Wednesday, April 28, 2010

Hundratusen nya somalier, afghaner, irakier mfl varje år.

Så många nyankomna flyktingar, invandrare har regeringen gett uppehållstillstånd till. Hundratusen om året, 400 000 de senaste 4 åren, Sverige har tagit emot ett antal motsvarande över 25 % av jordens samtliga registrerade flyktingar som 2009 var 377,200 enligt UNHCR. Ungefär 47 % av de som kom till Sverige var anknytningsfall, dvs inte flyktingar vilket ökar den enorma bördan som skattebetalarna tvingas ta på sig. Deras integration som består i att bara etablera sig i Sverige ger dem en inkomst som är 100 gånger större än den i hemlandet, de behöver inte ens arbeta här vilket en humanist inte kan kräva av flyktingar.

Hur påverkar det arbetslöshetssiffrorna om 400 000 nya ankommit på kort tid och nästan ingen av dem antas arbeta? Ingår flyktingar i arbetslöshetssifforna? Hur gjorde Pakistan när fick in tiotusentals flyktingar från Afghanistan på den tiden de hade flyktingar, lades afghanerna till andelen arbetslösa Pakistanier i deras statistik? Har ett "modernt land" med "kloka människor" som Sverige ett mer effektivt återetableringsprogram för flyktingarna som kan återvända? Hur kostnadseffektivt är det att husera somalier och afghaner i ett kallt nordligt land på andra sidan jordklotet utan erfarenhet med flyktinghantering?

Är det klokt att staten och kommuner bekostar och köper in villor, bostadsrätter och använder hotellrum som kostar ett par tusen kronor per dygn för varje flykting när de annars oftast bor i tält som knappt kostar mer än några ören om dagen?

Hur kan man inför skattebetalarna motivera köp en en villa för flera miljoner kronor till en afrikansk familj som dessutom försörjs i all framtid när Unicef har etablerade flyktingläger i hemregionen?

Hur kan Sverige och UN agera så olika? Hur övertalade man de svenska skattebetalarna att det är en bra ide att spendera upp till 1.2 miljoner kronor per år för varje flykting jämfört med hur andra länder hanterar flyktingar och deras kostnader?

Det är ganska klart vid det här laget att det finns två kategorier flyktingar. De riktiga flyktingarna som flytt inom sitt närområde, och den andra kaegorin som betalar 100 000 kr för att smugglas till ett välfärdsland där de får betalt en förmögenhet varje månad utan krav, jämfört med inkomsten i deras hemland.

Tyvärr hjälps inga riktiga flyktingar av att Sverige slösar bort all välfärd på "lyxflyktingar" bara för att vi inte begriper bättre. Trots det så är alla politiker överens om att vi borde mobilisera Europas alla bussar och flyg för att ta in fler till Sverige, medan alla skattebetalare anser tvärtom att alla transportmedel borde användas till att sända tillbaks välfärdsturisterna.

Hela världens flyktinghantering via UNHCR beräknas kosta rekordbeloppet 3 miljarder dollar 2010, vilket är långt mindre än vad Sverige spenderar årligen på nyankomna flyktingar.

Sverige skulle därmed kunna finansiera hela världens flyktinghantering via UNHCR om man använde resurserna på ett klokare sätt och dessutom skulle Sveriges totala kostnad för flyktingar sjunka dramatiskt om man gjorde så.

Läs vad migrationsverkets personal tycker om den stora flyktingbluffen de tvingas administrera.

Priviligierade flyktingar får 18 gånger mer resurser än svenskar. svd

3 comments:

 1. problemet är den fria välfärden - det krävs inga prestationer för att åtnjuta livslång försörjning i Sverige. kommunen ger dig lägenhet, kläder och mat så att du kan spela schack, playstation eller liknande tills du tröttnar. det är välfärdssystemet som inte är kompatibelt med en fri invandring. i realiteten är det en djupt omoralisk förmögenhetsöverföring som sker idag från "gamla" svenskar till "nya" svenskar, i en accelererande takt. givetvis hänger det ihop med sjukvårdens besparingsprogram för 20-året i rad, sänkta pensioner för de som slitit hela sitt liv, nedrustningen av försvaret etc. det handlar om prioriteringar och just nu prioriterar vi folk från Afghanistan och Somalia..

  ReplyDelete
 2. DET ÄR OBEGRIPLIGT ATT MASSINVANDRINGEN FÅR FORTSÄTTA TILL DETTA LAND SOM NU BLIVIT HELA VÄRLDENS SOCIALBYRÅ, ALLT MEDAN SVENSKA BARNFAMILJER OCH SVENSKA PENSIONÄRER GÅR PÅ KNÄNA!
  ÄR DET INGEN I REGERINGSSTÄLLNING SOM ÄR FÖR SVERIGE OCH SVENSKARNA LÄNGRE? TÄNK PÅ VÅRA FATTIGA FÖRFÄDER SOM BYGGDE LANDET! VAD HÄNDER MED SVERIGE!!!!!!

  ReplyDelete
 3. Dags att rösta bort eländet i höst kanske?

  Ska vi inte ta o ge våra politiker en rejäl känga?

  51% SD så kanske kanske dom börjar förstå att vi är förbannat trötta på det mångkulturella, daltande Sverige som växt fram de senaste 30 åren.

  Min röst (o de flesta jag känner) hamnar hos SD i höst.

  ReplyDelete