Thursday, April 29, 2010

Här finns South Park klippet, ocensurerat. Statens journalister ger efter för hot.

I nyhetsklippet visas Muhammed både som tecknad och som björn.

Det är märkligt att livsfarliga galningar tillåtas bestämma vad som visas i media och att media viker sig för hot.

Man borde som svar på deras hot istället visa det roliga klippet överallt. Fundamentalism ska inte kunna besegra yttrandefrihet och humor.

Svenska TV-kanaler säger sig stå för yttrandefrihet men deras feghet dominerar, de har reservationer mot att visa klippet. SVT säger "Det handlar även om politik och säkerhet".
Statens TV-bolag menar altså att komedi är politik, och att de därför inte vågar stöta sig med den "politiska rörelsen" radikala islam. Det andra argumentet är "säkerhet". De vill således inte riskera sin säkerhet, men i ett fritt land brukar inte media och myndigheter ge efter för hot om våld. Det vore ju att låta farliga individer som borde sitta inspärrade bestämma över vad som publiceras och vad som censurers i media. Ska dårar tillåtas bestämma över vad som publiceras?

13 comments:

 1. Aven rad nollor är det lätt att göra kedjor.
  Stanislaw Jerzy Lec

  Humor är det socker som får cementen att smulas sönder och sedan är situationen hopplös, men inte allvarlig.
  Marie-Louise Paludan

  Humor är ett vapen, ungefär som tårgas, men
  billigare. Ivan Malinowski (1926-1989)http://www.memritv.org/report/en/print3775.htm

  ReplyDelete
 2. Jag måste ju bara få fråga, hur i helvete ni kan fösvara en tecknad serie framför det godaste Gud skapt. Den som inte vet om islam, vilken goood religion det är vet heller int om seidna Muhammed, profeten vilket extraordinär människa han var. Vi är alla skapade av gud, allt vi ser framför oss hur Gud skapat för människans skull! Allt han vill ha i gengäld är tacksamhet och vår kärlek till honom, är detta ert sätt att tacka honom??? Anldningen till att Gud inte vll (och människor) att de heliga profeterna inte ska avbildas är för att människor inte ska tro att det är Han,och det gäller förvisso inte bara seidna Muhammed, det gäll ju förstås seidna Jesus, seidna Moses, seidna Abraham, seidna Adam, seidna Noah, ja alla!! Men när någon gör en avbild av seidna Muhammed är det direkt kritik mot muslimer, och de tolererar inte att man smutskstar den godaste människa som vandrat pådenna gjort och kommit med budskapet om världens bästa religion. Om ni inte förlåter er till Gud för detta snedsteg, må ni brinna i helvetet. PS jag gillar och titta på southpark, men detta tycker också jag, på väg att konvetera från kristendom till Islam, är illa! Judar låter världen hata muslimer, fatta det när du läser Quranen, och du kommer GRÅTA!

  ReplyDelete
 3. De där små citaten som någon potat in om humor... Gud utmanar oss människor, om vi kan göra en aya (vers i quranen) bättre än de som står skrivna. De må vara klyftiga citat, men läs quranen, och ni kan ALDRIG överträffa den!

  ReplyDelete
 4. Angelika, som ateist lyder jag inte under islamiska regler.
  Du får leva med det...

  ReplyDelete
 5. Gör som jag, Cat Stevens, Michael (Mikaeel) Jackson, som miljoner andra människor, vänd huvudet mot mecka, be, och bli muslim! Er själ kommer tacka er på domedagen!

  ReplyDelete
 6. Angelika, du gör mig rädd. Sådana som du måste bekämpas till varje pris.

  ReplyDelete
 7. Turhan Selçuk was born in Milas, Turkey in 1922. He published his first comic in newspaper Turk Sozu in 1941. He launched Turkish humor magazine Akbaba in 1943 and became one of the most famous comic artists in Turkey. His work, of which 'Abdul Canbaz' is the most well known, has appeared in magazines like Aydede, Yon, Devrim Ornegi, Yeni istanbul, Milliyet and Aksam and Cumhuriyet. Some of his drawings have been acquired by several European museums. Selcuk has passed away 11.3. 2010 in Istanbul.

