Saturday, August 6, 2011

USAs kreditvärdighet nedvärderad av Standard & Poor's.

Det var väntat eftersom S & P har sagt att om man inte skär ned statsskulden med minst $4T så kommer man att nedvärdera USAs kredivärdighet.

Nu har det värst inträffat.

Resultat blir högre kostnader för krediter, svårare att få krediter, mycket högre kostnader för samtliga låntagare inklusive städer, stater och andra länder. Detta kommer att förvärra ekonomin inte bara i USA men i hela välden.

Nu kan vi tacka Obama för att för första gången i USAs historia lyckats nedvärdera USAs ekonomi och lyckats bygga upp den mest ofantliga statsskuld som världen någonsin skådat i ett land utan att ens kunna redovisa ett uns av positivt resultat av slöseriet.

Hope and change? Att bara hoppas att en helt okänd kandidat utan minsta erfarenhet eller kunnande kan gör ett bra jobb var ett stort misstag som hela världen kommer att få betala för.

Till saken hör det nya lånetaketsavtalet som skulle skära ned skulden. I själva verket kommer skulden att öka till över $20T inom 10 år. Det bero på att man inte hade det nuvarande lånetaket på $14.3 T som baseline. Bedragarna i kongressen använde en formula som innebär en ständigt ökande statsskuld med 8 % om året, därför kommer den besparingen som de lovat bli en ökande statsskuld och nedskärningen beräknas från det ökade skuldbeloppet, inte från $14.3T.

Politikerna lurade skattebetalarna och de kommer att straffas i valet nästa år. De kommer att bytas ut nu när Tea-Party rörelsen får förnyade krafter eftersom de verkar vara de enda som begriper att skulden måste saneras, den måste ned inte upp.

Allt detta händer mitt i en världsomspännande ekonomisk kris där västländerna spenderat sig in i bakrutt, de få kvarvarande länder med ansvarsfull ekonomi tvingas hjälp de med korkade politiker och länder med god ekonomi dras därmed in i finanskrisen.

Nu är det bara att se fram emot börskaos, finanskris, ökande ekonomiska problem ända fram tills en ny President har lyckats inspirerar folk att åter igen bygga upp ekonomin, jobb och hopp. En ny President är världens enda hopp, med den unika nedvärdingen så har Obama säkrat en valförlust.
svd exp dn svd exp ab dn dn dn dn

1 comment:

  1. Många förstår inte hur allvarligt det är.
    Sverige är i samma situation fast tvärtom här är det svenska folket som är skuldsatt faktiskt mest i Världen - eftervärldens omdöme om Mr Borg blir inte nådigt.

    ReplyDelete