Tuesday, August 2, 2011

Media vill associera likhögar med SD politiker.

Med en bild pa Utöya som bakgrund vill SvD i en artikel försöka associera en bloggande SD politiker.

SvD vill koppla massakern i Norge med svenska SD politiker. Ett vidrigt försök att bedriva politik på lägsta tänkbara sätt.

I Norge hanteras saken en aning annorlunda, där har alla partier i nationens intresse kommit överens om att skjuta upp valkampanjen som annars skulle inledas mycket tidigare.

Alla är överens i Norge om att inte dra ned debatten till avgrundsnivå och utnyttja händelsen till det egna partiets fördel. Den Norske Statsministern sade att man ska tillåta alla olika åsikter, en syn som inte delas i Sverige.

Svensk media har inte sett det budskapet så de fortsätter sin mediala nackskottspolitik mot SDare och andra som kan ha uttryckt en mening som liknar en av de tusentals meningar som Breivik skrivit i sitt manifest. Svensk media fortsätter ohindrat sin dagliga smutskastning och sina misstänkliggöranden av oliktänkande.

En sak måste klargöras. Det mesta som finns i Breiviks manifest är fakta, forskning och vardagliga åsikter som varenda svensk kan skriva under. Men när det handlar om våld och revolution så måste man dra gränsen och det gör de flesta svenskar utom de mest extrema, ett litet fåtal.

Man kan fråga sig varför media hatar SD vars åsikter är alldagliga och som delas av de flesta?

Varför bryr sig media INTE om att belysa grupper vars grundare vill ha ett raskrig i Sverige.

Varför får en extremistgrupp ständigt fritt utrymme i media, tillåts sitta i TV varje vecka för att ge politiska kommentarer. Dess grundare har öppet sagt att "låt den X-rasen gå under i blod och lidande".

Vilken ras han pratar om är ovidkommande, att det handlar om rasister och extremister som försöker lägga grunden för ett framtida raskrig är solklart. Det handlar om Expo och dess grundare Tobias Hubinette som sagt det.

Expos manifest, deras sammanlagda skriverier, innehåller en del vardagliga åsikter likt Breiviks, men det är som Breiviks manifest delvis våldsfrämjande. Tänk om Breivik skulle hyllas i alla media, få skiva artiklar i de största tidningarna och tillåtas delta i politiska debatter som expert på extremism? Man borde reagera med samma avsky när svensk TV och press använder Expo/Hubinette och han kamrater som expert, han har ju klart deklarerat sitt stöd for ett raskrig.

Folk kan skilja på extremism och vardagliga åsikter, varför kan inte media göra det?

1 comment:

  1. Använder folk sitt förstånd så ser de bakom såna där taskspelartricks för att komma åt Sveriges enda demokratiska parti som inte väjer undan för sanningarna - Sverigedemokraterna! Det är så fruktansvärt fult vad media håller på med alltunder det att politikerna just nu i alla fall, är tysta och låter media och vänsterexremister på t ex Expo "sköta det smutsiga"...

    Trodde aldrig jag skulle behöva se såna antidemokratiska trynen i Sverige under min livstid! Det här MÅSTE ändras på innan vi går i graven... Jag vill VETA att mina barn och barnbarn har en rimlig chans till ett hyggligt och säker liv, men det vill väl vi alla, eller?

    ReplyDelete