Sunday, October 9, 2011

Sossepressens hopplösa försök att rädda Juholt och partiet.

Sossepressen försöker rädda Juholt.

SVD skriver att :"Juholt slipper troligen straff för att ha tagit emot 160 000 kronor för mycket i ersättning".

SVD menar alltså att Riksdagen är skyldig, Riksdagen har tvingat Juholt att ta emot pengarna. Juholt bara "tog emot" det han gavs, inget brott menar SVD.

SVD skriver att "Juholt skötte det snyggare än Sahlin". "Det har varit svajigt under hans ledarskap, nu får det inte komma något mer."

SVD menar att fleråriga bedrägerier är helt i sin ordning för en socialistisk partiledare bara han inte avslöjas en gång till med ännu fler bedrägerier. Vilket skämt, ingen skrattar.

SVD skriver dessutom "Experterna: Håkan Juholt har hanterat krisen väl."

SVD hänvisar till en sosse, Sandro Wennberg som "expert". vad annat kan sossen tycka om kvalificerat bedrägeri inom sitt eget parti? Vilken tobleronesosse blir först med att kritisera brottet?

SVD hänvisar till en annan "expert", Paul Ronge (sosse?) som säger "Juholt och Socialdemokraterna skött sig bra när de hanterat avslöjandet."

Experten som SVD grävt upp anser dessutom (en helt verklighetsfrämmande tolkning) att Juholts avhopp från partiledardebatten inte kan tolkas som att han försöker hålla sig undan, "han är inte en politiker som duckar".

Uppenbarligen är Juholt en person som omedelbart duckar när han inte kan svara på frågor eller ta en debatt. Knappt något annat parti har en partiledare som gömmer sig istället för att vara med i en viktig debatt. Lars Ohly (V) är en som fegade sig ur debatten. Allt partierna har är de ideer som de måste försöka få fram i debatter så väljarna kan jämföra partierna. Att gömma sig inför en viktig debatt är att ge de andra partierna rätt. Budskapet till väljarna är "vårt parti duger inte". Man gör sitt eget parti irrelevant.

Till Juholtskandalen hör att Juholts sambo Åsa Lindgren är dömd för bedrägeri år 2007 omkring den tiden då Juholt (och Lindgen?) började fuska med hyresbidraget.

Juholt som partiledare var ett misstag, inte bara för bedrägeriet och för att han inte vågar delta i debatt med oliktänkande. Han själv ska ha sagt innan han blev vald som partiledare, "Jag har varken kapaciteten politiskt ­eller socialt att ställa mig först i Sveriges största politiska parti. Jag inser min begränsning.”

Han hade rätt då.

Sossemedia skyddar även kommunistledaren Lars Ohly. I en artikel i DN idag skriver DN vad Ohly sagt om en en eventuell efterföljare som partiledare, men i artikel säger man inte ett ord om att Ohly inte vågar visa sig i partiledardebatten i TV i morgon.

I Sverige kan konsekvenserna för ett brott bero på hur media belyser brottet och den skyldige.

Politiker skyddas alltid i media så länge de är överens med journalisterna. Journalisterna jobbar med att granska de somkritiserat politikerna istället för att granska politikerna.
svd svd dn dn dn exp

3 comments:

  1. Man kan nog säga att han i alla fall tidigare befunnit sig på yttersta vänsterkanten. Han var chefsredaktör för Stormklockan på sjuttiotalet, en marxist-leninistisk tidskrift. Så han gör nog sitt yttersta för att mildra effekten av Ljugholts klavertramp...

    ReplyDelete
  2. SvD sossepress? Ni behaga med mig skämta aprillo?

    ReplyDelete