Wednesday, March 24, 2010

Analys av foto på Reinfeldt och Sahlin


Sahlin ser ofta rädd ut, rentav skräckslagen. Hon tycks ha en ökande insikt om att hennes parti har blivit överflödigt nu när Moderatern har blivit likt S. Hon själv är en generation efter sin tid och inser nog det mer nu.

Moderatledaren Reinfeldt ser mer självsäker ut och låter självsäker, men det är bara på ytan. Han har inte den självsäkerheten som Obama visar, den får man bara när man fullständigt struntar i allt som händer och alla konsekvenser. Reinfeldt vet att det "nya M" som egentligen är det "nya S" och blivit ett socialdemokratiskt parti har dragit till sig en hel del folk som tröttnat på Sahlin och dessutom folk från borgarpartierna, man samlades i M som en enad front mot vänstern i valet 2006. Men nu ger Reinfeldt ett intryck av att ha en underliggande skräck för att förlora sin position. Han är medveten om att väljarna kan göra tvära kast i sina sympatier. Piratpartiet gick från noll till över 7 % bara efter ett par veckor av FRA debatt.

Reinfeldts kryptiska kommentar om att han inte vågar ta en debatt med SD för att, som han sade, "jag kan inte vinna den debatten" är underlig men oerhört talande. Trots ett totalt mediamörker om invandringsfrågor så vill M tysta ner den valdebatten ytterligare, i den mån det är möjligt.

Väljarflexibilitet är det största hoten mot både M och S i det här valet. Eller borde det inte kallas "väljarmod". Har väljarna modet att kasta ut de inkompetenta partierna eller väljer de hellre det vanliga partierna trots vår expressfart mot inhemsk katastrof? svd ab dn

3 comments:

 1. Muna Salim for president!!
  Vi soomali gillar Muna Salim, hon ger oss pengar vi har mycket bra! Inshallah Muna Salim gör sverige muslim! Inshallah snart hela sverige är muslim och bilad al islam!!

  ReplyDelete
 2. Tänk att vårt samhälle är så orättvist - efter så många års sosse-styre.
  Allt detta prat om de utslagna - efter så många års sosse-styre.

  Ju mer vänstern beskärmar sig över samhällets tillstånd, desto mer
  orolig blir jag över vänsterns förmåga att göra något annat än att fördela fattigdom.


  Problemet med kapitalism är den ojämna fördelningen av rikedom.
  Problemet med kommunism och socialism är den jämna solidariska fördelningen av fattigdom.

  Bort med kärringen (Mona Sahlin)...jävla hycklare. Sossar är som duvorna på marcuspalatset, när de är på backen äter de ur händerna på folk men när de väl sitter där uppe så skiter de på en!

  Socialister definierar rättvisa som sådan, att de som arbetar och är hederliga
  måste offra sig för de behövande i samhället för att sedan snabbt
  definiera sig själva som de "behövande".

  /Inger H

  ReplyDelete
 3. Jadu, man blir riktigt deprimerad när man inser att dessa är de två vi har att välja på...

  ReplyDelete