Monday, April 19, 2010

Är Pressombudsmannen (PO) Yrsa Stenius galen?

När Stenius ville fälla Expressen för att ha avslöjat Jan Guillous spioneri för sovjets KGB så avbröt Expressen samarbetet med PO.

Både Expressen och Dagens Nyheter kräver Stenuis avgång sedan hon ville fälla Expressen.

Expressen chefredaktör Thomas Mattson vägrar göra fler yttranden till PO Stenius och avbryter samarbetat med henne. Samtidigt vägrade Gefle Dagblad och Arbetarbladet under en tid att publicera en fällning av PO för en artikel.

Yrsa Stenius hotar nu att lastiftningen skärps och pressfriheten försvinner. Vid en journalistutbilding sade hon bl.a. att:

"- Man leker med elden. Idag finns det en enorm frihet för den svenska pressen att att kritisera våra makthavare. – Men bryter det pressetiska systemet samman måste det till en ersättning. Då kommer i stället lagstiftningen att skärpas och bli mer detaljrik och den förändringen tror jag ingen vill se. Jag hoppas ändå ämbetet ska överleva det här."

Stenius tror att hon är den som kan dra in pressfriheten och att hon kan hota pressfriheten om inte pressen följer hennes diktat.

Hon kanske tror att hon är gud eller diktator. En sak är klar, Yrsa Stenius kan inte vara helt frisk, hon är en fara för demokratin och hon måste absolut avgå. PO måste stängas ner, samtidigt borde Expressen få en medalj för sina avslöjande reportage om Stenuis "kamrat?" Jan KGB Guillou. Stenius och Guillou måste ha någon slags politisk gemensam bakgrund annars skulle Stenius aldrig gå så långt som att riskera sitt jobb för att fälla Expressen för ett uppenbart utmärkt reportage. nwt

2 comments:

  1. Ännu ett mumintroll som tillsammans med Katri Linna, Helena Benaouda och Heidi Avallan med fördel kan returneras till sitt hemland.

    ReplyDelete
  2. Nej, finskan är inte galen. Däremot är hon en tvättäkta bolsjevik--om det nu skulle göra någon skillnad.

    ReplyDelete