Tuesday, January 4, 2011

SÄPO fattar ingenting, pinsamt.


En massmordsbombare försöker mörda några hundra svenskar som en muslimsk julklapp till Sverige som försörjt honom hela livet. Tack för det.

Men hur kan polisen och SÄPO underlåta att leta igenom fruns ägodelar och hans bostad?

Det är en ofattbar blunder. Nu sprider frun ut massmordspropaganda och låtsas samtidig vara oförstående. Hon är tydligen en slags PR chef för mannen och hans terror.

Han har bevisligen flera medhjälpare. Om ingen har sökt igenom hans och fruns ägodelar så kan de överlevande jihadisterna samordna nya massmord och kanske lyckas bättre nästa gång. Ingen beslagtog deras dator, har den ens undersökts?

Nu kan nya terrorattentat kanske genomföras på grund av att SÄPO klantat sig. Det är skrämmande hur naiva alla inblandade är, alla chefer måste avgå upp till ansvarig minister. svd dn svd svd

7 comments:

 1. Eftersom hans fru bor i Storbritannien så tror jag inte SÄPO bara kan åka över och leta igenom hennes bostad. /B

  ReplyDelete
 2. Genast efter dådet förstod jag att han hade en eller flera medhjälpare. När uppgiften om att hans tal lagts 2 dagar efter på YouTube, tänkte jag faktiskt på hans fru. Ja, jag tror att hon visste vad han skulle göra, hans ord om förlåtelse var bara att vilseleda. Via en kommentar på PI kunde man komma vidare till en rumänsk sida med mycket intressant läsning om henne och hennes familj. Hon är inte så omedveten som hon säger.

  ReplyDelete
 3. Engelsk polis och underrättelsetjänst gjorde flertalet husrannsakningar och satte flertalet platser under bevakning ganska snabbt efter att identiteten på självmordsbombaren var fastställd.

  Som framgår av löpsedeln du lagt upp ovan så blev MI5 inkopplade ganska snabbt. Engelsk polis och underrättelsetjänst har ju som bekant väldigt mycket erfarenhet från denna typ av arbete, så jag tror inte du behöver oroa dig på den punkten...

  Svensk polis och Säpo genomförde förövrigt lika omedelbart flertalet husrannsakningar på olika platser i Sverige, så som i självmordsbombarens föräldrars hus.

  ReplyDelete
 4. Bevisar bara hur taskig kunskap SD:are har om hur Sverige funggerar. Man får vara bra dum om man röstade på dem, de har mycket att säga men ingen kunskap, inte ens det som står tydligt i tidningar kan de ta till sig (som att Säpo och den svenska polisen gjorde flertalet husrannsakningar omedelbart efter att identiteten på idioten var fastställd).

  ReplyDelete
 5. Det är beklagligt att det måste behövas ett terrordåd därhemma i Stockholm för att svenskarna ska vakna upp och förstå att vi alla är inne i ett krig mot terrorismen och något måste göras i vårt eget försvar.

  Kanske man nu därhemma börjar förstå att USA-ambassaden har all anledning att kolla upp på folk runt om ambassaden innan någon självmordsbombare lyckas bomba denna ambassad liksom många andra västerländska ambassader runtom i världen.

  Kanske man t.o.m. börjar inse att Wikileaks kanske inte är vår vän till oss som vill försöka stoppa oskyldiga att bli offer för terrorismen.

  ReplyDelete
 6. Nej, gör som israelerna, riv hela hennes kvarter !

  ReplyDelete
 7. Islam ÄR fredens religion:
  www.TheReligionOfPeace.com

  /AnnaPanna

  ReplyDelete