Saturday, March 20, 2010

Landsförrädare vill rentvå sitt namn. Mobiliserar extremistvänner i media.

KGB agenten Jan Guillou försöker rentvå sitt namn. Han låtsas vara förvånad över att han beskrivits som Sovjetisk agent efter att ha avslöjats som spion för KGB, en korkad fint för att bluffa sig tillbaks.

Hans vänsterextremist-kamrater i media ville nog inte heller avbryta hans karriär som talesman för radikala islam och extremvänstern.

(Bilden: Wannabe spionen lilla Jan i yngre dagar, redo att kämpa för Sovjets och Saddam Husseins sak?)

SVD försöker förvirra läsarna med att säga att Svenska Akademiens ordlista inte betecknar en "spion" som "agent". Ojdå, måste vi då beteckna Guillou som spion för Belgien istället, är det slusatsen av SvD's "intelligenta" rentvagningsförsök?

Ett annat argument SVD har är att SÄPO säger att de inte använder sig av termen "Spion", ops, det klarar ju upp saken, vi borde därför kalla Guillou "agent", men enligt ordlistan är en agent inte en spion (??) eller vad menar kamrat SvD? Man får intrycket att Guillou själv skrivit artikeln. Svenskar är genomkorkade anser Guillou så vi borde inte ens se skillnaden på en spion, agent och Jan Guillou hoppas han och SVD. Jo vi vet att Jan är alla tre och det kan han inte bluffa bort även om han snart kommer att hänvisa till SVD artikel för att rentvå sig, "titta SVD skriver ju att spion och agent inte är samma sak och SÄPO använder inte ens termen."

(NYHET: Redan dagen efter så gjorde Guillou exakt det jag förutsade, i en annan artikel hänvisade han till SVD artikelns argument. Han är hel förutsägbar.)

I det märkliga sagolandet Sverige så möts journalisterna som avslöjat landsförräderiet och spionen i glatt samspråk där spionen erbjuds arbete på Expressen. Istället för som är brukligt i ett normal land dömas för spioneri och hängas så får extremisten och jihadisten erbjudande om jobb vilket han inte kan ta eftersom han redan är översvämmad av jobb på sin fasta arbetsplats Aftonbladet och andra kamratmedia. Man kan undra vem som styr Aftonbladet, nu skriver AB en ursäktande artikel på kultursidan om Reepalu (s) och hans judehat, exakt det som judehataren Guillou krävde nyligen. AB försöker minimera socialdemokraternas kampanjer mot judarna men den hönan är ingen fjäder. svd ab dn svd Expressen

Hittade en talande beskrivning på spionen :

Om KGB Jan: Ja visst, vilka stories! Först har han i Aftonbladet inte alls hjälpt KGB. Sedan har han själv försökt att spionera på KGB i Svenska Dagbladet, samtidigt som han i Expressen suttit och skvallrat för dem vad han visste om Sverige och svenska politiker. Sedan har han återigen i Aftonbladet ALDRIG VARIT SPION!!!. Och slutligen påstår han i DN att han varit ”ung och kollosalt naiv”.

6 comments:

 1. Men nu är han mest intresserad av att synas. Tänk att man kan komma i glömska trots att man är fortfarande så ung. Den förbannade Stieg Larsson (jag har ju också gjort film, men var är den?). Jag kan göra vad som helst och bättre än någon annan bara ni skriver om mig! Patetisk kille!

  ReplyDelete
 2. Just det, stämmer bra, en linslus.

  ReplyDelete
 3. Vi hade samma problem med en spion i Tyskland med det snarlika namnet Günter Guillaume under 70 - talet som spionerade för DDR och KGB's räkning. Det är ju inte precis en Andersson, Eriksson eller Jonsson det handlar om utan Guillou och Guillaume. Inga personer med sådana namn i ledande ställning tack.

  ReplyDelete
 4. Det lustiga är att Guillou gjorde om samma sak åtskilliga år efter hans KBG-fiasko fast nu med större framgång. Denna gång handlade wallraffandet dock om CIA med den slutklämmen att deras svenska HK röjdes. Inget av fallen är att betrakta som spioneri, annat än om man verkligen verkligen vill att Guillou ska åka dit - då kan man uppenbarligen hitta sanningen var man än önskar. Jag bryr mig inte ett skvatt om karln eller hans politiska vurmer, men rätt ska vara rätt. Expressen har byggt ett luftslott och luftslottet har fått medalj. Så kan det gå!

  Smyth

  ReplyDelete
 5. Smyth,
  Han dömds för sitt spioneri i IB affären,antingen visste man inte, eller så hade man inte tillräckligt med bevis på hans sovjet kontakter, eller mest troligt som nu framkommit ar att man fortsatte ha honom under bevakning och inte ville avslöja sina kunskaper om hans hemliga avtal med KGB. Hans spioneri och och arbete för sovet, i IB affären, mot Sovet fiende USA mm är dokumenterat, det går inte att förneka.

  ReplyDelete
 6. Påminner om gifttunnorna i Teckomatorp. Dementi:

  För det första har vi inte grävt ner några tunnor.

  För det andra fanns det inget giftigt i dem.

  För de tredje är de redan uppgrävda och flyttade till annan plats.

  ReplyDelete