Monday, June 7, 2010

Invandrargäng bakom oprovocerat grovt våld på nationaldagen enligt polisen.

Två bröder, 15 och 19 år gamla på besök i Karlstad blev utsatta för ett brutalt angrepp av ett gäng på 10 - 15 invandrare i helgen.

Bröderna skulle köpa en pizza men på vägen dit mötte de gänget som omringade dem och först provocerade dem verbalt. Plötsligt angreps pojkarna med sparkar och slag mot huvudet och kroppen. Sönderslagna lyckades de springa därifrån och de kunde senare identifiera gänget som var på väg in emot Karlstads Centrum. Polisen grep bara två av de mest aktiva.

Flera andra grova våldsbrott inträffade i området under helgen, en klart oroande utveckling säger polisen. Några planer på hur de ska kunna stoppa våldet finns inte, därför kommer våldet att öka och blir värre med tiden.

Det finns inte mycket att glädja sig över på vår nationaldag, man får hoppas på en ljusning snart eftersom det är valtider. vf

15 comments:

 1. Du kanske inte noterade att det inte rörde sig om "invandrargäng", utan svenskar och invandrare som tillsammans utgjorde ett gäng? Men med tanke på vad du ska rösta på i höst kan man inte förvänta sig att du ska kunnga läsa en nyhetstidning felfritt.

  ReplyDelete
 2. karolin anderssonJune 7, 2010 at 12:04 PM

  Låter som om björn tycker det är helt ok med detta meningslösa oprovocerade våld mot Sveriges befolkning oavsett ålder så är man inte säker. Gamla som unga och handikappad spelar ingen roll,ingen går säker i dagens samhälle. Vad Björn tryckte speciellt på är den mening i artikeln "svenskar och invandrare som tillsammans utgjorde ett gäng" vill därför upplysa honom att de svenska som är med i dessa gäng är till 99% extrem vänster folk. Afa har en tendens att söka sig till våldsbenägna gäng där de kan få utlopp för sin ilska mot samhället.

  ReplyDelete
 3. Jag vill upplysa Karolin om att hon är full av varm luft.

  Jag tycker det är extremt illa att använda något så bedrövligt som oprovocerade våldsbrott för att vinna politiska poänger på det här sättet. Jag vill vidare att Karolin förklarar för mig hur hon feltolkat mitt inlägg som godkännande av våldsbrott.

  Är du helt möglig i hjärnan Karolin? Varför skulle "vänsterextremister" vara inblandade i dessa våldsbrott? På Vilka grunder baserar du ditt påstående?

  ReplyDelete
 4. Invandrare är överrepresenterade. Kulturella värderingar. Påverkan av Islam. Sant & fakta.
  Dags att vakna nu.
  http://www.dn.se/debatt/kulturarv-ligger-bakom-invandrarnas-brottslighet-1.421859
  http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=de&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.welt.de%2Fpolitik%2Fdeutschland%2Farticle7929697%2FMehr-Religiositaet-mehr-Gewaltbereitschaft.html&anno=2

  ReplyDelete
 5. PP: Och i det här fallet var det inte ett "invandrargäng", som sagt - även om författaren av blogginlägget gärna ville få det till det.

  Vet du vilka som är MER överrepresenterade än invandrare? De socialt utsatta. Kan du dra en koppling till det själv, eller vill du ha hjälp?

  ReplyDelete
 6. PP: Saxat från DIN källa: "Vi måste sluta tala i generaliserande termer och ta avsteg från påståenden som drar alla invandrare över en kam. Sanningen är att invandrade personer från vissa länder inte alls begår brott oftare än infödda svenskar medan invandrare från andra länder gör det i mycket stor omfattning."

  Bortser du från detta citat för att endast använda det som faller i god jord med dina värderingar? Du kan inte äta kakan och ha den kvar.

