Monday, October 31, 2011

Handläggare mutades av falsk flykting som fick PUT.

Farhan Abdi, 19 eller vad han nu heter, påstod sig vara en flykting från Somalia. När de svenska myndigheterna hyrde in en språkexpert så intygade experten att han var från Somalia. Då fick han permanent uppehållstillstånd.

Senare fick man reda på att experten mutats att säga att han var från Somalia, då revs beslutet upp. Flera språktester genomfördes, de visade att han var antingen från Tanzania, Kenya eller Somalia.

Eftersom han inte hade pass eller id. handlingar utvisades han till Tanzania.  Med på planet fanns hans svenska kontaktperson, Ewa Emenius. Både Ewa och Farhan hoppades att han inte skulle släppas in i Tanzania.

Väl framme i Tanzania bedömde de lokala myndigheterna att han var 28 år gammal och inte muslim men han fick stanna i Tanzania. Visserligen fick han inga stora ekonomiska bidrag som han fick under sin tid i Sverige.

Han svenska advokat Johnny Samuelsson säger att det var "fantastiska uppgifter" och nu försöker advokaten få utvisningen upphävd trots alla lögner om sin bakgrund.

Hur mycket pengar advokaten och kontakt personen tjänar på Farhan fallet framgår inte i AB artikeln. Hur mycket kostnader är för skattebetalarna i fallet framgår inte heller men generellt så kostar bostaden för flyktingar runt 1900 kronor per dygn.  Det är ungefär vad ett rum kostar i ett lyxhotell i Stockholm.

Det framgår inte heller hur må falska flyktingar som mutat språkexperten som orsakade att Farhan först fick PUT. Är det 10, 100 eller 5000 falska flyktingar som på felaktiga grunder fått asyl pga en mutad språkexpert, hur många mutade experter finns det? En journalist skulle undersöka det, men som bekant har vi inga journalister i Sverige. ab

1 comment:

  1. Mycket bra inlägg. Har kollat runt på din blogg, vi står tydligen på samma sida.

    Kolla in min blogg, vetja, lägg gärna in min blogg på dinn blogglista. I så fall lägger jag till din.

    http://www.karpstryparn.blogspot.com

    ReplyDelete