Thursday, November 26, 2009

Myndigheterna kringår lagen för att öka invandringen.

Svenska uppehållstillstånd är till salu för 2000 euro enligt en artikel i DN. Det är mycket billigare än att betala smuggare för hela resan till Sverige som kan kosta 20 000 dollar. Men ett falskt uppehållstillsånd ger inga bidrag, bara en möjlighet att bo och arbeta i Europa.

De som vill bli försörjda tvingas därför ta sig till Sverige där de får söka upphållstillstånd och får ett JA nästan automatiskt.

Migrationsverkets generaldirektor Dan Eliasson ska ha agerat rådgivare till flyktingar. Han ska ha gett flyktingar lagstidiga råd om att när de nekas asyl så kan de byta åsikt om sin situation och istället för asyl söka arbetstillstånda. Av någon orsak som ingen har förklarat så ger han alla en ny möjlighet att stanna i Sverige.

Problemet är att lagen inte tillåter den typen av manipulering av asylsystemet.

Enligt en Migrationsverkshandläggare så bryter Eliasson mot lagen precis som flyktingsmugglare gör när han ger det falska intrycket att alla kan söka asyl och de som nekas behöver bara söka arbetstillstånd om de vill stanna.

Lagen reglerar arbetskraftinvandrare, inte flyktingar. Han har därför missuppfattat saken och ger fel råd. Lagen tillåter bara vissa undantag i vissa fall om de uppfyller vissa villkor.

Vi antar att Eliasson kanske drygar ut sin inkomst med tips till flyktingar vid sidan om sitt vanliga jobb precis som Bodström (s) gör med sin advokatbyrå vid sidan om sitt riksdagsarbete. Det kan vara en god affär, den enda tillväxindustrin i Sverige. "Flyktingsmuggling och tips om hur ni kan stanna i Sverige" kunde vara ett seminaium med Eliasson och Boström.

Till de gamla som inte klarar sina räkning vill jag ge rådet, gå på seminariet om "Hur man väljer bort politker som till varje pris bara prioriter flyktingar".

Läs mer om Eliasson på invandraren Merit Wagers blog.

Andra märkliga nyheter kan hittas på den faktaspäckade Politiskt Inkorrekt. ab

1 comment:

  1. Om du fortfarande är osäker på om vi verkligen fått tredje världskriget över oss så bör du ta del av den här analysen.

    Vad kännetecknar ett världskrig?

    http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/11/27/vad-kannetecknar-ett-varldskrig/

    ReplyDelete