Sunday, August 8, 2010

Regeringens "skärpning" av anhöriginvandring misslyckades helt.

Regeringens mål med "skärpningen" var att få en större andel anhöriga som invandrar att ha arbete och inkomst, men det ser ut att ha misslyckats helt. Vem ska vi lita på nu?

Regeringen antog att det skulle beröra 10 % av de invandrade anhöriga som skulle ha arbete och bostad. Men nu visar siffror att bara 1.4 % berörts, enbart 70 personer av 5000 har nekats.

Det framgår inte vad de nekats, om det bara är socialhjälp de fick nej till eller om de nekats uppehållstillstånd.

Anhöriga till flyktingar är den största gruppen som kommer till Sverige, de är fler än antalet flyktingar. Anhöriga är runt 47 % av de 100 000 som årligen invandrar till Sverige.

Regeringens nya initiativ gjorde att 98.6 % av dem inte behöver arbeta eller skaffa bostad. Hur har vi råd att bekosta bostader och uppehälle för en ny medelstor stad varje år, och hur länge har vi råd att öka de välfärdsberoendes antal så kraftigt år efter år? dn

7 comments:

 1. Vi har råd så länge motsvarande nedskärningar för åldringsvård mm kan fortsätta utan protester.

  ReplyDelete
 2. Det borde vara 4930 avslag i stället. Dagens riksdagsmän kommer inte att sitta kvar många minuter, när flyktingkostnaderna blir offentliga. Universitetslektor Lars Jansson har publicerat en utförlig och genomarbetad beräkning av samhällets årliga kostnader för invandringen (Mångkultur eller välfärd?). Han kom fram till att den årliga bruttokostnaden stigit från 100 miljarder 1990 till 240 miljarder 1999, vilket är 24% av offentliga sektorns utgifter. Utan vidare motivering avvisades den av ansvarigt statsråd (S) som rasism. Ett självklart krav är att någon företrädare för den offentliga sektorn hade trätt fram och talat om vad som var fel med Lars beräkningar-men icke. Statens offentliga utgifter för 2010 är drygt 800 miljarder. 1/3 av din statliga skatt går alltså till flyktingkostnader. Visste du det?

  ReplyDelete
 3. Det är otroligt att svensken inte protesterar!
  Kan det vara så att denne är så totalt ointresserad av vad som pågår, eller?
  Vi är de mest skattetyngda i världen och får allt mindre för dessa bördor som lagts på gemene man. Välfärden är nu ett minne blott.

  ReplyDelete
 4. Våga välja med hjärnan vid valet i höst!

  ReplyDelete
 5. Mormor har skruttiga ben och är yr i knoppen, så hon kan inte gå ut ensam. Men ingen från hemtjänsten hinner gå ut med Mormor - så hon sitter i sin lägenhet och tittar på barnen som bor i grannfastigheten. Mormor har blivit informerad om att det heter barn , fast hon tycker nog "mest att di ser ut som karlar", säjer hon själv. Men tillägger sedan snällt att "di där barna kommer ju från ett annat land och då ser di väl ut så där då, barna i det landet". Det Mormor har lite svårt att förstå är att "det är så många skötare som måste ta hand om barna från utrikes", som hon uttrycker saken. "Di har ju flere skötare än di svenske lintottera som går på dagis!"

  När jag frågar vad hon tycker om att det är så många vårdare till "barnen från utrikes" och att hon själv inte får hjälp att gå ut så svarar hon att "Jo, jag får väl ta det som det är. Politikgubbera har bestämt så, att det ska vara på det här viset så vad har en gammal kärring som har arbeta på bruket och inte fått fin utbildning att säja till om, när en inte längre drar sitt strå till stacken". Sedan funderar hon en stund och säjer: "Men di där barna ser allt store ut för å vare barn. Och inte är di skröpplige i bena heller som de ser ut. Men många vårdare de har di, fast di tar sig ut på egne ben".

  Hälsningar från Mormors barnbarn
  /Hanna

  ReplyDelete
 6. det du skriver Hanna är ju tyvärr dagens sanning. Troligen hade du kunnat lägga till att mormor har en nettopension på omkring 6000 kr i månaden som ska jämföras med minst det dubbla i Äldreförsörjningsstöd som de importerade anhöriga får - utan någon som helst kontroll om de äger någonting, har en massa guld, hus och pension i hemlandet osv. Dessutom får de gratis läkar-, tandläkarvård och medicin! Tycker man att det är fel, så är man rasist!

  Själv har jag en nettopension på 6400 kr

  ReplyDelete
 7. Det finns vedertagen definition av anhöriga när det handlar om politiska flyktingar: Make/make, minderåriga barn.

  / FreeBird

  ReplyDelete