktsam med språket så att inte ”enskilda uttalanden riskerar att leda diskussionen fel".

Även Schlingmann talar om att kommunena MÅSTE skriva "avtal" och ta emot ännu fler flyktingar annars kan de förlora självbestämmandet:
– Om inte kommunerna själva nu visar god vilja kommer de att få se mer av statlig styrning, varnar Schlingmann.

Att frågan om Vellinge kommuns flyktingmottagande blivit en fråga där partisekreteraren tar direktkontakt med kommunens starke man, moderaten Lars-Ingvar Ljungman beror bland annat på en oro för att saken ska komma att skada partiet. svd

KD politikerna Anders Alkewall som lämnade all sina politiska uppdrag i Vellinge, sade:
"Situationen i Malmö är ohållbar, de ansvariga i Mamö visste att reaktionen skulle bli stark"DN

Polisen beredd om det blir bråk i Vellinge. Politiker får överfalls larm. DN

Moderatkvinnornas Skåneordförande Linda Andersson förstår Lars-Ingvar Ljungman.

– Jag förstår hur Vellinge reagerar. Det handlar om principer om att en kommun inte ska etablera sig i en annan. DN

Bert Karlsson, sluta förfölja folk med en åsikt i flyktingfrågan. AB AB
Socialdemokraten och infomationschefen på Attendo, Jonas Morian som hyr hotellrum och vandrarhem åt Vellingeflyktingarna, säger: "Köket i vandrarhemmet är utdömt, vi har varit tvugna att ordna med Catering." kvp

Attendo och kommunen vill inte avslöja vad rumspriserna är, det förblir en hemlighet. Men i Malmö har Attendo tidigare fått 1995 kr per dygn och per asylfall boende på vandrarhem.

Jämför med rumspriset på ett fint lyxhotell som brukar ligga runt 2000 kr på dygn for tva personer. Attendo tjänar dubblet så mycket för ett vandrarhem jämfört med vad lyxhotell tar betalt.

Jag tycket det är bra att asylfall får bo på hotell och kan få gourmet-mat med Catering, men det är mycket billigare att lösa problemet på andra sätt. Det stämmer säkert det som Billström säger att hela asylpolitiken håller på att kollapsa. Frågan är vem som ska städa upp eftersom regeringen och den förra regeringen som inte ens försökt göra det.

Summan av kaoset i Vellinge och Malmös intrång i grannkommunerna är att det kanske inte längre hjäper att välja partier lokalt eftersom regeringen i Stockholm kan, om de har lust, eliminera de lokala besluten i viktiga frågor och regera diktatoriskt över alla kommuner. Tvång av det slaget visar hur fartblinda politiker kan bli efter bara 3 år vid styret. De inser inte att de har diktatoriska tendenser, det kanske inte diktaturer runtom i världen heller insåg.

De är förblindade av sitt maktbegär och sin absoluta övertygelse att med alla tänkbara medel förverkliga sin högsta prioritet som innebär att alla kommuner i landet ska tvingas ta emot ett okänt antal asylfall och flyktingar, kostnaden får inte ens diskuteras.

3 comments:

 1. Det måste finnas en dold agenda med denna invandring som samtliga riksdagspartier sluter upp bakom.
  Man undrar vad det är för ett samhälle dom vill skapa?och varför.
  dessa invandrare kommer aldrig att se sig som svenskar,annat än juridiskt

  ReplyDelete
 2. Ligger landet Sverige under tvång från EU/usa att utarma landet till ett albanien,det har jag misstänkt i många år

  ReplyDelete
 3. Ni undrar varför politikerna ser det som sin viktigatse uppgift att ta in miljontals flyktingar utan att varken folket eller de integrerade invandrare vill det. Det ar svårt att lista ut, det ar nästan orimligt att tro att de inte känner till vårt rekord i våldsbrott och ghettokaos, men saningen kan vara att de inte vet ett dugg om våldet, brottsligheten osv, och tror att det bara ar lite regionala småproblem. Det finns en möjlighet att de är så otroligt verklighetsfrånvända att de inte vet ett dugg om hur det verkliga Sverige ser ut. Oavsett så måste politikerna bort fran den politiska världen och alla måste hjälpa till så vi kan bli av med dem.

  ReplyDelete