Friday, December 10, 2010

Nobelstiftelsen förnedrar dissidenter i Sverige som Kina gör.

"Kinas besvärande paradox" är rubriken på en artikel som handlar om den Kinesiska Nobelpristagaren Liu Xiaobo som inte tillåts närvara på prisutdelningen och Noblefestligheterna.

Nobelstifelsens paradox är att de själva går emot svenska traditioner och Nobels intentioner när de vägrar bjuda in partiledaren för det nya riksdagspartiet Sverigedemokraterna.

Nobelstiftelsen är inte bättre än Kina i sitt klart demonstrera förakt för den politiska oppositionen hemlandet.

Trots att Nobelstifelsens affärsintressen i ägda bolag säker har utbyte med kommunistdiktaturen Kina, kanske vapenaffärer så Kina kan förtrycka folket mer effektivt så vill Nobelstiftelsen inte uttala sig om sitt eget politiska ställningstagande mot den enda svenska partiet som står för traditioner.

Nobelstiftelsens styrelse står socialistpartiet S nära. De har säkert haft ett intimt samarbete kanske redan sen Nobel och deras ägda bolag drog nytta av den förre statsministerns marknadföringsresor ute i världen när han, Olof Palme försökte sälja Bofors kanoner till fattiga u-länder bl.a.

Nobelsiftelsen borde skämmas för hur man behandlar det nya partiet SD som väljarna hellre röstade på än KD och V som fick förre röster än SD men blev inbjuda av stiftelsen. Även Kina borde skämmas, men ledarskapet där har troligen inte heller något samvete.

Precis som i Kina så lever det fria ordet i Sverige enbart i privata bloggar på nätet, offentlig media vägrar låta det fria ordet komma fram och så folk kan informeras och kunna ha en debatt. Därför får en tom stol påminna oss om vår bristande yttrandefrihet hemma i Sverige. Det får påminna oss om etablissemangets hycklande om alla fel som andra länder har som de ofta påminner oss om. Sverige är bäst på hyckleri. svd svd dn dn dn svd svd

8 comments:

 1. "Den kristna tron är en omistlig del av den svenska kulturen och identiteten och den som har för avsikt att bo här permanent får helt enkelt acceptera det, säger SD:s ordförande Jimmie Åkesson."

  Hur fan kan Jimmy Åkesson och hans flumparti anse sig ha rätt att diktera att den kristna tron är en del av svenska kulturen!? Jag tänker inte tillåta Sverige att bli någon kristen fundamentaliststat. Jag är fan mig mer svensk än den multatten. Inte fan ska han komma och diktera vad svensk kultur är för mig.

  ReplyDelete
 2. Du måste skilja på diktat och en åsikt. Åkesson är inte en diktator och kan inte utfärda diktat, han är bara en av flera partiledare i Riksdagen och alla har rätt till sina åsikter. Att inandrare måste tolerera kristna är ju självklart för oss men inte för många muslimer. Om de inte kan tolerera demokrati och vår religion så hör de inte hemma i Europa, det håller nog de flesta svensskar med om?

  ReplyDelete
 3. ”Om de inte kan tolerera demokrati och vår religion så hör de inte hemma i Europa, ”. Vår religion! Det är inte vår religion! Vill folk vara kristna så gärna för mig, men skolan ska inte legitimera kristendomen genom att tillåta skolavslutningar i dess lokaler. Läs partiprogrammet! SD vill göra Sverige till en fundamentaliststat. Det är ju en helt jävla bisarr politik. Kom inte och tala om för mig vad svensk kultur är!

  ReplyDelete
 4. Det är den traditionella religionen i väst, därför är det vår religion. I väst har man friheten att tro på andra religioner eller inte alls och det kallas inte fundamentalism, det är motsatsen till fundamentalism.

  ReplyDelete
 5. Det är inte någon traditionell religion i väst. Jävla påhitt. Ni har fan ingen rätt att komma och tala om för mig vad som är tradition och inte. Vill ni hålla på med er andedyrkan så gör det, men dra inte in mig och resten av Sverige i det. Skolan och kyrkan har INGET med varandra att göra. Jälva fundamentalisttomtar!

  ReplyDelete
 6. panem:
  Om du åker runt i Sverige så kommer du att lägga märke till vissa byggnader av ett visst snitt som kallas kyrkor. Det stora flertalet av dem är hundratals år gamla.
  Är icke detta tradition så säg?
  Man må gilla det de står för eller ej men verksamheten har funnits i snart tusen år i vårt land. Ett kulturarv helt enkelt.

  ReplyDelete
 7. Du är fri att ha det som tradition om du vill, men kom inte och tala om för mig vad MIN kultur och tradition är. Historiskt har svenskar blivit påtvingade den kristna tron i syfte att förenkla regenternas maktutövning. Detta är inget att vare sig vara stolt över eller någon kollektiv ”tradition” värd att bevara.

  ReplyDelete
 8. OK panem!
  Du har tydligen en egen tradition. Hur ser den ut? Man blir ju lite nyfiken.

  ReplyDelete