Monday, June 14, 2010

För varje byggnad som återställs bränns 5 andra ned.

Att bara tänka i enkelriktade banor är ingen lösning.

Om en skola bränns ner, ska vi bara fokusera på att bygga en ny skola eller ska vi försöka gå till botten och försöka förstå problemet? Borde vi inte försöka förstå varför vi har sett 6000 skolor brinna under de senaste åren?

Borde vi inte analysera vad som händer i Sverige, vilka det är som bränner ner allt som byggts under åratal av möda och skyhöga skatter? En skola i Södertälje brann ned, den kostar 200 miljoner kronor att bygga upp den tar två år kanske längre.

Under de två åren så kommer flera andra skolor i Södertälje att brinna. De hinner altså bränna ner mer än vad vi hinner bygga. En skola bränns ned på en dag, ett nybygge tar två år, men ingen tänker efter, ingen tänker på hur vi ska ha råd med att i all oändlighet ska tvingas bekosta nybyggen äverallt i allt snabbare takt i allt fler områden.

Vi går bara bakåt om vi inte tar itu med det grundläggande problemet. De som bränner ner alla skolor, polistationer, bostadområden, utryckningsfordon, bilar mm. de är problemet.

Mordbrand är det svåraste som finns att upptäcka i tid, de skyldiga är de svåraste att gripa, Mordbrand är det lättaste att utföra och det mest samhällsförstörande brott som finns. Jämför värdet på en tändsticka och en skola som kostar 200 miljoner kronor, det finns ingen högre utdelning på investerat kapital för terrorister.

Politikernas optimistiska syn att nybygget av den förstörda Rinkbyakademin är startskottet på ett bättre Rinkeby och ett bättre Sverige är en utopi. Det är en falsk verklighetsbild som de försöker lura i sig själva. Tvärtom, branden är bevis på att ingenting fungerar i Rinkeby, ett bevis på att grov allmänfarlig ödeläggelse fortgår utan att myndigheterna kan stoppa det.

Ingen har uttryckt oro över att våra förorter lämnas utan skydd. Polisen fanns på plats men de flydde när angriparna blev för många och för våldsamma, polisen lämnar Rinkeby och sverigebrännarna kunde därför bränna ner skolan.

Det är givetvis inget tecken på ett bättre Sverige som politikerna knaspratar om. Nej, det är ett bevis på att samhället har kollapsat och abdikerat sitt ansvar.

Polisen, som är våra sista försvarare lämnar sin post när några hundra invandrare vill bränna ner förorten, polisen håller sig undan tills invandrarna beslutar att släppa in dem igen efter att förorten förstörts.

Gatuvåldet styr Sverige idag, inte polisen, inte svenskarna, inte våra myndigheter. dn dn svd

6 comments:

 1. Bästa jag läst om denna händelse. Heder åt er som vågar se verkligheten och vågar säga som det är. Det finns inget viktigare.

  ReplyDelete
 2. Verkligen bra skrivet. Äntligen någon som vill ställa sig frågan varför så många skolor brinner. I Sverige brinner mest skolor i världen upp och miljardbelopp går upp i rök. Det verkar som politikerna inte bryr sig det minsta. För mig är det Kafka-artat.

  ReplyDelete
 3. Utomlands brukar offentliga byggnader vara inhägnade och bevakade, är vi på väg ditåt?

  ReplyDelete
 4. Skolorna bränns ner av den anledningen att kulturberikarna redan har den enda boken som behövs i hela världen, dvs. "Mein Koran"

  Alla andra bäcker striden mot deras religion och alltså behövs inte skolorna.

  /AnnaPanna

  ReplyDelete
 5. Varför denna besatthet i att alla 'grupper' måste vara representerade i de politiska partierna? Den typen av argumentation leder till en Balkan-utveckling, där varje grupp har särskilda rättigheter (dvs si och så många serber, kroater och bosniaker i parlamentet, myndigheter, skolan, polisen, etc.).

  Tyvärr verkar vi en god del av detta tänkande även i Sverige. Det är alltid någon 'grupp' som är underrepresenterad.

  Jag skulle vilja se en svensk politiker stå upp och svara att "Sverige består inte av grupper - invandrare, kvinnor, äldre, män, barn, handikappade, finnar, stadsbor, arbetslösa, etc. - utan av individer".

  Tanken att vi endast kan representeras av en person som tillhör vår egen 'grupp' är sjuk och slutet på demokratin.

  ReplyDelete
 6. Det MÅSTE bli en TYDLIG förändring av politiken!

  ReplyDelete