Tuesday, August 3, 2010

Bara vård i 3 år för ett groteskt och brutalt mord.

Irakiern slapp undan med en smäll på fingrarna. Trots den ovanligt groteska brutalitet som användes när Beatrices skalle krossades mot en sten så slipper irakiern fänglese, han slipper ett riktigt straff, han utvisas inte ens. Trots flera andra brott som ensamt borde gett 3 år så blev det inte mer. Över 3300 personer i en Facebookgrupp kräver hans utvisning som man kan se här.

Rättsystemet i Sverige har halkat efter den nya brutaliteten som invandrat. Straffen är löjligt låga. Inbrott kan ge 3 år vård men en flickas liv var inte värt mer än så för domstolen i Västerås.

Straffskalan ändrades den 1 juli 2009. Tidigare vara straffet för mord tio år till livstid, nu kan domstolarna döma till längre straff än tio år men trots det så blev det bara vård i tre år, en skymf mot mordoffret och hennes efterlevande.

Oavsett om man höjer straffskalorna så hjälper inte det som vi ser nu. Vi har politiskt tillsatta domstolar, de är representativa för partiernas samansättning lokalt. De politiska partierna har som vi vet en förlåtade och omtänksam syn på invandrare, de ska prioriteras i alla lagen, tydligen även i brott och straff. Det är en naiv och farlig syn.

Artiklar har försökt dölja så mycket de kan om irakiern som mördade Beatrice. Det är typiskt media och myndigheter eftersom de inte vill få kritik mot sin invandringspolitik. Men folk i bekantskapkretsen säger att irakiern inte alls är 16 år gammal, han är mycket äldre. Dessutom vet vi inte om han kom hit som ensamkommande flyktingbarn. De är ofta i 20- och 30-årsåldern, inte barn. Varför redovisas ingenting om de som är skyldiga till grova brott, varför utvisas inte mördare om de kom hit som flyktingar, varför är det så viktigt för våra politiker att behålla farliga brottslingar, mördare och våldtäktsmän i Svergie när de med lätthet kan utvisas?

Politikernas system att ta in 100 000 nya flyktingar varje år och sedan snabbt sprida ut dem i våra bostadsområden utan att undersöka kriminalitet eller bakgrund är oroväckande. Alla andra länder gör en grundlig undersökning och håller dem inlåsta under den tid det tar att ta fram fakta om asylsökande, Sverige struntar i allt sånt. Vi beviljar asyl utan att ens identifiera de flesta.

Var är logiken bakom det tänkandet? Vi borde komma ihåg det när vi ska välja in dessa politiker och beslutsfattare till kommuner och riksdag, de hamnar som representater i våra domstolar vilket borde skrämma oss alla. dn svd ab

(Bilden: Afrikanska illegala immigranter ankommer i Spanien där de grips och tas in i förvar innan de skickas tillbaka. De får inte automatiskt asyl, de tilldelas inte bostäder bland spanjorerna. Varför beter sig Sverige så underligt?)

(Övrigt: Ensamkomna flyktingbarn går bärsärk på förläggning.)

Mordet på Beatrice kanske gick till på ett liknande sätt som hände i en video som upprör Frankrike just nu när en grupp invandrare försöker krossa skallen på ett offer, inte för känsliga personer. Varje domstol borde se den innan man dömer i mord, misshandel, eller mordförsök. Den mest brutala film ni kanske någonsin sett finns här.

1 comment:

 1. Bedrövligt! Kräket är ute efter halva tiden, dvs 1,5 år - för MORD! Folk döms för mer för ett skattebrott.
  Tyvärr förtiger medierna helt att mördaren är från Irak och att skälet till mordet var att han inte ville att hans far skulle få reda på hans relation till en svensk flicka (framkom under förhandlingarna). Klart motiv att planera!
  Kan inte låta bli att varna svenska tjejer för invandrare från vissa regioner - Afrika, Mellanöstern, där kvinnan är inte värt någonting. Ni blir misshandlade, kanske mördade, era barn kidnappas - och Sverige kommer att blunda eller ge sådana skämtstraff som dessa tre år.
  Stackars Beatrice föräldrar, vad de måste genomlida.
  Varför släpper migrationsverket hit kriminellt pack som inte ens försöker tillägna sig civiliserade värderingar?

  ReplyDelete