Saturday, August 6, 2011

Media uppmuntrar hat och politisk våld.

Media undrar hur de ska hantera yttrandefriheten efter händelserna i Norge. Det är ett mycket känsligt ämne eftersom media så gott som satt totalstopp för vardagliga politiska åsikter, speciellt de som rör flyktingfrågor och kriminalpolitik.

Enligt DN så har utgivaren av flygbladet "Värmlands Folkblad" besluta om totalcensur av alla åsikter. Där stoppas alla yttringar, utgivaren Peter Franke sade:

– Jag tänkte att nu räcker det! Jag insåg ju att det här känner jag igen. Det är exakt detta jag ser på vår sida. Samma hat mot invandrare och muslimer, samma förakt mot etablissemang, medier, folkvalda och samma länkar till rasistiska sidor.

Enligt DN så har VLT i Västerås valt att förhandsgranska och kräva registrering innan man släpper igenom kommentarer.

Friheten i kommentarsfälten är egentligen underordnad själva journalistiken. De stora media använder sina media som politiska åsiktsförtryckargrupper eftersom samtliga politiska artiklar som handlar om yttrandefrihet, invandringspolitik och brott försöker förmedla en falsk bild av samhället och opinionen.

Journalistiken de stora media bedriver vill ge intrycket att vi inte har några problem med invandringspolitiken och de som kritiserar politiken är extremister. Med den journalistiken skapar media avsiktligt en atmosfär av hat och hot. Det övergår ofta till politiskt våld, mest mot SDare.

Som svar på det ökande politiska våldet har Statminister Reinfeldt sagt att de som utsätt för våld får skylla sig själva. Underförstått menar Reinfeldt att de som utsätts för våld, mord, mordförsök misshandel mm (i Norge t.ex. ?), de måste ha gjort något för att få våldsmän att angripa dem och då får man skylla sig själv.

Media styr sina läsarkommentar med det syftet. Expressen t.ex. brukade fa flera tusen kommentarer varje gång de hade en artikel om invandrarbrottslighet eller flyktingpolitik. Snabbt anpassade sig Expressen och tog antingen bort samtliga kommentarer eller tog enbart bort de 90 - 95 % av alla kommentarer som var kritiska till flyktingpolitiken.

Svenska politiker och media ställer nu krav på att "extremister" och "bloggare ska granskas.

I Sverige går man i motsatt riktning till skillnad mot Norge där det högsta ledarskapet sagt att man måste tillåta olika åsikter även samhällskritiska.

Media väjer säkert att fortsätta undeblåsa hatet och extremismen med misstänkliggöranden och lögner emot Sverigedemokrater och flesta andra svenskar som hyser liknande åsikter.

Åsiktsförtryckarna som alltid ges obegränsat med spaltutrymme i media klagar på att åsikter liknande Sverigedemokraternas jämt dyker upp överallt i alla tidningar hela tiden. Det är inte konstigt att de åsikterna dyker upp överallt eftersom de allra flesta svenskar tycker så. Svenskarna försöker göra sin röst hörd, varför vill inte media tillåta det?

3 comments:

 1. Därför att media tycker att deras uppgift är att uppfostra och inte upplysa allmänheten.

  ReplyDelete
 2. Kan man blunda för att stänga kommentarerna är en farlig metod? Det pratas om "hat", men om det inte ÄR en adekvat benämning ännu, så ger ju "locket på" ytterligare en orsak att låta antipatierna växa, inte sant? Det var ju precis det som Breivik noga redogör för i sitt manifest, och då hade den norska självcensuren inte ens kommit i närheten av den svenska som är nästintill total... SvD är väl i stort sett det lysande undantaget genom den teknik man använder...

  Medias uppgift ÄR enbart att servera läsarna nyheter. Inget annat och framförallt inte politiskt (korrekta) vinklingar av rent nyhetsstoff! Enda stället som det ska vara tillåtet för mediafolket att uttrycka en politisk ståndpunkt är på ledarplats!

  ReplyDelete
 3. Uppenbart ÄR också att det är folket, väljarna och inte minst aktiva bloggare som fått till uppgift att fostra regering och riksdagspolitiker med ett enda undantag - Sverigedemokraterna!

  SD läste på om vad som utgör ett enormt hot mot landet många gånger värre än forna FI SSSR någonsin var, har rakryggat och envist trots allt vad de fått utstå, stått upp för partiets lättbegripliga politik och som jag ser det, är riksdagens enda parti som kan uppfattas som 100% ärligt mot väljarna och verkligen vill Sveriges och demokratins bästa. Ingen i Sverige skulle bli lyckligare av att problemen i MÖ, Afrika och främre Asien flyttas hit!

  Ryggradslösa ynkryggar i regeringar och riksdag bär ansvaret för dagens situation i Sverige tillsammans med media och ansvar kommer att utkrävas av folket vid valet 2014 som är sista chansen för Sverige! Må det bli "storstädning"...

  ReplyDelete