  Enligt denna rapport stämmer det du säger, att socio-ekonomiska omständigheter inte spelar någon roll i statistiken. Däremot står det inte VILKA brott detta gäller. Dvs, ekonomisk brottslighet kan mycket lätt bero på oförstånd etc. Det är det intergrering handlar om och som måste jobbas hårdare med t.ex. SD vill å andra sidan ge MINDRE pengar åt dylik verksamhet, vilket knappast kommer att förbättra situationen.

  ReplyDelete
 7. "Sanningen är att invandrade personer från vissa länder inte alls begår brott oftare än infödda svenskar medan invandrare från andra länder gör det i mycket stor omfattning."

  Gräver man lite djupare i brottsstatistik så finner man att de som faktiskt är laglydigare än svenskar är asiater medan de som är betydligt värre är araber, östeuropeer och afrikaner. Vilken tur då att mer än 50% av de 100 000 invandrare som kommer till Sverige varje år kommer från just östeuropa, Afganistan, Irak och Somalia...
  Överrepresentation ligger dessutom främst inom vålds- och sexualbrott alltså t.ex. misshandel och våldtäkt. Sverige kan ju stoltsera med flest våldtäkter i hela europa. Grattis Sverige!

  ReplyDelete
 8. Martin: Den statistiken kanske stämmer. Men de som enligt rapporten var mest brottbenägna var (förvärvsarbetande) män från arabländer. Nu är jag nyfiken på vad du har för konstruktiva idéer för att lösa det problemet. Endast ta in kvinnor?

  ReplyDelete
 9. Sverige skall givetvis inte ha en invandring som resulterar i våldtäkter, misshandel och mord.

  Björns närsynta intresse för om denna importerade våldsbrottslighet "beror" på, att Sverige importerar en icke-anställningsbar underklass, är kulturellt betingad m.m. är märkligt.

  OAVSETT vad det "beror" på, så är givetvis en invandring som innebär att väljarna skadas (!) och dödas (!) inte försvarbar!

  ReplyDelete
 10. Om Björn läser den länkade artikeln innantill så säger polisen att det var mest invandrare i gänget. Det är altså ett invandrargäng. Jag brukar inte behöva rätta folk bara för att de inte klarar att läsa innantill.

  ReplyDelete
 11. Intressant nog verkar gängen som misshandlar samt övriga kriminella brottslingar i landet, oavsett ursprung och kultur, vara av manligt kön. Här har vi en grupp som är enormt överrepresenterade. Män är även överreprasenterade bland de som väljer att rösta på SD, om detta beror på att män är svin, idioter eller bara styrda a sitt testosteron låter jag vara osagt. Tycker dock att ett parti som vill komma till bukt med brottsligheten i Sverige bör fokusera på den manliga delen av befolkningen och göra något åt detta kön som kostar oss så mycket skattepengar, liv och skador på oss väljare.

  ReplyDelete
 12. Lisa, du menar att vi i övrigt borde strunta i all statistik om kriminella och strunta i alla slutsatser som kan dras och därmed strunta i alla åtgärden som kan minska brottsligheten? Behöver man motivera hur korkat det är? Hoppas det är uppenbart för de flesta.

  ReplyDelete
 13. Lärt mig bästa sättet att slippa dom är att bara gå förbi. Gängen i Karlstad är inte speciellt roliga. Dels är de grymt dryga och dessutom våldsamma. Ska dock tillägga dessa bara utgör någon procent av alla invandrare i Karlstad. 90 procent är kanon de övriga 10 skulle jag dock mer än gärna spärra in.

  ReplyDelete
 14. Nej, det menar jag verkligen inte. Jag menar bara att det är dumt att låsa fast sig vid ett perspektiv av statistiken och därmed glömma bort den andra statistiken. För den måste väl ändå också vara relevant? Eller är det bara den statistiken som bekräftar ens egna åsikter som räknas? När man fastnar i att se kriminalitet som ett invandrarproblem och bortser från alla andra vinklar och sätt att se på vad som ligger bakom kriminalitet gör man problemet enkalre än det är.

  ReplyDelete
 15. I Alla bråk jag sett i Sthlm har det varit invandrare inblandade. Jag vet var min röst går!

  ReplyDelete