Thursday, August 12, 2010

Partierna saknar trovärdighet i debatt om brottsligheten.

Så gott som all grov brottslighet har gått upp under sossarnas sista år 10 år vid makten, den har fortsatt gå upp under moderaterna vid makten.

Så går det när politiker använder sig av karriärpolitiker som enbart på grund av partilojalitet får de viktiga posterna och blir beslutsfattare.

Partierna använder inte den mest kvalificerade personen när de tillsätter viktiga tjänster, de tillsätter bara en partiarbetare som lojalt följt partiet i många år. Det brukar oftast vara en person som aldrig behövt kvalificera sig i den privata industrin där man bara tar hänsyn till resultat. Partiena tillsätter nästan enbart partiaktivister som kommer ifrån den helt kravlösa offentliga sektorn där mest inkompetenta nollor samlas på de högsta posterna.

Därför finns det ingen trovärdighet i partiernas slagord och kampanjlöften.

Om sossarna lovar mer jobb så är sanningen att de är helt inkapabla att förverkliga det. Eftersom de högre skatterna S lovar ökar bara företagsutflyttningen så hoppas S endast på att den sjunkande konjukturen vänds till högkonjuktur då den privata industrin antäller fler. De hoppas på företagarna eftersom de inte har en politik som kan skapa jobb.

Det blir isåfall inte sossarnas politik som skapar fler jobb, deras politik kan bara leda till en sämre ekonomi och högre arbetslöshet, dvs fler bidragstagare vilket är sossarnas kärnväljare.
När moderaterna talar om straff och brottslighet så har de haft 4 år på sig att göra något, men under dessa år så har nästan all grov brottslighet ökat dramatiskt.

Det är numera vanligt att unga nyankomna asylsökande mördar unga och gamla svenskar endast pga att de känner sig "förolämpade" av dem, de blev "stötta". De tar till groteskt våld som normalt inte förekommer i Europa, hedersmord förekommer varje vecka, över 7000 våldtäkter 2008, ännu fler 2009 och nu ökar de även i år. Alliansen lyckas bara döma 3 % av de skyldiga våldtäktsmännen.

Hur kan någon har förtroende för alliansen när de pratar brottspolitik?

Samtliga partier gör sitt bästa för att undvika all kritisk debatt, inga viktiga frågor tas upp. Det verkar som alla partier kommit överens om att bara ta upp banala helt oviktiga frågor istället för de samhällsomvälvande frågorna som hela folket undrar om och vill ha svar på.

Hur kan man ha gått igen en hel valkampanj utan att någon journalist eller media granskat partierna eller ens ställt de viktiga frågorna som beror de flesta.

Varför låter media Mona Sahlin vara ifred med sitt eviga flin nu när hon börjar prata om hur bra marxismen är. Vore det inte intressant att få reda på varför hon nu vridits mer till vänster närmare kommunistpartiet V och hur det påverkar henns syn på framtida Sverige, varför får hon inga frågor om det?

Varför konfronteras inte Moderaterna och Alliansen med sin fatalt misslyckade kriminalpolitik när det alltid varit en av deras kärnfrågor? Moderaternas tal om Sverige som föregångsland är skrattretande när vi har världens högsta skatter (en moderat kärnfråga?), Europas värsta våldsbrottslighet, högsta antalet nya invandrarghetton och minsta antal dömda brottslingar. Nu skickar moderaterna en riksdagsledamot till en PR konferens för terrorstaten Iran, har de inget viktigare för sig? Reza Khelili Dylami motiverar sin resa, med "jag kan lära mig mer om mina hemtrakter och kan träffa nya människor (Irans terrorregim?) Han vill inte bojkotta Iran vilket går emot omvärldens syn som har omfattande handelsblockader mot Iran.

När varken media eller allmänheten får tillfälle att ventlilera frågor och åsikter så finns det inget att skratta åt. Hur kan detta kallas valkampanj. Ur objektivt perspektiv så är en Kubansk valkampanj väldigt lik en svensk eftersom kommunistpartiet pratar bara om interna utvalda speciellt tillåtna frågor där, samhällskritik finns inte där heller. svd svd svd svd dn dn dn dn dn ab ab ab dn

1 comment:

  1. För din info: Danmark, med sin "fantastiska" invandrarpolitik, har högre skatter än Sverige.

    Sen kan man ju fråga sig varför Iran, ett av tre länder som ändå har någon form av nationella demokratiska val i en region av 24 rena fullblodsdiktaturer, egentligen ska behöva utstå bojkott. Det finns massor att vara kritisk mot när det gäller Iran, men hur många värre diktaturer finns det inte som borde kritiseras och bojkottas. Titta på Egypten och flera andra diktaturer. Nej, men Egypten kan vi ju inte bojkotta för dom är ju våra vänner, dom är vänner av västvärlden.

    Det är precis detta det handlar om. Väst är inte det minsta intresserade av vilka rättigheter kvinnorna har, eller hur demokratiskt landet är. Det är bullshit. Vi är bara intresserade av om landet är västvänligt eller inte. Detta talas det aldrig klarspråk om.

    ReplyDelete