Wednesday, October 26, 2011

Regeringen ger miljarder till jihadist revolutionärer i afrika.

En rad hemliga projekt som regeringen bidrar till innefattar stöd bla till jihadister och revolutionärer i nordafrika.

Förra året användes 150 miljoner kronor. 2012 ökar beloppet till 215 miljoner kronor. Totalt handlar det om flera miljarder kronor utspritt på flera år.

Politikernas benämning på de farliga ideerna är som vanligt en vilseledande sossekod "särskilda insatser för demokrati och yttrandefrihet."

Det låter ju positivt, men deras insatser i de områdena i Sverige har gett oss åsiktsförtryck och stora begränsningar i yttrandefriheten.  Tänk om samhällskritiska bloggare i Sverige fick bidrag av staten, det är en helt otänkbar tanke.

I DN hittar vi en lista på olika hot mot yttrandefriheten man ser i diktaturer. Känner ni igen några av dessa tecken i Sverige?


"Det här är några av de hot som aktivister i auktoritära stater kan möta på nätet:
Censur: sajter blockeras eller sökresultat manipuleras.
Attacker: Dataintrång som äventyrar känslig information. Sabotage som gör att sajter blir omöjliga att nå. Kan utföras av privata aktörer som stöder regimen.
Övervakning: Tekniken ger nästan gränslösa möjligheter för myndigheter att läsa och avlyssna kommunikation på nätet och kartlägga vem som har kontakt med vem.
Rättslöshet: Oklarheter kring hur och på vilka grunder beslut om censur och övervakning fattas, svårt eller omöjligt att överklaga.
Nya repressiva lagar: Många diktaturer skärper lagarna om vad som är tillåtet på nätet."

Reinfeldtregeringen är en mycket effektiv regering när det handlar om att bidra till islamismens utbredning inte bara i Afrika men även i Sverige. Grattis Sverige, ni är lika lurade oavsett om vi har en M-regering eller en sosseregering.  Det är inte konstigt att Reinfeldt är populär i Turkiet, de har stora förhoppningar på hans framgångar.   dn dn svd

1 comment:

  1. "Tänk om samhällskritiska bloggare i Sverige fick bidrag av staten, det är en helt otänkbar tanke."

    Eller ännu hellre, bidrag från Danmark, Saudi-Arabien, Schweiz etc

    Men det så klart går ju inte. För vi är en demokrati....


    Kung Fy

    ReplyDelete