Monday, June 14, 2010

Iran satsar på krig i medelhavsområdet, ingen nation syns vara oroad?

Iran skickar krigsfartyg till medelhavet. Den enda rimliga orsaken måste vara att de vill inleda ett nytt krig mot Israel. Iran försöker skaffa kärnvapen och provocerar nu till krig, alla begriper det, men ingen har sagt ett negativ ord om Irans provokation.

(Bilden: Irans "leksaker" som hittades gömt i frakt från Iran till Hamas)

Sist Iran skickade frakt till Hamas så var det civila fraktfartyget fullt med dolda krigsvapen, tillräckligt för ett stort krig, se bilden.

Inga nationer eller politiker har protesterat mot Irans militära närvaro i väst. Men alla länder och politiker klaga på Israel om de vill inspektera frakt från terrororgansiationer till terrorgruppen Hamas.

Det är märkligt, varför är Europa inte oroade äver att ett nytt storkrig kan inledas i m/ö. redan om några dagar?

Är fotboll och kändisskvaller så viktigt att de missat nyheten om ett potentiellt krig? Eller ser de fram emot krig i nästa vecka?


13 comments:

 1. Irans gren av röda halvmånen (Islamisk motsvarighet till Röda korset) skickar hjälpsändningar med förnödenheter såsom sjukvårdsdetaljer, kläder, mat och leksaker e.t.c. Inga krigsskepp alltså. Detta är inte första gången Iran skickar förnödenheter till utsatta länder, men det brukar inte ens bli en notis om det - förräns nu. Exempelvis försedde man Bosnien med en hel del förnödenheter under kriget mot Serbien. Fast du kanske tycker det är mer spännande med krigsskepp och militärer så du kan ju fortsätta drömma ett tag till ;-) Möjligen att de avser att försvara sig om de blir angripna, men i såfall lär det inte bli vare sig värre eller mer "krigiskt" än när den förra konvojen angreps.

  ReplyDelete
 2. Irans gåvor är aldrig gåvor. Att tro att det här handlar om förnödenheter är pinsamt eller kanske bara dålig insatthet. Iran vill hjälpa Hamas förgöra Israel. Att dö för profeten är ju en fin sak.

  ReplyDelete
 3. Irans mullor borde dra åt pepparn...

  svartklädd sur gubbar som vill förtrycka alla

  men för svenska vänstern är det ingen skillnad
  på ultimata kommunismen eller fundementala Islam

  Så tänk om men det kräver lite mer erfarenhet och tankebegåvning.

  ReplyDelete
 4. Pinsam kan diskuteras, dåligt insatt - nej. Tvärtom skvallrar ovan svar om förutfattade meningar utifrån (gissningsvis) ett väldigt begränsat fönster mot omvärlden.

  Vänster? Ha! Inte ens det blev ju rätt!

  ReplyDelete
 5. bra iran, nur gäller det och nu får det räcka....jag hoppas alla arabländerna ska oxå ställa sig bakom iran,,, om iran förlorar den här kriget så kmr vi alla muslimer slicka israels och usa och uropas röv hela livet, dom vill ta allt från muslimska länder och bestämma över dom och dödar vem dom vill,,, fyfan på alla som försvarar israel och blundar för det som händer

  ReplyDelete
 6. Heja Iran

  ska ni sverigedeomkrater stå på israles sida så var själva vänliga att flytta dit. Ser faktiskt hellre invandrare här än folk som stödjer världens vidrigaste regim. Även om jag gärna sluppit båda

  Hälsningar från en svensk med helsvensk släkt sedan minst 1500-talet...

  ReplyDelete
 7. "Heja Iran"

  Du som inte har någon skam i kroppen då du hejar på en av världens största förtryckarregimer borde fundera på om dina ingångsfakta är korrekta i denna konflikt.

  Det är konstigt att trots att 60.000 kommunister fick sätta livet till i Iran under den Iranska revolutionen, då de faktiskt hjälpte mullorna till makten, så är kommunister runtom i världen fortfarande Irans största tillgång av nyttiga idioter.

  Det är Iran som nation som ska upplösas och Persien som ska återfödas i dess ställe!

  ReplyDelete
 8. Jag skulle gissa att det ( för en gångs skull ) bara är civila förnödenheter som skickas.
  Avsikten med detta är helt enkelt att tjäna litet poäng i propagandakriget så att alla nyttiga idioter som västvärlden har så gott om ska bli på gott humör och glömma Irans förtryck av dom egna medborgarna samt ambitionen på att bli en kärnvapenmakt.

  En sansad militär yrkesman inser ju det vanskliga i att skicka krigsfartyg upp genom Röda havet och Suezkanalen för att sedan bli inlåsta i Medelhavets sydöstra hörn.
  Ett förödmjukande nederlag där med tillfångatagna revolutionsgardister skulle ju underminera shiamuslimska kalifatets trovärdighet och uppmuntra till ett återupptagande av den gröna revolutionen.
  Detta är nog ingen önskedröm för en sansad mullah ( om sådana finns )

  ReplyDelete
 9. Om sverigedemokrater borde flytta till Israel så borde sådana som han med anor från 1500-talet flytta till Iran.

  ReplyDelete
 10. Bilden kommer från en last på ett fartyg flaggat i Antigua och avrest från Sudan med besättning från Spanien och Filipinerna som hade med sig krigsmateriel från Kina på väg till Libanon.

  Berätta gärna vad det har med Iran eller Hamas att göra. Berätta gärna samtidigt om Israel har rätt att borda fartyg på väg mot Libanon också.

  ReplyDelete
 11. Ju snabbare Iran utvecklar sina kärnvapen, dessto tidigare ska dess islamonazistiska regimen förpassas till hitorien soptipp.

  Mvh / FreeBird

  ReplyDelete
 12. Drygt 100 miljoner inavlade araber/mussar har gång på gång kapitalt förlorat sina krig mot den enorma stormakten Israel med knappt 8 miljoner invånare! Säger väl det mesta.

  Dom skäggiga "männen" i klänningar och lustiga hattar i Iran kan skicka hur många fartyg man vill, samtliga kommer att sänkas av det eminenta israeliska ubåtsvapnet!

  Så knip bara igen brödfittan ni sketna kommunister och rövslickande dhimmis!

  Leve "IDF"

  ReplyDelete
 13. profanum, vapnen har urspung i Iran. Flaggninglandet osv saknar betydelse, syftet är viktigare. Givetvis måste terrorgrupper som Hamas och Hezbollah i Libanon stoppas från att importera vapen. FN sköter en del av den kollen men de ar inte särskilt bra på det.

  ReplyDelete