Wednesday, January 19, 2011

Efter partiernas kramkalas, Reinfeldt tar över S efter Sahlin.

Hur mycket har M och S egentligen gemensamt?

Partiledarna hyllar varann men partierna skiljer sig på två punkter; 1. om antalet statliga bolag som ska privatiseras. 2. om skatterna ska sänkas en aning eller höjas.

För övrigt så är M en klonad kopia av S. Intrycket av Sahlins avgång är att Reinfeldt tar över partiledarskapet i ett modernare "Nya" Socialdemokraterna utan att ens vara med i partiet.

Massor med väljare flyr S, inte enbart för att partiledaren inte fattar någonting, de går troligen direkt över till M eftersom M tagit över mycket av S politiken. Reinfeldt tar med andra ord över S väljarna, han tar deras politik (med små modifikationer) och kommer därför bli den nya M-S ledaren.

Reinfeldt är inte en borgerlig politiker eftersom han bevarar den ingrodda och cementerade socialismen som infekterat hela samhället. Han vill bevara det statliga inflytandet, det politisk inflytandet i så gott som alla samhällsinstitutioner. Det skulle inte en borgerlig politiker vilja göra. En borgerlig politiker skulle inte säga att vi måste behålla det höga skattetrycket, det sade Reinfeldt men en sann Moderat pratar inte så. Reinfeldt behåller statlig media och bibehåller politisk kontroll över media. En borgerliga politiker skulle inte göra det eftersom statens inflytande ska inte sträcka sig över media, den politiken ligger väldigt nära diktatur och åsktsförtryck. Reinfledt fördubblade den förödande massinvandringen, det lockar nu många invandrare, kanske den enskilt största väljargruppen till M. Det var smart av Fredrik att vilja planera bygga moskeer överallt. Bara ett fåtal radikala muslimer drar nytta av de moskeerna men budskapet når alla invandrare, "vi nyinvandrade prioriteras av Moderaterna, svenskarna kommer sist" och det budskapet lockar de flesta av de 2-3 miljoner invandrarna, en stor väljargrupp.


Man kan därför se Reinfeldts avtackande av den avgående S ledaren som ett slags skifte från ett döende S parti utan motivation, utan ledarskap, till ett nytt S parti där Moderaterna har tagit över S politiken men har beteckningen "borgerligt parti". M lockar alla socialister och invandrare att byta och behåller samtidigt en del riktiga moderater i partiet, de som ännu inte fattat att det nya M inte är ett borgerligt parti eller ens ett parti för Sverige. M är det "nya" S.

Eftersom det tar 20 år innan väljarna inser att ett parti är destruktivt så kan M troligen styra i 20 innan det går upp för väljarna att de lurats och trott att M var ett borgerligt parti.

Sossarna behöver inte sörja att deras parti försvinner som en maktfaktor, deras politik fortsätter med Moderaterna vid makten. dn svd svd dn ab ab dn svd dn

Artiklar
Bara ett parti ville ha debatt i Riksdagen, det var SD. ab
Kramkalas mellan S och M svd ab
Mediaskugga för KD och C, det var tvärtom under valkampanjen och snart hamnar bägge partier utanför riksdagen. dn

Enligt uppgift så festar M och S ledarna med alkohol och skoj efter "debatten".

Dagens citat om Riksdagen: "Men jösses vad det behövs en opposition i den där församlingen." Sanna Rayman Aftonbladet

No comments:

Post a Comment