Monday, January 31, 2011

Varje flykting får en advokat, regeringen kräver att skattebetalarna betalar.

Nära 100 000 flyktingar med anhöriga kommer till Sverige varje år. De får var sin advokat på deltid. Advokaterna ska bistå i alla förhandlingar och förberedelser för att presenteras deras fall som flyktingar inför Migrationsverket, Migationsdomstolen och andra instanser. Advokaten utbildar och tränar flyktingarna så de vet vad de ska säga och inte säga om de vill ha asyl. En bra advokat har säkert visitkort tryckta på arabiska och en rad andra språk eftersom pengarna de kan tjäna på flyktingindustrin är obegränsade.

Flyktingindustrin är givetvis rena guldgruvan för advokater. Thomas Boström (s) är en advokat/politiker som blivit rik på att hantera flyktingfall. Hans vänner inom politiken garanterar avgifterna. Det finns flera politiker som blir rika på flyktingindustrin, ofta känner man inte ens till deras verksamhet. Vi har ju ingen granskade journalistik i Sverige. Därför går makthavarna fria från granskning och ansvar för sina korrupta förehavanden.

Nya regler ger även flyktingarna en personlig assistent, en s.k. gode man. Den gode mannen ska informera flyktingar om alla deras rättigheter så de inte går miste om några bidrag. Det kommer säkert att kosta mer än advokatkostnaderna så snart alla utbildats och får kännedom om hur systemet kan utnyttjas.

Sånt har naturligtvis ingen inverkan på statens utgifter, eller?

I Davos klagade den brittiske premiärminstern Cameron på att den förra regeringen orsakade finanskrisen i England med den stora massinvaindringen. Reinfeldt har inte kommenterat Camerons avslöjande trots att det berör Sverige i ännu högre grad än England. svd Fria Tider

No comments:

Post a Comment