  Metin Üstündag is a Turkish cartoonist/comics artist. His work appears among others in the satirical Girgir and Penguen magazines. In 2002, he had to appear before the Penal Court in Istanbul on the charge of his cartoons being "against the common moral" in his comic book 'Sunday Lovers'.
  Pazar Sevişgenleri
  Author: Metin Üstündağ
  ISBN: 9755701559
  Publisher: Sel Yayıncılık

  http://de.toonpool.com/cartoons/brethren_32431
  http://de.toonpool.com/cartoons/Terror_60974

  http://de.toonpool.com/cartoons/Jiddah_57171

  ReplyDelete
 8. @Angelika

  Charles Darwin ftw.

  ReplyDelete
 9. Vad skiljer humoristen från satirikern? Han lever fortfarande. Markus. Ronner
  När man skriver satir finns det alltid risk för att några tar den på allvar.
  "Tiden ropar på satir", sägs det, men det är svårt att satirisera över en parodi.
  Mikal Rode - dansk humorist och författare.
  Alla människor älskar friheten och tycks sträva efter att krossa den.
  Voltaire
  Friheten är pervers, den har ett förhållande med sina motståndare.
  Stanislaw Jerzy Lec (1906-1966)

  ReplyDelete
 10. Angelika,
  yada yada...sätt dig i skolbänken och lär dig lite om vidskepelse och rättstavning.

  ReplyDelete
 11. Det verkar allt mer som att "Internationella "Avbilda Muhammed"-dagen behövs för att frälsa muslimska extremister från deras storhetsvansinne och skeva uppfattning av sig själva som världens herrar.

  Självklart står det dem fritt att praktisera sin religion, precis som det står mig fritt att uttrycka mina åsikter. Om de däremot vill beröva mig min frihet att uttrycka mina åsikter och avbilda deras profet, ja då skall jag aktivt motarbeta deras rättighet att praktisera sin religion. De kan inte kräva att vi helt skall ge avkall på våra värderingar till förmån för deras egna!

  ReplyDelete
 12. Angelika verkar vara en av dom dummaste hönor som går i ett par skor om nu höns använder skor förstås. Vad fan tror du vi bryr oss om ditt svammel om att brinna i helvete? Sånt skit bryr vi intelligenta och bildade människor inte om. Sedan skiter väl vi högaktningsfullt i vad Cat Stevens och Wacko Jacko gör/har gjort. F ö så är det en myt att att den senare konverterade till skit-religionen islam. Man kan så fall undra hur det kom sig att han fick en kristen begravning. En av hans äldre bröder lär visst vara mussla men det är en annan historia.

  ReplyDelete
 13. Angelika. Avbildningarna av Muhammed har vi att tacka muslimer för... Kolla denna länken exempelvis http://zombietime.com/mohammed_image_archive/islamic_mo_full/
  Min motfråga till Angelika o hennes följeslagare:
  Varför är det ok att muslimer attackerar andra religioner? Varför är det ok att Muhammed finns avbildad i muslimska länder men om andra gör bilder av Muhammed så är det inte ok? Varför är det ok för muslimer med föföljelse/trakasserier av konvertiter (de som konverterar från islam till kristendom?
  Varför tiger muslimer när andra religioner attackeras? Varför ser vi inte muslimer protestera t.ex. när Jesus hånas? (enligt islam är ju Jesus en av profeterna, och den ene profeten är inte större/mindre än den andre).
  Det tycks för mig som om Muhammed har en gudaställning för muslimer eftersom de inte reagerar när Jesus eller andra profeter avbildas.
  Den ende människan som koranen omnämner som syndfri är Jesus... så då måste det väl vara Jesus som är det allra bästa Gud sänt.
  Muhammed å sin sida begick ju synder... bl.a. dödade han människor när han invaderade Mecka. Ett av Muhammeds krigshärjningar.
  Jesus säger i Johannes 10:10... Tjuven kommer för att stjäla och slakta och förgöra.
  Jag har kommit, för att de ska ha liv, och ha det i överflöd.

  Mitt råd, följ den som ger Livet, dvs. Jesus.

  ReplyDelete